Odpověď

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.
Jméno:
E-mail:
Předmět:
Ikona zprávy:

Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False:

Zkratky: stiskněte shift+alt+s pro odeslání nebo shift+alt+p pro prohlédnutí


Shrnutí tématu

Poslal: našinec
« kdy: 14-06-2017, 19:56:16 »

Děkuji Všem reagujícím na můj dotaz. 👍🏻
Poslal: pf1957
« kdy: 14-06-2017, 19:45:40 »

     Parametr %1 samozřejmě přidávám. Pokud volám GetCommandLine, tak ten obsahuje adresu spuštěného programu a adresu složky souborů z jehož context menu je program spuštěný. Na žádný jiný relevantnější příkaz jsem zatím nenarazil. Na všech fórech zpravidla řeší jen to, jak něco do context menu přidat.
Podle https://stackoverflow.com/questions/34381304/c-sharp-retrieve-file-folder-path-from-selected-file-folder-in-context-menu-wind ti <z> odpovedel spravne.
Poslal: našinec
« kdy: 14-06-2017, 19:45:22 »

< z >, děkuji za radu. Pomohlo. :) Mne totiž nenapadlo použít ParamStr(1) samostatně, ale používal jsem ho jen jako součást příkazu. 
Poslal: našinec
« kdy: 14-06-2017, 19:33:08 »

     Parametr %1 samozřejmě přidávám. Pokud volám GetCommandLine, tak ten obsahuje adresu spuštěného programu a adresu složky souborů z jehož context menu je program spuštěný. Na žádný jiný relevantnější příkaz jsem zatím nenarazil. Na všech fórech zpravidla řeší jen to, jak něco do context menu přidat.

     V mém dotazu není žádná záludnost. :D Je to jen nedostatek znalosti. Potřeboval bych tip, jakou knihovnu případně použít a jaký příkaz. Čím jednodušší, tím lépe.  ;)
Poslal: < z >
« kdy: 14-06-2017, 17:59:04 »

Předpokládám, že používáš registry (ještě je pak vlastní DLL). Tak si musíš upravit, aby se přidával parametr %1. Spustí ti to pak program a místo parametru to vloží cestu. Tu pak vyčteš někde v ParamStr(1).
Poslal: našinec
« kdy: 14-06-2017, 16:50:31 »

Radku, díky za reakci, ale pochopil jsi mne špatně. Do context menu pro složky souborů ve winOS přidám další položku. Po kliknutí na tu položku se spustí program. Potřeboval bych však, aby se mi v tom programu objevila adresa té složky souborů.
Poslal: Radek Červinka
« kdy: 14-06-2017, 16:27:42 »

ExtractFilePath(ParamStr(0), pokud tedy rozumim co chces
Poslal: našinec
« kdy: 14-06-2017, 16:05:04 »

Z contextu menu složky ve winOS otevírám program a potřebuji získat adresu té složky. Prosím o radu.