Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 13-02-2018, 13:33:45 »
Nebo si nainstaluj spravce souboru ktery dava smysl. Windows Explorer jim neni a nikdy nebyl (osobne si nedokazu predstavit ze bych s nim pracoval).
Souhlasim s tim, ze kdyz ne vhodny file manager (ja pouzivam od dob DOSu stale Far), tak aspon UltraSearch (https://www.jam-software.com/ultrasearch/), ale konec koncu bych nezatracoval ani stary dobry grep nebo dir, to uz je jenom o tom, co potrebuju hledat:
Kód: [Vybrat]
grep -d -l -e MonitoringTick *.cs | sort /r > 1.txt
dir /s /ogn /b *.cshtml > 1.txt


92
Obecné / Re:zobrazeni stavu Timer
« Poslední příspěvek od Ján Masaryk kdy 13-02-2018, 08:08:45 »
Ja to mám vyriešené takto:
Kód: [Vybrat]
procedure TForm_main.Timer1Timer(Sender: TObject);
var
   nNieco: Integer;
begin
   Timer1.Interval := 1000;
   if nCounter1 > 20 then
   begin
      if nNieco = 1 then
      begin
         Timer1.Enabled := false;

         ...

         Timer1.Enabled := true;
        nCounter1 := 0;
      end
      else
      begin
         nCounter1 := 0;
      end;
   end;
  Label1.Caption := IntToStr(20 - nCounter1);
Inc(nCounter1);
end;


93
Obecné / Vykonanie eventu
« Poslední příspěvek od František kdy 13-02-2018, 06:56:57 »
vytvorím si objekt z TFDQuery programovo, ale neviem ako ho donútim vykonať event AfterScroll.
94
Obecné / Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 13-02-2018, 01:14:53 »
Tak prenastavuj dal 100× az 500× denne to same kdyz chces :) Nebo si nainstaluj spravce souboru ktery dava smysl. Windows Explorer jim neni a nikdy nebyl (osobne si nedokazu predstavit ze bych s nim pracoval). Nebo proces zautomatizuj, pokud umis programovat, nebude to tezke (a verim ze by se pro to co delas daly najit uz i hotove nastroje). Co se Ti vyplati vic je na Tobe ;)
95
Obecné / Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 13-02-2018, 01:06:37 »
Ja mel na mysli Shell programovani okolo Windows Explorer. Jinak porad nerozumim co je spatne? Zvolil sis pouziti Windows Explorer (coz bych urcite nedal), a MS inovoval produkt tak ze jeden sloupec zobrazuje (snad) nazev knihovny a fyzickou cestu a druhy jen fyzickou cestu? Ani to by nebylo nic spatneho. Zobraz a pouzivej sloupec ktery Ti vyhovuje :)
Default je iba vždy ako natruc práve zobrazenie Folder. Dá sa prestaviť na FolderPath. Trvá to pár sekúnd.
Nabudúce, keď otvorim priečinok, tak je tam zase Folder, už nie FolderPath
Je jedno ktorú knižnicu otvorím a čo som tam predtým nastavil.
Občas, asi v jednom % sa mi podrží nastavenie folder path, ale nie vždy. Skôr náhodne.
Ale to je nestabilné a najmä skoro nikdy nastavenia nevydržia ani pár minút.
Ten Folder je tam zakliaty.
Každý deň to znásilňujem na klasiku asi 100krát. Keď mám zlý deň snáď aj 500x.
V spojení so Search, sa mi prestavia snáď všetky parametre zobrazania, ako by ma celý život mali zaujímať iba obrázky.
Okrem zobrazenie typu detail, ma len výnimočne zaujíma iné. Lenže ako ponuku furt dostanem niečo, čo si autor (m$) predstavoval na hľadanie fotografií. To tiež musím prestavovať donekonečna. A najmä pri search/hľadať, nemá šancu podržať mnou zvolený tvar zobrazenia.

