Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Off topic, sorry, windows explorer (Folder vs FolderPath)
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 12-02-2018, 19:53:59 »
Sto rokov používam windows, ale toto som ešte nezažil.
Ani veru neviem odkedy sa vo Windows Explorer nedá defaultne zobraziť plná cesta súboru.
Folder vs FolderPath
Kto vôbec niečo podobné môže vymyslieť ?
Folder znamenal vždy plnú cestu k súboru. No a teraz veru už nie..
Ani neviem položiť google dotaz. Pokusy boli.. Vždy len strata času.
Jasne, dá sa to prestaviť, lenže každý deň 1000 krát prestavovať, je fakt na mašlu..
Ako by som zafixoval a nikdy viac v živote (aspoň na vlastnom počítači), nestretol dnešnú formu "Folder"
Najmä pri vyhľadávaní súborov na disku si zakaždým musím ponastavovať kopu parametrov.
Nehľadám zvuk, video, fotky. To by som možno tak na mobile. Na PC hľadám súbory, ktoré nie sú multimédia. Prečo nás Microsoft takto trestá?
Pre objasnenie prosím pozrite obrázok.
92
Obecné / Re:Pohyblivý gif
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 12-02-2018, 15:00:25 »
Zdravím tu všechny.
Najde se nějaká komponenta, co umí vykreslovat pohyblivé gif obrázky?

Co trebas AnimatedGif? (nezkousel jsem ani nevim v jakem stavu je vyvoj)
93
Mobilní vývoj / Re:TActionList a zatuhnutie aplikacie
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 12-02-2018, 14:25:30 »
Hotfix - https://cc.embarcadero.com/item/30819
Mě to teda píše: Sorry, you don't have access to this submission.

Včera to dočasně stáhli, protože se u některých uživatelů objevují problémy.
94
Mobilní vývoj / Re:TActionList a zatuhnutie aplikacie
« Poslední příspěvek od chaloup kdy 12-02-2018, 13:30:32 »
Hotfix - https://cc.embarcadero.com/item/30819
Mě to teda píše: Sorry, you don't have access to this submission.
95
Obecné / Pohyblivý gif
« Poslední příspěvek od Maty123 kdy 12-02-2018, 08:24:31 »
Zdravím tu všechny.
Najde se nějaká komponenta, co umí vykreslovat pohyblivé gif obrázky?
96
Firebird a Interbase / Re:FB 3.0.3 - instalace
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 10-02-2018, 20:14:39 »
Citace
  • Migrace - to ano, nicmene tuto cast muze podstatne usnadnit pro klienta knihovna jako FireDAC nebo UniDAC. Oracle - <zvracejici smajlik/>, byt chapu ze to mysli vazne :)
My mame funkcni odzkouseny soft na FB, ale nekteri zakaznici si do svoji infrastruktury FB za zadnou cenu nepusti, takze pokud tam chceme uspet, musime migrovat :-( Funkci duvod pro to neni. Takze pokud nekdo miri do Enterprise prostredi, mel by se preventivne FB vyhnout prave proto, aby nemusel migrovat.

Prave proto bych se v pripade vyuziti tech univerzalnich knihoven snazil o jejich skutecne "univerzalni" vyuziti. Tzn. v pripade FireDAC pouzival makra a escape sekvence v SQL prikazech. Nestoji to zas tak moc casu a prostredku. Ostatne, v pripade kdy by se nekdo obaval o vykon, prikaz si na DMBS zkompiluje pomoci metody Prepare a nenecha jej opakovane kompilovat (pricemz zustanou makra i escape sekvence vyexpandovane).
97
Firebird a Interbase / Re:FB 3.0.3 - instalace
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 10-02-2018, 19:53:34 »
  • Embedded - tak nejak naznacuje, ze nepujde o komplexni DBMS o velkych objemech dat, a tam bych sahnul spis po SQLite.
No pokud jde jen o embedded, tak ano - to jsme v nasem ORM pouzivali: lokalne SQLite a remotne nejaka dospela DB, ale ja mel na mysli, ze ma jednu aplikaci, kterou chce provozovat s embedded a po zmene konfigurace proti serveru tj. obe verze maji +/- shodne vlastnosti a stejny dialekt SQL.

