Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 15-01-2018, 23:53:09 »
Alebo alternatíva - niekto to už aj naznačoval:
Cca pre 18-timi rokmi som spúšťal pomocou SQL príkazov batch, prípadne exe.
Cez telefónnu linku. Z Prahy na MS SQL Server v Bratislave. Bolo to jediné možné riešenie a fungovalo bezvadne.
Keďže sa predpokladá inak jednoduchá úloha, nebál by som sa SQL Server Express Edition.
Okrem megalomanskej inštalácie (tuším cez 1 GB ), nie je s ním práca až taká zložitá.
Ten by mal podporovať niečo podobné, ako som uviedol vyššie.
Akonáhle Stano vzdialene spustí na "serveri" svoj program, tak má riešenie.
Fakt, že vtedy ešte neboli všelijaké "Sandboxy", takže tam môže byť teraz problém.
Ale vlastne by stačilo zapisovať inštrukcie aj priamo do databázy a permanentne bežiaci program by ich mohol čítať, vyhodnocovať a všetko riadiť na mieste teda na serveri. Zabezpečoval by Tlač, štatistiky a pod.
92
Obecné / Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 15-01-2018, 23:23:22 »
.. Miroslavem zminovana Synopse je sice open source, ale Arnaud ten framework tvori desne neprehledne a vyloupnout si z nej jen server by bylo asi peklo. ..
Nie celkom.
Mormot / Synopse ( Arnaud ), je síce obrovské dielo, ale našťastie pre WebSockets sú priamo v rámci master.zip (cca 20MB ) jednoduché vzorové príklady.  :)
V knižnici:  "..\Samples\31 - WebSockets\"
Dá sa to ľahko rozchodiť a otestovať.
Zdroj tu: https://github.com/synopse/mORMot/archive/
Vzor (celkove max 20 kB kódu) obsahuje:
5 x dpr
2 x pas
1 x html ako klient.
Sú to dohromady tri rôzne dvojice Client/Server
1 x je klientom html-ko (javascript)

V projektoch musia byť tieto Search path:
D:\Dev\Lib;D:\Dev\Lib\SQLite3
za predpokladu, že celý balík mám na D-čku v knižnici Dev
93
Firebird a Interbase / Re:Chyba konverzie dátumu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 15-01-2018, 19:22:12 »
Lebo to všetko bežalo len v SQL a ten je trochu "zložitejší". Tá nesprávna hodnota sa prejavila až pri Insert. V manažéri som mal len SELECT a slepé oči.
94
Firebird a Interbase / Re:Chyba konverzie dátumu
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 15-01-2018, 19:03:20 »
Citace
A to te nic nezastavilo
Neviem čo presne máš na mysli. Ale v oboch prípadoch ten Period znamenal obdobie. Ten dátumový som premenoval na DatePeriod.
Na mysli mam typovou kontrolu: jak to, ze te neco nevyfuckovalo, kdyz jsi cpal DateTime do integeru
95
Firebird a Interbase / Re:Chyba konverzie dátumu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 15-01-2018, 18:55:28 »
Citace
A to te nic nezastavilo
Neviem čo presne máš na mysli. Ale v oboch prípadoch ten Period znamenal obdobie. Ten dátumový som premenoval na DatePeriod.
96
Firebird a Interbase / Re:Chyba konverzie dátumu
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 15-01-2018, 18:17:34 »
Keby som nebol slepý, tak by som ihneď všimol, že do Integer pchám Date.
To je tak, keď v jednej tabuľke je Period rok a v druhej dátum.
A to te nic nezastavilo  :o
97
Firebird a Interbase / Re:Chyba konverzie dátumu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 15-01-2018, 18:01:30 »
Keby som nebol slepý, tak by som ihneď všimol, že do Integer pchám Date.
To je tak, keď v jednej tabuľke je Period rok a v druhej dátum.
98
Firebird a Interbase / Re:Chyba konverzie dátumu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 15-01-2018, 17:43:21 »
Citace
A není tam někde nějaký divný znak, co tady nepoznáme? Jako třeba dlouhá pomlčka, pevná mezera apod.?
O tom neviem. Skúsim to v Delphi ešte po jednotlivých subselectoch a uvidím.
99
Firebird a Interbase / Re:Chyba konverzie dátumu
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 15-01-2018, 17:30:30 »
A není tam někde nějaký divný znak, co tady nepoznáme? Jako třeba dlouhá pomlčka, pevná mezera apod.?
100
Firebird a Interbase / Re:Chyba konverzie dátumu
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 15-01-2018, 17:13:05 »
Nie. Ten dátum načítavam z tabuľky DB. Hlavne preto tomu nerozumiem.
Stran: 1 ... 8 9 [10]