Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Firebird a Interbase / Re:LEFT JOIN - nemám riadky s null
« Poslední příspěvek od zdenek kdy 21-02-2018, 09:45:34 »
Jinak je to tím že WHERE podmínka na M z toho udělala JOIN. Aby se tak nestalo musí být tato podmínka v ON ...
22
Obecné / Re:Přechod na Delphi 10 z delphi 2010 jde načíst reporty RaveReportu?
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 21-02-2018, 09:33:21 »
FastReport obsahuje nejaké nástroje na prevod zostáv z iných generátorov. Je tam aj RaveReport. Ale nikdy som to nerobil/neskúšal. Ale či tie nástroje obsahuje aj verzia v D10 netuším.

Neobsahuje viz feature matrix dostupná z https://www.fast-report.com/cz/news/25/
23
Firebird a Interbase / Re:LEFT JOIN - nemám riadky s null
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 21-02-2018, 09:27:42 »
Už som to vyriešil. Najprv som pripravil výber METERS podľa FKMETERTYPES. A ten použil namiesto tabuľky.
24
Obecné / Re:Přechod na Delphi 10 z delphi 2010 jde načíst reporty RaveReportu?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 21-02-2018, 09:11:13 »
FastReport obsahuje nejaké nástroje na prevod zostáv z iných generátorov. Je tam aj RaveReport. Ale nikdy som to nerobil/neskúšal. Ale či tie nástroje obsahuje aj verzia v D10 netuším.
25
Obecné / Re:Přechod na Delphi 10 z delphi 2010 jde načíst reporty RaveReportu?
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 21-02-2018, 09:08:29 »
Tady je Embarcadero verze FastReport pro VCL pro Tokyo https://cc.embarcadero.com/Item/30728, pokud chceš RaveReport, musíš si ho koupit https://www.nevrona.com/order/ - poslední verze v ceně byla D2010.

26
Firebird a Interbase / LEFT JOIN - nemám riadky s null
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 21-02-2018, 09:05:02 »
Kód: SQL [Vybrat]
  1. SELECT F.IDFLATS, M.FKFLATS
  2. FROM
  3.   FLAT_VIEW F
  4.   LEFT JOIN METERS M ON (F.IDFLATS = M.FKFLATS)
  5. WHERE M.FKMETERTYPES = 16934
Očakávam výsledok:

IDFLATS FKFLATS
1 788     1 788
1 817     1 817
1 818     1 818
1 819     1 819
1 913     1 913
1 916     1 916
1 917     1 917
1 918     1 918
2 000     2 000
2 001     NULL

ale ja to dostávam bez posledného riadku, kde je FKFLATS = NULL
Je to mimo môjho chápania
27
Obecné / Přechod na Delphi 10 z delphi 2010 jde načíst reporty RaveReportu?
« Poslední příspěvek od IBAG2008 kdy 21-02-2018, 08:38:16 »
Ahoj

chtěl bych přejít na Delphi 10 z delphi 2010. Jaký se aktuálně dodává s Delphi 10 reportovací tool?
Pod Delphi 2010 byl RaverReport 7.7 BB. Jde z něj nějak výstupy převést pod jiný aktuální reportovací nástroj v Delphi 10?

Zdeněk
28
MS SQL / Re:Kde jsou data ?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 20-02-2018, 09:57:20 »
To je špatná rada, jednak mění SQL, tedy FireDac automaticky vytvoří sadu parametrů a za druhé se spoléhat na nastavení parametrů z design modu je dlouhodobě cesta do záhuby.

Ta kolekce parametru se tvori (s defaultnim nastavenim) prave pri nastaveni SQL prikazu. Ale ani tak na tom nezalezi. Ve finale se FireDAC pokusi o implicitni konverzi hodnot parametru, a pokud je mozna konverze, nastane (a je jedno zda jsou parametry vytvoreny v design time nebo real time).

Cely proces zpracovani parametru ve FireDAC muzu popsat, kdyby mel nekdo zajem (byt uz k tomu mozna nekdy doslo). Staci rict ;)
30
MS SQL / Re:Kde jsou data ?
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 20-02-2018, 08:28:25 »
..
  DataModule1.FDQuery.SQL.Clear;
  DataModule1.FDQuery.SQL.Text:='DELETE FROM box_comp WHERE A2C=:A2C AND Line=:Line AND Count=:Count AND MyStamp=:TimeStamp';
  DataModule1.FDQuery.ParamByName('A2C').AsString:=BoxComp[ARow].A2C;
  DataModule1.FDQuery.ParamByName('Line').AsString:=CompList.MyLine;
  DataModule1.FDQuery.ParamByName('Count').AsInteger:=BoxComp[ARow].Count;
  DataModule1.FDQuery.ParamByName('TimeStamp').AsFloat:=BoxComp[ARow].MyStamp;
..

Chyba moze byt v tom, ze  DataModule1.FDQuery.Params.. nemaju urceny vopred typ parametrov.
Query nie je "Prepared" a v podstate neprijma ziadne hodnoty, aj ked sa zda, ze ano..

Klikni si v "Object Inspector" na "DataModule1.FDQuery"
a tam
Params (TFDParams)
Rozbal tie 4 parametre a pridaj im hodnoty DataType resp FDDataType

To je špatná rada, jednak mění SQL, tedy FireDac automaticky vytvoří sadu parametrů a za druhé se spoléhat na nastavení parametrů z design modu je dlouhodobě cesta do záhuby. Teď jsem to řešil u jednoho velkého cizího projektu, kdy v design modu byly nastaveny parametry, které se datově shodovaly (resp. v okamžiku vzniku i názvově), ale jejich jména se časem (>10 let) rozešla se jmény v DB.

Takže v kodu pořád fungovalo ParamByName, protože to našlo parametr z design modu a typově pořád odpovídal parametru na pozici v DB, ale jakmile se něco provedlo se storedProc (resp. se zavedl validace parametrů během migrace na FireDac z in-house komponent z doby D5) tak se to hodně rozsypalo.

Vzhledem k tomu, že FireDac cachuje parametry bych se nebál vykašlat se na parametry z design modu.

P.S.: já pokud mohu, tak se komponentám v datamodulu snažím vyhnout.


Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10