Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Zkušenosti s UniGUI
« Poslední příspěvek od PetrB0 kdy Dnes v 11:35:46 »
Díky, mě to přijde dost dobré (zatím jsem tedy zkoušel jenom nějaké příklady, co jsou k demu přibalené) a opticky je to pro mne stále Delphi, což jsem rád. Když máme tak dobré vývojové prostředí a silný jazyk, tak se mi to nechce moc opouštět. I když nějaké výlety do PhP, HTML a JavaScript už jsem taky podniknul.

Vidíš tam nějaká omezení? Když jsem si hrál s Intrawebem, tak mi přišlo, že se učím drbat levou nohou za pravým uchem.

Pb
2
Obecné / Re:Zkušenosti s UniGUI
« Poslední příspěvek od mmt kdy Dnes v 11:03:36 »
Ahoj,

v UNIGUI dělám asi 4 roky. Pro mě je důležité, že nemusím z programování pro web teměř nic znát. Znalost javascript je určitě přínosem, ale zvládám to i bez ní. Můj největší projekt má asi 70 formulářů.
Aktuálně přechází na ExtJs 6.5. ale tuto verzi jsem ještě neinstaloval.
Celkově UniGui doporučuji.
3
Obecné / Re:Avoid RIGHT OUTER JOINS
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 10-12-2017, 22:13:02 »
Dnes som sa dočítal, že menšia tabuľka sa ma uvádzať ako prvá. Rozumej pri LEFT na ľavej strane a opačne. Len neviem, či sa to dá vždy dosiahnuť. Z vašich príspevkov vyplýva, že áno.
4
Obecné / Re:Avoid RIGHT OUTER JOINS
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 10-12-2017, 21:58:56 »
Hm, akosi nerozumiem odpovedi. Viem, že si môžem ľubovoľne zameniť LEFT a RIGHT. Pri dodržaní pravidiel. Podľa mňa je to DB úplne (v ...) jedno. Preto som založil tému.
Asi len predsa platí prvá odpoveď ;D

Jak pise pepak - jeste jsem to nikdy nepotreboval pouzit, protoze mi vzdycky vychazi nejaka skupiny vice ci mene slozitych INNER JOINu a k jejich vysledku dotahuji volitelne (nullable) vlastnosti a to delam LEFT OUTER JOINem, tim padem tim inner joinem omezim result set do nejakych rozumnych mezi, zatimco pri RIGHT JOINu muze byt ten result set k*revsky velky, coz si myslim, ze je motivace k puvodnim tvrzeni
5
Obecné / Re:Výkon - DISTINCT, JOIN
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 10-12-2017, 21:26:31 »
Už som zistil, že máš na mysli niečo iné. A to iné FB nepodporuje.
6
Obecné / Re:Výkon - DISTINCT, JOIN
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 10-12-2017, 21:10:14 »
Máš na mysli toto?

V DBMS se vytvori partitions tabulky napr. podle hodnot sloupce (treba datum) napr. pro urcity rozsah (treba rok, nebo mesic) a tabulka se interne fyzicky rozdeli na male kousky (jako by jich bylo fyzicky nekolik). Neni vsak treba menit SQL prikazy, tabulka se tvari jako jedna velka.
7
Obecné / Re:Výkon - DISTINCT, JOIN
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 10-12-2017, 21:00:10 »
Máš na mysli toto?

Common SQL : WINDOW FUNCTIONS
Example
SELECT A, B, C,
SUM(C) OVER(),
SUM(C) OVER(ORDER BY A, B),
SUM(C) OVER(PARTITION BY A),
SUM(C) OVER(PARTITION BY A ORDER BY B)
A B  C SUM SUM1 SUM2 SUM3
1 1 30 141   30      60     30
1 2 20 141   50      60     50
1 3 10 141   60      60     60
2 1 25 141   85      40     25
2 2 15 141  100     40     40
3 1 41 141  141     41     41
8
Obecné / Re:Výkon - DISTINCT, JOIN
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 10-12-2017, 20:48:29 »
Citace
Pro Tvuj typ aplikace zvaz table partitioning (pokud Firebird umi).
Ty ma chceš priviesť do hrobu :D . No niečo v tom zmysle niečo vie. Minimálne to platí pre samotnú DB. Ale či aj pre tabuľky neviem. A neviem ani čo to vlastne znamená. Keď sa už dnes hrabem po internete tak pokračujem v tom ďalej.
9
Obecné / Re:VirtualStringTree - OnChange
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 10-12-2017, 20:44:50 »
Hm, ja tam mám test na Node = nil. Tak si to preverím či mi to za tým testom ide 2 x.
10
Obecné / Re:VirtualStringTree - OnChange
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 10-12-2017, 20:38:12 »
Podľa mojich zistení sa táto udalosť vždy volá 2 x po sebe. To mi robí dosť problém, lebo mám tieto udalosti zreťazené. Keď mám napr. tri úrovne, tak VST3.OnChange sa vykoná 8 x. Keď uvážime, že tam hľadám záznam v DB pomocou Locate(), čo je ten lepší prípad a napĺňam iné VST + ktovie čo, tak to už je o držku.
Dá sa to nejako minimalizovať? Nemám na mysli samotné OnChange. To musí zbehnúť 2 x, lebo až pri druhom zbehnutí sú k dispozícii tie správne údaje, ale môj kód. Stačí ho spustiť pri druhom vykonávaní OnChange.

To je daň "zložený" formulár. Mám PageControl a na každej strane (aj 14) je pôvodne samostatný formulár, ktoré sú teraz väčšinou previazané. To znamená, že výber záznamu v jednom VST zmení obsah všetkých VST pod ním.

Pri vyberu jedne vetve je prvni udalost pro zruseni vyberu (ClearSelection), druha udalost pro aktivaci nove vybrane vetve. V prvnim pripade je parametr Node == nil, v pripade druhem jde a nove vybiranou vetev. Mohl bys tedy pouzit:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TForm1.VirtualStringTree1Change(Sender: TBaseVirtualTree; Node: PVirtualNode);
  2. begin
  3.   if Assigned(Node) then
  4.     ShowMessage('New node is being selected... [applies only for single node selection, not for node multiselection!]');
  5. end;
Stran: [1] 2 3 ... 10