Citace
  • Migrace - to ano, nicmene tuto cast muze podstatne usnadnit pro klienta knihovna jako FireDAC nebo UniDAC. Oracle - <zvracejici smajlik/>, byt chapu ze to mysli vazne :)
My mame funkcni odzkouseny soft na FB, ale nekteri zakaznici si do svoji infrastruktury FB za zadnou cenu nepusti, takze pokud tam chceme uspet, musime migrovat :-( Funkci duvod pro to neni. Takze pokud nekdo miri do Enterprise prostredi, mel by se preventivne FB vyhnout prave proto, aby nemusel migrovat.
Citace
z vyvoje MySQL nemam dobry pocit, byt toho taky umi mnohem vic ne FB
Jj, oni jak lepili ten InnoDB na ISAM, tak to byla skutecne hruza (uz jsem s tim radu let nic nedelal, tak nevim, jak to vypada pod patronatem Oracle ev. v te MariaDB). A dalsi hruza bylo licencovani - kazdou chvili jine podminky. Po prevzetim Oraclem vznikl fork MariaDB, ale licenci ma IMHO podobne pitomou a nesrozumitelnou, jako kdysi MySql...
98
Firebird a Interbase / Re:FB 3.0.3 - instalace
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 10-02-2018, 19:06:24 »
OT osobni doporuceni, s Firebird bych nezacinal. Existuje spousta "vybavenejsich" DBMS ;)
I kdyz se mi s IB/FB dela docela dobre, tak bych s tim souhlasil:
  • Pokud potencialne hrozi, ze budes potrebovat embedded/server DB, tak to bych po FB sahnul, tam AFAIK jine srovnatelne alternativy nejsou
  • Pokud naopak hrozi, ze s tim porostes do enterprise prostredi, tak ti ten FB zakaznici postupne vykopou (jako to delali a delaji nam) a nejpsis te budou tlacit do MSSQL ev. na Oracle
  • Pokud to muze byt free na vecne casy, tak je asi dobra volba PostgreSql

Ja s Firebird taky stravil nejaky cas a nemuzu rict ze by s nim byla nejak spatna prace. Problem je kdyz objevis rozsirenou funkcionalitu jinych DBMS a podivas se zpetne na FB. Pro novy, seriozni projekt bych Firebird nedoporucil.
  • Embedded - tak nejak naznacuje, ze nepujde o komplexni DBMS o velkych objemech dat, a tam bych sahnul spis po SQLite.
  • Migrace - to ano, nicmene tuto cast muze podstatne usnadnit pro klienta knihovna jako FireDAC nebo UniDAC. Oracle - <zvracejici smajlik/>, byt chapu ze to mysli vazne :)
  • PostgreSQL - jeho moznosti, zpusob vyvoje, manual i podpora me nadchnuly. Za me pokud FOSS DBMS, tak PostgreSQL (napr. z vyvoje MySQL nemam dobry pocit, byt toho taky umi mnohem vic ne FB). Jiste, dost hodne to podelali pgAdmin, coz je UX hell (verze 3 byla z UX naprosto super).
99
Firebird a Interbase / Re:FB 3.0.3 - instalace
« Poslední příspěvek od ble kdy 10-02-2018, 18:45:47 »
Díky vám oběma za příspěvky.
Stahnul jsem ten "installer" a vše proběhlo dle mých představ.
Výhledově se project bude překlápět na Oracle, s tím problém nemám.

takže ... finito
Díky
100
Firebird a Interbase / Re:FB 3.0.3 - instalace
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 10-02-2018, 18:39:29 »
OT osobni doporuceni, s Firebird bych nezacinal. Existuje spousta "vybavenejsich" DBMS ;)
I kdyz se mi s IB/FB dela docela dobre, tak bych s tim souhlasil:
  • Pokud potencialne hrozi, ze budes potrebovat embedded/server DB, tak to bych po FB sahnul, tam AFAIK jine srovnatelne alternativy nejsou
  • Pokud naopak hrozi, ze s tim porostes do enterprise prostredi, tak ti ten FB zakaznici postupne vykopou (jako to delali a delaji nam) a nejpsis te budou tlacit do MSSQL ev. na Oracle
  • Pokud to muze byt free na vecne casy, tak je asi dobra volba PostgreSql
Stran: 1 ... 8 9 [10]