Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Speciální slevová krátkodobá akce a amnestie Delphi
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 19-01-2018, 22:42:23 »
na ten Firedac sa vybodni, ja som to skúšal ešte ako AnyDac, dal som tam dodaz na počet záznamov, vyliezla z toho blbosť, lebo sa hrajú na rýchlikov a preto si  doteraz vystačím s ADO, ktoré vracia reálne hodnoty

S ADO vsude nepochodis. U FireDAC je to otazkou nastaveni RecordCountMode, pokud mas na mysli property RecordCount (vychozi kontrakt je popsany - a i nektere implementace EMBT se s nim neshoduji). FireDAC je podle me dobre propracovana knihovna. Nez FireDAC bych spis doporucil vzdat se Delphi a to i v ramci (nejen) financnich uspor ;)
2
Obecné / Re:Speciální slevová krátkodobá akce a amnestie Delphi
« Poslední příspěvek od Ján Masaryk kdy 19-01-2018, 21:48:04 »
na ten Firedac sa vybodni, ja som to skúšal ešte ako AnyDac, dal som tam dodaz na počet záznamov, vyliezla z toho blbosť, lebo sa hrajú na rýchlikov a preto si  doteraz vystačím s ADO, ktoré vracia reálne hodnoty
3
MS SQL / Re:SQL asi chyba pro dnešní den
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 19-01-2018, 21:29:56 »
Jen stranou, standard SQL:2008 popisuje spojovaci string operator || (+ je vymysl tvurcu kteri jej neresi). Byt SQL Server tento standard neresi, co me mrzi je ze muj favorit PostgreSQL zklamal v parsovani vicenasobneho aritmetickeho + operatoru :( Je tedy mozne na nem spustit:

Kód: MySQL [Vybrat]
  1. SELECT 1 +++++++ 1; -- huh?

Se zbytkem by vas poslal parser tam kam slunce nezasviti (kvuli jinemu spojovacimu string operatoru).
4
Obecné / Re:Speciální slevová krátkodobá akce a amnestie Delphi
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 19-01-2018, 21:15:53 »
Ja mám FireDAC Adon. Ten by som si musel kúpiť tiež. Ale naň sa už zľava nevzťahuje. A pri cene 556€ ::)  je ten FireDAC drahší >:(  . Spolu to je 717 - 32% + 556 + DPH = 1 253€. Čo je veľký peniaz. To by som si v podstate vybielil účet ;D
5
Obecné / Re:Speciální slevová krátkodobá akce a amnestie Delphi
« Poslední příspěvek od Ján Masaryk kdy 19-01-2018, 21:08:08 »
Pýtal som sa ako idiotko, lebo tá cena sa mi zdala až neskutočne dobrá
s ohľadom na to, aké "akcie" tu robili predtým a za aké ceny.

Ešte raz ďakujem  :)
6
Obecné / Re:Speciální slevová krátkodobá akce a amnestie Delphi
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 19-01-2018, 20:43:16 »
Hurá, konečne dostali rozum. Myslím, že takto získajú hodne zákazníkov.
Na tú amnestiu sa staviam do radu  ;D

To Radek:

Dík za super informáciu !!! Pre istotu si to overujem. Mám pomenovanú verziu D2010 Enterprise a v pohode upgradnem
na Tokyo 10.2 Enterprise ? Nie je tam predplatné alebo nejaké iné skryté platby ? Lebo za 49700 CZK (1902 EUR) to
je veľmi lákavé...

Vopred ďakujem za odpoveď.


Ptal jsem se p. Kubata z embt:
Citace
Tento upgrade v klidu udělá. Ale předplatné v tom je; dnes nemáme žádnou licenci, ve které by předplatné nebylo. Nicméně není skryté; je zahrnuto v nabídkové ceně. Jinými slovy nic dalšího platit nebude.

Tedy přeloženo, za nejaky mesic navic dostanes automaticky dalsi verzi a vsechny aktualizace na dobu 1 roku.

7
Obecné / Re:Speciální slevová krátkodobá akce a amnestie Delphi
« Poslední příspěvek od Ján Masaryk kdy 19-01-2018, 18:45:32 »
Hurá, konečne dostali rozum. Myslím, že takto získajú hodne zákazníkov.
Na tú amnestiu sa staviam do radu  ;D

To Radek:

Dík za super informáciu !!! Pre istotu si to overujem. Mám pomenovanú verziu D2010 Enterprise a v pohode upgradnem
na Tokyo 10.2 Enterprise ? Nie je tam predplatné alebo nejaké iné skryté platby ? Lebo za 49700 CZK (1902 EUR) to
je veľmi lákavé...

Vopred ďakujem za odpoveď.



8
Obecné / Re:Speciální slevová krátkodobá akce
« Poslední příspěvek od Slappy kdy 19-01-2018, 17:49:04 »
A navíc mi bylo sděleno: Do 31. 3. 2018 lze  na vývojové nástroje Delphi, C++Builder a samozřejmě také RAD Studio v edici Professional, Enterprise nebo Architect uplatnit UPGRADE z libovolné starší verze - viz - http://www.embt.cz/cs/stranky/77-aktualni-nabidka-bonusu

32% to uz je pekna zlava. Myslim, ze EmbT konci uctovny rok prave 31.3. a nahanaju trzby/zisky, a potom bude nasledovat vydanie novej verzie 10.3.
9
MS SQL / Re:SQL asi chyba pro dnešní den
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 19-01-2018, 16:03:30 »
Mejme tabulku treba se 100 radky, ten TOP 10 vrati jen 10 zaznamu, ale ten zapis
SELECT top 10 + ' - '+ dcNumber mne svadi k tomu, abych to precetl jako 10 + ' - ' + obsah sloupce. Myslel jsme ze to parser vyhodi jako chybu, ale on ne,
on si odrizene SELECT TOP 10 a pak zbytek vyhodnoti s plusem na zacatku.

Takze Te v podstate trapi zapis:

Kód: MySQL [Vybrat]
  1. SELECT TOP 1+1;

Ktery parser chape jako prenes prvnich 1 zaznamu s konstantni hodnotou 1, kde ten + operator nema "levy operand". To me taky :)
10
MS SQL / Re:SQL asi chyba pro dnešní den
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 19-01-2018, 15:52:25 »
Jo to jsem psal, ze to neni NULL.

mne pobavilo i to
Kód: [Vybrat]
SELECT top 10 + ' - '+ dcNumber ....

tj. 10 + ' - ', ale ve skutecnosti vezme top 10 a pak zbytek je pak + ' - ' + sloupec, coz byl zacatek jak jsem na to prisel

Tomu nerozumim. Resultset je u me v poradku. Je ten TOP relevantni? Nemas na mysli jen:

Mejme tabulku treba se 100 radky, ten TOP 10 vrati jen 10 zaznamu, ale ten zapis
SELECT top 10 + ' - '+ dcNumber mne svadi k tomu, abych to precetl jako 10 + ' - ' + obsah sloupce. Myslel jsme ze to parser vyhodi jako chybu, ale on ne,
on si odrizene SELECT TOP 10 a pak zbytek vyhodnoti s plusem na zacatku.
Stran: [1] 2 3 ... 10