Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Re:Component ako const parameter rutiny.
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 06-10-2017, 14:00:17 »
>Múdra kniha hovorí, že nemáme meniť, pracovať s argumentami. Treba ho priradiť do lokálnej premennej.
No to je odvazne tvrzeni a podle mne zjednodušující, nebo špatně interpretované.

ad 3) ano predavani slozitych typů jako string, record, variant pokud je v rutine neměníme je efektivnější (nic se nealokuje). Ale nijak se to netýká předávání objektů (vyjma ARC kompilátoru), jednoduchých datových typů (int, bool...).
92
Obecné / Re:Component ako const parameter rutiny.
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 06-10-2017, 11:08:23 »
Citace
Resp. co jsi chtěl dosáhnout tím const?
Mám na mysli tri veci:
  • Tvoje b)
  • Múdra kniha hovorí, že nemáme meniť, pracovať s argumentami. Treba ho priradiť do lokálnej premennej.
  • Ak sa jedná o string a pod, tak je lepšia práca s pamäťou. Jednak je to rýchlejšie a rezervuje sa len potrebná veľkosť pamäte. To mám z tohto fóra.
O tom a) som nevedel.
93
Obecné / Re:Component ako const parameter rutiny.
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 06-10-2017, 10:42:48 »
No v pořádku to každopádně je a je jasné co program udělá. Jde jen o to, jestli je to to samé co si představuješ ty. Co si představuješ, že to udělá? Resp. co jsi chtěl dosáhnout tím const?

V tomto případě to má v tvé ukázce význam jen
a) pro ARC kompilátor, kdy se nebude zvedat počet referencí objektu a tím se po návratu z rutiny ARC nemusí starat o úpravu počtu
b) říkáš kompilátoru, že nebudeš měnit referenci na objekt, tj. chrání tě před tím, aby jsi udělal AComboBox := nil, nebo AComboBox := TComboBox.Create


94
Obecné / Component ako const parameter rutiny.
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 06-10-2017, 09:26:23 »
Príklad:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure (const AComboBox: TComboBox);
  2. begin
  3.   AComboBox.Clear;
  4.   AComboBox.Items := myLists;
  5. end;  
  6.  
Neviem či to v tomto prípade je v poriadku. Lebo nemením samotnú hodnotu AComboBox, ale jeho vlastnosti.
95
Obecné / Re:Zjisteni Ip adresy a podle toho nabidnuti na VPN
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 06-10-2017, 03:23:51 »
Chvili jsem doufal ve funkci GetVPNConnected. Bohuzel u me na Windows 7 s pripojenym VPN vzdycky zobrazi dialog na vytvoreni pripojeni noveho. Pokud VPN odpojim ale zustanu na internetu (nebo se odpojim i z internetu), zobrazi dialog s moznosti volby pripojeni pres existujici VPN nebo vytvoreni noveho.

Takze nejspis pomoci RAS API zjistit z existujicich pripojeni (RasEnumConnections) status (RasGetConnectStatus) a pokud nebude zadne z nich ve stavu pripojeni, spojeni navazat (RasDial).
96
Obecné / Re:Zjisteni Ip adresy a podle toho nabidnuti na VPN
« Poslední příspěvek od Kony kdy 05-10-2017, 23:40:39 »
pouzivam Windows VPN
97
Obecné / Re:Zjisteni Ip adresy a podle toho nabidnuti na VPN
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 05-10-2017, 23:39:45 »
Pouzivas VPN ktery je soucasti Windows? Pokud ne, jakeho klienta na VPN pouzivas (OpenVPN)?
98
Obecné / Zjisteni Ip adresy a podle toho nabidnuti na VPN
« Poslední příspěvek od Kony kdy 05-10-2017, 22:34:37 »
Hoj, tak zase mam dalsi otazku, chci svuj program zabezpecit maximalne a hlavne pripojeni na SQL databazi.. A tak jsem se rozhodl ze bych v programu zjistoval jestli lze dopingat na privatni IP adresu.. (to neni problem pres ICMP), jakmile program zjisti ze ICM funguje tak se program pripoji a pusti.. Ale jakmile se nepingne tak aby vyzkocilo okno na zalozeni VPN okna... kde by se vyplnilo IP adrsa, jmeno a heslo.. a dalo se pripojit a vse by zase jelo... a nebo pokud by VPN nebylo propojeny, ale moznost pripojeni by bylo mozno, tak aby to VPN pripojeni zaplo.. Je tohle mozne udelat v delphi ???
99
Obecné / Re:Doplnok pre Microsoft Office: (SK + CZ) ⇆ Anglická klávesnica
« Poslední příspěvek od oxo kdy 05-10-2017, 21:45:28 »
Já jsem si pomocí Microsoft Keyboard Layout Creatoru vytvořil vlastní hybridní anglicko-česko-německou klávesnici a tudíž přepínám jenom na ruskou. Doporučuju :)
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=22339
100
Obecné / Re:FindWindow
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 05-10-2017, 21:18:42 »
Aplikaci typu Spy++ si zjisti nazev tridy okna (class name, ne caption je to co predavas jako 1. parametr). Nebo bezpecneji proiteruj top level okna a zeptej se jakemu patri procesu. Otazkou zustava proc ten handle cizi aplikace vlastne chces.
Stran: 1 ... 8 9 [10]