Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:docwiki.embarcadero.com zrejme nejde od 18.11.2017
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 21-11-2017, 21:43:46 »
Migrují server :-(

Nazorna ukazka toho, jak to nedelat :)
2
Obecné / Re:docwiki.embarcadero.com zrejme nejde od 18.11.2017
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 21-11-2017, 21:15:13 »
Migrují server :-(
3
Obecné / docwiki.embarcadero.com zrejme nejde od 18.11.2017
« Poslední příspěvek od mibainfo kdy 21-11-2017, 18:36:01 »
Dnes celý deň určite nejde.
Tu je jeden z web linkov, ktoré to potvrdzujú:
https://community.embarcadero.com/answers/index
To sú to teda takmer 4 dni..

Marco Cantu tvrdí, že má skoro ísť (to bolo včera..), ale zdá sa, že je stále problém.
https://plus.google.com/+PaulTOTH/posts/YSFDZB5anTp

Dosť mi chýba. Aktuálne kvôli FireDAC.
Docwiki tuším nešla pár dní aj v 2016-tom ..
4
Obecné / Re:Optimalizace kódu
« Poslední příspěvek od xnukes kdy 21-11-2017, 16:40:21 »
Jak v "cizim" parseru vyresis napr. FireDAC makra (bude jim rozumet)? Zakladni fragmenty prikazu Ti nabizi TFDPhysCommandGenerator (GetSelectList, GetFrom, GetWhere).

neresim nejake makra atd. ani to v tomhle pripade nikdy nebude. s tim generatorem, chapu co myslis ale pletes dohromady parser/generator  :)

potrebuju rozparsovat SQL dotaz ktery se sklada ze selectu a par joinu. To je cele a pak z toho generovat v podstate ten samy dotaz jen s limitem a druhy dotaz na count(*), generovani nebude az tak slozite, spise to parsovani do jednotlivych casti  ;)


Nepletu, vim co je parser :) Jen Ti chci naznacit ze bys mohl vyuzit ten generator a nahradit text vraceny pomoci GetSelectList za ten COUNT(*). Nebo si s jeho pomoci ten dotaz slozit.

Hodím na to očko ... :o :D :D
5
Obecné / Re:Optimalizace kódu
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 21-11-2017, 16:05:41 »
Jak v "cizim" parseru vyresis napr. FireDAC makra (bude jim rozumet)? Zakladni fragmenty prikazu Ti nabizi TFDPhysCommandGenerator (GetSelectList, GetFrom, GetWhere).

neresim nejake makra atd. ani to v tomhle pripade nikdy nebude. s tim generatorem, chapu co myslis ale pletes dohromady parser/generator  :)

potrebuju rozparsovat SQL dotaz ktery se sklada ze selectu a par joinu. To je cele a pak z toho generovat v podstate ten samy dotaz jen s limitem a druhy dotaz na count(*), generovani nebude az tak slozite, spise to parsovani do jednotlivych casti  ;)

Nepletu, vim co je parser :) Jen Ti chci naznacit ze bys mohl vyuzit ten generator a nahradit text vraceny pomoci GetSelectList za ten COUNT(*). Nebo si s jeho pomoci ten dotaz slozit.
6
Obecné / Re:Optimalizace kódu
« Poslední příspěvek od xnukes kdy 21-11-2017, 15:42:40 »
Jak v "cizim" parseru vyresis napr. FireDAC makra (bude jim rozumet)? Zakladni fragmenty prikazu Ti nabizi TFDPhysCommandGenerator (GetSelectList, GetFrom, GetWhere).

neresim nejake makra atd. ani to v tomhle pripade nikdy nebude. s tim generatorem, chapu co myslis ale pletes dohromady parser/generator  :)

potrebuju rozparsovat SQL dotaz ktery se sklada ze selectu a par joinu. To je cele a pak z toho generovat v podstate ten samy dotaz jen s limitem a druhy dotaz na count(*), generovani nebude az tak slozite, spise to parsovani do jednotlivych casti  ;)
7
Obecné / Re:Optimalizace kódu
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 21-11-2017, 14:51:33 »
Jak v "cizim" parseru vyresis napr. FireDAC makra (bude jim rozumet)? Zakladni fragmenty prikazu Ti nabizi TFDPhysCommandGenerator (GetSelectList, GetFrom, GetWhere).
8
Obecné / Re:Testovacie údaje do spojovacej tabuľky M:N
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 21-11-2017, 14:44:40 »
Tak tomu rozumiem a vyzerá to logicky. Veď si to aj vyskúšam. Nech viem využiť všetky možnosti čo ten generátor ponúka. On je celkom prepracovaný. Pre mňa až príliš :) Napríklad ho možno spustiť z príkazového riadku ako konzolu.
9
Obecné / Re:Testovacie údaje do spojovacej tabuľky M:N
« Poslední příspěvek od martinnr kdy 21-11-2017, 14:12:03 »
teda nemyslel som to tak, ze key field mas v oboch tabulkach nejaky, ale ze ten proces ktorym sa robi to merge, ze tam je moznost zadat key field pre obe tabulky.
nemam EMS, tak neviem pozriet kde su tie moznosti ako si uviedol.
ale sak pokukaj, mozno to bude to, co som pisal. ak nie, tak nic...  ;)

Doplnene - teda nieco take, ako ked v TTable, alebo obdobnych komponentach prepajas dve tabulky, cez master source a master field. tam sa potomkovskej tabulke (to je vyraz) definuje rodicovsky dataset a potom vyberies spriahnute polia v rodicovskej aj potomkovskej tabulke, teda to mozu byt dve rozne polia s rozdielnymi nazvami, a pod.
10
Obecné / Re:Optimalizace kódu
« Poslední příspěvek od xnukes kdy 21-11-2017, 12:37:07 »
máš pravdu, sem vůl :D
Stran: [1] 2 3 ... 10