Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Re:CrossVcl
« Poslední příspěvek od Slappy kdy 13-03-2017, 15:12:22 »
To je ten projekt, kde vývojový tím tvorí jeden človek. Architekt a vývojár FireMonkey.

Ano je to on a tentoraz zvolil odlisny pristup ako FireMonkey (a podla mna lepsi).

K dispozicii je uz public verzia tohto nastroja (0.3), ktora rozhodne stoji za vyskusanie.

Ja som uz zacal portovat jednu aplikaciu na macOS a vyzera to slubne 8)

Prerobenie aplikacie mi trvalo cca 2 hodiny (10.1 Berlin, vratane nejakych externych komponentov) a skompilovanie prebehlo OK.

Samotna app sa este neda spustit na macOS, stale pada na chybajucich volaniach a roznych zavislostiach.

Kód: [Vybrat]
Napr. pouzivam [b]Graphics[/b], ktore je podporene, ale app pada na chybajucom unite Registry, ktore podporene nie je.

Nechapal som, ze preco az kym mi ktosi nepovedal, ze Embt v unite Graphics nacitava udaje z registrov, kvoli nejakym nastaveniam.

Cize este musia vychytat nejake muchy, ale vyzera to naozaj dobre!
92
Obecné / Re:RAD Studio 10.2 Tokyo PREVIEW
« Poslední příspěvek od pepak kdy 13-03-2017, 07:27:12 »
Hodně potěšilo, že Linuxová podpora bude zřejmě kompletní až na GUI. Nejsem moc nadšený licenčními požadavky (nejméně Enterprise) a striktním použitím ARC (které ve své naivitě čtu jako "sice jde pro různé platformy použít stejný kód, ale nebude to fungovat").

Líbilo se mi Quick Design Form, ale nedostal jsem definitivní odpověď, jestli si to půjde konfigurovat a nebo jestli to půjde použít jen na předem připravené sady komponent (to by samozřejmě bylo k ničemu).

Zjevně je mnoho úsilí věnováno podpoře pro publikaci ve Windows Store. Pro mě nezajímavé, ale pro jiné třeba ano.

Nepotěšilo, že class helpery zůstanou zmrzačené jako v 10.1 Berlin a neplánuje se změna.

Celkově jsem si odnesl dojem, že jde o další mírný pokrok v mezích zákona, podobně jako u posledních X verzí. Major změnou je z mého pohledu podpora Linuxu a díky ní by se upgrade tentokrát možná vyplatil i v případě, že bych si ho platil sám, ale 1) ne na edici Enterprise, a 2) neviděl jsem žádnou naději na změnu v přístupu k chybám, Embarcadero nadále drží taktiku "chyby opravujeme, ale jen za peníze a v rámci nové verze, tzn. pokud chcete opravu, budete si muset zaplatit i všechny third-party komponenty a vyřešit migraci".
93
Obecné / MultiTask library
« Poslední příspěvek od raul kdy 12-03-2017, 21:19:21 »
Zdar a silu.

Po tydnech stravenych hladem, po tydnech stravenych mrazem, po tydnech stravenych zoufalstvim :) jsem konecne nacpal kousek sve prace na github.

https://github.com/tomas-raul/MultiTask

Jedna se o jednoduchou multithread knihovnu, podobne ParalerProcedures. Na rozdil od ni, je vsak napsana trosku s jinym pristupem.

JEDNA SE O ALFA - byt funkcni - tak budte milostivi a hodni k autorovi :D

Raul
94
Obecné / RAD Studio 10.2 Tokyo PREVIEW
« Poslední příspěvek od JaroB kdy 12-03-2017, 11:17:01 »
Ahoj
byl jste někdo na prezentaci, příp. jaké dojmy to zanechalo?
Já to bohužel musel letos vynechat :(
95
Obecné / Re:Duplicitné záznamy pri DISTINCT + GEN_ID()
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 11-03-2017, 12:35:43 »
Už to mám v hlave dosť dlho, ale samozrejme až po odoslaní príspevku mi svitlo - SubSelect. U mňa klasika.
96
Obecné / Duplicitné záznamy pri DISTINCT + GEN_ID(). Už viem ako - SubSelect
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 11-03-2017, 12:22:37 »
Mám
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   SELECT DISTINCT ...
  2.  
a potrebujem tam dostať primárny kľúč
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   SELECT DISTINCT GEN_ID(MyGenerator, 1), ...
  2.  
čo nefunguje, nakoľko sa DISTINCT uplatní až po získaní datasetu. Potrebujem to v:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   FqryInsert.SQL.Text := 'INSERT INTO MyTable '+
  2.   ' SELECT DISTINCT GEN_ID(MyGenerator, 1), ...';
  3.  
Teraz to riešim cyklom a dávkovým spracovaním vo FireDAC.
Dá sa to vyriešiť nejako priamo? To jest, aby SELECT nevracal "duplicitné" záznamy pri použití GEN_ID().
97
Obecné / Re:Aky je najlepsi sposob ako inicializovat record/class na 1 riadku?
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 10-03-2017, 15:38:17 »
Jako nejak takto?
Kód: [Vybrat]
TJablko = record
  Hmotnost: real;
  Farba: TColor;
  Priemer: real;
public
   procedure Init(h:real; f: TColor; p:Real);
end;
98
Obecné / Re:Aky je najlepsi sposob ako inicializovat record/class na 1 riadku?
« Poslední příspěvek od forget123 kdy 10-03-2017, 15:25:16 »
Myslel som ako nastavit vsetky atributy na rozne hodnoty.
99
Obecné / Re:Aky je najlepsi sposob ako inicializovat record/class na 1 riadku?
« Poslední příspěvek od oxo kdy 10-03-2017, 15:12:55 »
Kód: [Vybrat]
MojeJablko := Default(TJablko);

Třídu si musíš vytvořit pomocí konstruktoru.
100
Obecné / Aky je najlepsi sposob ako inicializovat record/class na 1 riadku?
« Poslední příspěvek od forget123 kdy 10-03-2017, 14:05:33 »
Dajme to mu ze mam record:

Kód: [Vybrat]
TJablko = record
  Hmotnost: real;
  Farba: TColor;
  Priemer: real;
end;

Novsie delphi uz umoznuju rozne "divociny", ako je najlepsie spravit aby som mohol inicializovat takyto rekord (alebo class) na jednom riadku?
Stran: 1 ... 8 9 [10]