Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Obecné / Re:TCustomForm a MDI
« Poslední příspěvek od xnukes kdy 19-10-2017, 10:23:59 »
To vim ze musi byt nastaven FormStyle, taky jsem to tak mel ale neslo to, zkusim to udelat podle komiksu a dam vedet :D dekuji mockrat
22
Obecné / Re:TCustomForm a MDI
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 19-10-2017, 10:18:44 »
Neni zac :) Ten komiks nicmene ukazuje jen jak vytvaret deditelne formulare. To co dela form MDI ditkem je property FormStyle nastavena na fsMDIChild. Jinymi slovy, vytvoril bych v repositari deditelny form s FormStyle nastavenym na fsMDIChild.

Repozitar ale neni v tomto pripade nutnost. Stacit by melo jen si ten form ulozit na "spolecne" misto, modul pridat do uses a form vytvorit. Repozitar ma prakticke vyuziti jen pro design time dedicnost. Ja chtel spis naznacit ze bych nesel cestou formulare bez *.dfm resource a ukazat moznost jak si praci trochu usnadnit.
23
Obecné / Re:TCustomForm a MDI
« Poslední příspěvek od xnukes kdy 19-10-2017, 10:07:45 »
Mazec, dekuju milionkrat za komiks :D to mi pomuze nejlepe :D
24
Obecné / Re:TCustomForm a MDI
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 19-10-2017, 10:01:32 »
Vsak ten form nemusi mit zadne komponenty. Nevidim duvod mu *.dfm nedoprat. Tady je komiks k deditelnym formum (pro design time dedicnost; pro runtime staci jen pridat patricny modul do uses klauzule a instanci vytvorit beznym zpusobem za pomoci Create):

25
Obecné / Re:TCustomForm a MDI
« Poslední příspěvek od xnukes kdy 19-10-2017, 09:42:05 »
No , chtel jsem to zkusit jak rikas, ale to mi nende :D ale radsi bych mel vytvoreny jen objekt bez dfm :)

skonci to chybou: Error reading BaseForm.Caption: Property Caption does not exist.
26
Obecné / Re:TCustomForm a MDI
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 19-10-2017, 09:14:25 »
Neni lepsi vytvorit deditelny form (ktery *.dfm resource bude mit)?
27
Obecné / TCustomForm a MDI
« Poslední příspěvek od xnukes kdy 19-10-2017, 09:07:22 »
Zdravíčko, chci si trochu usnadnit práci s vytvářením formulářů. A Tak jsem si zavedl nějáký TBaseForm ktery dedi od TCustomForm. Ja tento form vytvorim jako MyForm.CreateNew - jelikoz je dynamicky form tak neexistuje DFM a tudiz pres Create nevytvorim form. A pri CreateNew se mi zase nezalozi jako MDIChild okno ale jako nove klasicke okno. Poradi mi nekdo ? :)) Prosim prosim
28
Firebird a Interbase / Re:Dostupné data v TTable po close conection
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 19-10-2017, 08:48:16 »
mam XE5 a nasiel som len FDDataMove, ale je to ono, síce sa mi to zdá trocha komplikované, ale šlape to

S uvolnenim connection objektu se automaticky zaviraji na nej propojene datasety. A se zavrenim datasetu se uvolni interni storage. Coz je spravne chovani. Me prijde komplikovane opakovane vytvaret connection objekt na jedno pouziti. Vytvoril bych jeden sdileny a posilal ho do offline rezimu 8)

Jinak se da jit o uroven nize a pracovat primo s datovou storage a tzv. fyzickymi prikazy. Zalezi ale na tom k cemu se vysledek te funkce pouziva. Mam na mysli, zda to musi byt striktne potomek tridy TDataSet.
29
Obecné / Re:Jak vypnout jednu otravnou funkci v editoru (Delphi 10.2.1)
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 18-10-2017, 21:59:06 »
Rika se tomu Smart Surround Keys a s persistentnimi bloky to nesouvisi. K reprodukci chytrosti teto vlastnosti staci napsat znak ) v editoru jej selektorem vybrat a stisknout klavesu produkujici (. Vysledek bude ()). Proste genialni :)

Díky, díky, myslím, že mi to ušetří pár prasklých cévek :-)
30
Obecné / Re:Jak vypnout jednu otravnou funkci v editoru (Delphi 10.2.1)
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 18-10-2017, 21:50:28 »
Rika se tomu Smart Surround Keys a s persistentnimi bloky to nesouvisi. K reprodukci chytrosti teto vlastnosti staci napsat znak ) v editoru jej selektorem vybrat a stisknout klavesu produkujici (. Vysledek bude ()). To same se deje i jinymi druhy zavorek. Proste genialni :)

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10