Vidím, že aj Stano mi poradil, ale ani to nie je funkčné. C, čko, D-čko, teda root mi podrží fazónu. A podpriečinky aj napriek zaškrtnutej voľbe, že majú prebrať vlastnosti z rodiča, tú info ignorujú.
96
Obecné / Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 12-02-2018, 22:27:41 »
Asi chceš toto:
Zvolíš si čo chceš vidieť - stĺpce
Menu - Zobraziť - Prispôsobiť priečinok
Ostatné viď obrázok.
Trvalo mi to zistiť ani nie päť minút. To sa chválim :P 
97
Obecné / Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 12-02-2018, 22:18:32 »
Z pohledu UX nevidim zadnou chybu. Adresar je v breadcrumb navigatoru (pokud nejde o vyhledavani kde by mohl byt nalezeny soubor v podadresari). Nevidim duvod k zobrazeni stejneho udaje v kazdem radku (tedy v pripade kdy nejde o to vyhledavani).
Ak potrebujem zoradiť údaje podľa Cesty k súborom (knižnice súborov), tak FolderPath mi vráti, to čo potrebujem.
Zoradenie podľa Folder, teda po novom, vráti výsledky, ktoré nemajú žiadnu vypovedaciu hodnotu (aspoň pre mňa).
Shell som dávno používal, ale moje súčasné zameranie s ním nesúvisí.
Programovanie nie je problém. Smola je to, čo sa naprogramovať nedá, alebo sa neoplatí.
Na Windows Explorer som si zvykol už pred dlhými rokmi. Nevidím ako prínos experimentovať ešte aj s tým.

Ja mel na mysli Shell programovani okolo Windows Explorer. Jinak porad nerozumim co je spatne? Zvolil sis pouziti Windows Explorer (coz bych urcite nedal), a MS inovoval produkt tak ze jeden sloupec zobrazuje (snad) nazev knihovny a fyzickou cestu a druhy jen fyzickou cestu? Ani to by nebylo nic spatneho. Zobraz a pouzivej sloupec ktery Ti vyhovuje :)
98
Obecné / Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 12-02-2018, 21:04:23 »
Z pohledu UX nevidim zadnou chybu. Adresar je v breadcrumb navigatoru (pokud nejde o vyhledavani kde by mohl byt nalezeny soubor v podadresari). Nevidim duvod k zobrazeni stejneho udaje v kazdem radku (tedy v pripade kdy nejde o to vyhledavani).
Ak potrebujem zoradiť údaje podľa Cesty k súborom (knižnice súborov), tak FolderPath mi vráti, to čo potrebujem.
Zoradenie podľa Folder, teda po novom, vráti výsledky, ktoré nemajú žiadnu vypovedaciu hodnotu (aspoň pre mňa).
Shell som dávno používal, ale moje súčasné zameranie s ním nesúvisí.
Programovanie nie je problém. Smola je to, čo sa naprogramovať nedá, alebo sa neoplatí.
Na Windows Explorer som si zvykol už pred dlhými rokmi. Nevidím ako prínos experimentovať ešte aj s tým.
99
Obecné / Re:Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 12-02-2018, 20:01:26 »
Z pohledu UX nevidim zadnou chybu. Adresar je v breadcrumb navigatoru (pokud nejde o vyhledavani kde by mohl byt nalezeny soubor v podadresari). Nevidim duvod k zobrazeni stejneho udaje v kazdem radku (tedy v pripade kdy nejde o to vyhledavani).

Pokud mas dotaz ohledne programovani Shell, sem s nim. Pokud ne, doporucuju spravce souboru jako napr. Total Commander a Windows Explorer zapomenout ;)
100
Obecné / Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 12-02-2018, 19:53:59 »
Sto rokov používam windows, ale toto som ešte nezažil.
Ani veru neviem odkedy sa vo Windows Explorer nedá defaultne zobraziť plná cesta súboru.
Folder vs FolderPath
Kto vôbec niečo podobné môže vymyslieť ?
Folder znamenal vždy plnú cestu k súboru. No a teraz veru už nie..
Ani neviem položiť google dotaz. Pokusy boli.. Vždy len strata času.
Jasne, dá sa to prestaviť, lenže každý deň 1000 krát prestavovať, je fakt na mašlu..
Ako by som zafixoval a nikdy viac v živote (aspoň na vlastnom počítači), nestretol dnešnú formu "Folder"
Najmä pri vyhľadávaní súborov na disku si zakaždým musím ponastavovať kopu parametrov.
Nehľadám zvuk, video, fotky. To by som možno tak na mobile. Na PC hľadám súbory, ktoré nie sú multimédia. Prečo nás Microsoft takto trestá?
Pre objasnenie prosím pozrite obrázok.
Stran: 1 ... 8 9 [10]