Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Re:Použitý skin nevykresľuje komponenty
« Poslední příspěvek od Slavomir kdy 06-12-2017, 07:12:06 »
Celý panel FILTER, ktorý je na obrázku, sa skladá väčšinou len z komponent TPanel, TLabel, TCombobox a prípadne TBitButton. Iba dátum má komponent TPageControl. Keby sa neprekresľoval iba tento komponent, viem to pochopiť. Ale tam sa po spustení programu nezobrazuje nič!  >:(
Ďalší komponent TPageControl, ktorého časť je na obrázku vpravo, nemá nič spoločné s panelom FILTER (súvisí s vedľajšou tabuľkou, ktorú nie je vidno).
92
Obecné / Re:Použitý skin nevykresľuje komponenty
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 05-12-2017, 20:27:30 »
Co se tyce vertikalniho page control, tak si pamatuju, ze nebyly skinovane ani bez VCL Styles.
93
Obecné / Použitý skin nevykresľuje komponenty
« Poslední příspěvek od Slavomir kdy 05-12-2017, 20:23:06 »
Ahojte, prosím o radu. V mojom programe (v Delphi XE2) sa pokúšam použiť ľubovoľný skin (ono sa to síce v Delphi volá Style - napr. Smokey Quartz Kamri).
Spustím z menu Project / Options / Appearance - zaškrtnem daný štýl, nastavím ho ako default a uložím. Ale bieda.
Po spustení programu väčšina jednoduchý okien má daný štýl bez chyby, ale tie komplikovanejšie (s viacerými komponentami) sa neprekresľujú takmer vôbec (viď priložený obrázok).

Sú v ňom vlastne tri náhľady:
1) vľavo - štýl použitý, po zobrazení okna nikde žiadny komponent
2) v strede - štýl použitý, po prejdení myšou ponad komponenty sa niektoré zobrazia
3) vpravo - okno bez štýlu (klasický Windows - síce škaredý, ale je tam všetko)  :).
Budem vďačný za každú radu.

94
Obecné / Re:Funkce Now nevrací správný čas.
« Poslední příspěvek od age.new kdy 05-12-2017, 08:59:11 »
Tak problém s datem u souboru vyřešený. V jednom případě se soubor přepisoval jiným (jakousi pracovní zálohou) a tím došlo k vytvoření chybného času. Původně hlavní problém s ukládání času do databáze mi v tomto případě zaslepil oči. Doufám, že řešení bude opět nějaká hloupá chyba. Hodnoty do databáze ukládám jako jednoduchý SQL příkaz s type double (TDateTime).   
95
Obecné / Re:Funkce Now nevrací správný čas.
« Poslední příspěvek od age.new kdy 05-12-2017, 07:15:28 »
Děkuji za rady. Na Now máme postavený celý logovací systém a nepamatuji se, že bych narazil na špatný časový zápis. Kódem pro změnu času souboru to prochází vždy (zjištěno přes debug režim) a funkce FileSetDate vrátí 0, takže soubor by neměl být "uzamčený". Databázi máme v embeded režimu přímo na stanici, tj. bez serveru. Ještě to budu testovat... 
96
Obecné / Re:Funkce Now nevrací správný čas.
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 04-12-2017, 20:15:48 »
Upřímně moc nevěřím, že Now má chybu. Díval jsem se na implementaci v Delphi 5, XE a Tokio a všude je stejná. Pochybuji, že by během 20 let na tu chybu někdo nenarazil.

Spíše si myslím, že někdo do toho souboru zapíše, nebo ho nějak zavřeš později, nebo je zamknutý někým jiným.

Měl jsem podobný problém, a nakonec z toho vylezto, že inkriminovaný log byl v adresaáři, na který dával pozor dropbox nebo googledrive a způsobovalo problém.
97
Obecné / Re:Funkce Now nevrací správný čas.
« Poslední příspěvek od Mi.Chal. kdy 04-12-2017, 19:38:33 »
... nenapadá někoho spolehlivější funkce jak zjistit aktuální čas?
Děkuji.

Že by byla chyba v tomhle mi přijde celkem nepravděpodobné, spíš bude blbě něco jiného, třeba nesynchronizovaný přístup ke společným proměnným atd. Zkusil bych logování do souboru a psát si tam, jaký je aktuálně čas a jaký je čas souboru atd. Pak se dá zpětně dohledávat, kdy se soubor vyrobil s jakými parametry.
98
Obecné / Re:Funkce Now nevrací správný čas.
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 04-12-2017, 19:09:52 »
Pro zápis časových značek raději používám 'now' přímo na databázovém serveru
Ja to tak vetsinou taky delavam, ale treba ted mam singleton, ktery spravuje cas v aplikaci, takze vsude se bere AppTime.Now. Tim jsem schopen zadat na cmdline cas, pro zpracovani dat notBefore ev. notAfter a spustit to a treba ladit chybu, ke ktere doslo pred 2 dny, jako kdybych byl v realnem case. Kdyz na cmdline nic nezadam, tak to bere aktualni cas.
99
Obecné / Re:Funkce Now nevrací správný čas.
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 04-12-2017, 18:56:03 »
Pro zápis časových značek raději používám 'now' přímo na databázovém serveru, protože čas na stanicích může být dost mimo (na serveru se nám to nestává). Na serveru to navíc jde automaticky plnit v nějakém triggeru before insert, before update apod. a člověk na to nemusí myslet na x místech aplikace.
100
Obecné / Re:Funkce Now nevrací správný čas.
« Poslední příspěvek od zdenek kdy 04-12-2017, 17:15:32 »
To by mohlo ovlivnit třeba nastavení FPU. Jen rychlý nápad. Předpokládám, že v GetLocalTime ve windows asi problém nebude.
Stran: 1 ... 8 9 [10]