Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Firemonkey / Re:usporiadanie vytvaranych butons
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 19-11-2017, 11:35:09 »
Já bych na to Align nespoléhal... Když už, tak ručně nastavit Top.
Pokud se změní dpi monitoru, nebo uživatel přetáhne okno na monitor s jiným dpi, tak se prvky zarovnané jen pomocí Align s oblibou zpřehází.
92
Firemonkey / usporiadanie vytvaranych butons
« Poslední příspěvek od František kdy 19-11-2017, 11:28:51 »
za behu vytváram butons na panel v poradi 1-8 ale na panel mi ich zoradi 1,8,7,6,5,4,3,2
align davam alTop
93
Obecné / Re:Delphi 10.2 - Vcl.consts.pas
« Poslední příspěvek od chaloup kdy 19-11-2017, 11:19:29 »
Nemáte někdo soubory Vcl.Consts.pas, Vcl.VDBConsts.pas, System.SysConst.pas, Data.DBConsts.pas přeložený do polštiny?
94
Obecné / Re:Oprava favicon
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 19-11-2017, 10:07:28 »
Což možná některým prohlížečům vadí.
No zda se, ze to vadi akorat Chrome, coz jsem psal, ostatni tise pouziji favicon.ico
95
Obecné / Re:Oprava favicon
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 19-11-2017, 10:05:33 »
Jenže i když se jde na forum přes http a dáte si Zobrazit zdroj, je v něm, jak psal Delfin :
<link rel="icon" type="image/png" href="https://forum.delphi.cz/Themes/default/images/smflogo_big.png">

Což možná některým prohlížečům vadí.
96
Obecné / Re:Oprava favicon
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 19-11-2017, 10:01:24 »
Ve Firefoxu když zkusím otevřít toto:
https://forum.delphi.cz/favicon.ico
No to me taky, ale ja ten protokol HTTPS nezadavam, kdyz neni nutne ho zadat, takze pisu jen forum.delphi.cz ev. forum.delphi.cz/favicon.ico a totez pri kliknutim na Forum na strance www.delphi.cz, coz jsem zkousel uplne jako prvni, protoze si URL fora nepamatuju.
97
Obecné / Re:Oprava favicon
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 19-11-2017, 09:53:52 »
Ve Firefoxu když zkusím otevřít toto:
https://forum.delphi.cz/favicon.ico

tak si Firefox stěžuje: Doba platnosti certifikátu vypršela neděle 13. srpna 2017 14:28. (je to Lets Encrypt certifikát platný od 15.5. do 13.8.2017).

Pro https://forum.delphi.cz/Themes/default/images/smflogo_big.png to hlásí to samé.

nslookup:
Non-authoritative answer:
Name:    forum.delphi.cz
Address:  176.227.168.25
98
Obecné / Re:Kam instalovat (Win32 + Win64 aplikace)
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 19-11-2017, 09:48:34 »
Ale inak 64bit aplikacia je luxus a vo vacsine pripadov ju uzivatelia nevyuziju. Pripadne sa to robi tak, ze sa spravi napr. launcher.exe, ktory je 32bit a ten rozhodne ci sa spusti 32 alebo 64 bit verzia hlavnej aplikacie.

No a instalalovat do Program Files by sa v dnesnej dobe uz nemalo:
a) jednak aplikacia bude vyzadovat administratorske prava
b) teraz sa presadzuje model kde su data oddelene od aplikacie (data v {appdata} samostatne pre kazdy uzivatelsky ucet).

64bitová verze bude schopná snadno využít více než 2 GB RAM - občas by se to hodilo.

a) Moje aplikace v Program Files nic nemění, tak jí stačí normální práva. (Všechny změny tam dělá instalátor.)
b) Aplikace má některá data v {commonappdata} (soubory, které mají uživatelé společné a mění je), některá v {userappdata} (typicky nastavení toho kterého uživatele).

99
Obecné / Re:Oprava favicon
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 19-11-2017, 09:42:13 »
U chromeho si resource favicon pamatuje byt se s kazdym nacteni stranky zdrzi pri pokusu o jeji nacteni z URL s timto vysledkem:

Problem zrejme bude v tom, ze neni ikona jako ikona: FF, Edge i ta Opera mi zobrazuji a nikde nepisou, ze by jim ten smflogo_big.png chybel... Zrejme standardne sahnou po favicon.ico do rootu nebo co to je...

Hmmm, proc mi to forum nezobrazuje embedded obrazek
Kód: [Vybrat]
[img]https://drive.google.com/file/d/1En9W0CNCUQYvMiqTBJY8FbZaBogdnhEq/view?usp=sharing[/img]
100
Obecné / Re:Kam instalovat (Win32 + Win64 aplikace)
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 19-11-2017, 09:04:30 »
Ale inak 64bit aplikacia je luxus a vo vacsine pripadov ju uzivatelia nevyuziju.

Podle stejneho tvrzeni pak i 64-bitova architektura procesoru ;D

No a instalalovat do Program Files by sa v dnesnej dobe uz nemalo:
a) jednak aplikacia bude vyzadovat administratorske prava
b) teraz sa presadzuje model kde su data oddelene od aplikacie (data v {appdata} samostatne pre kazdy uzivatelsky ucet).

Proc? Vzdyt Program Files existuji prave pro tento ucel.

a) prava k cemu, prosim pekne?
b) ten existuje uz davno, a existuji slozky jak pro data spolecna, tak pro kazdy uzivatelsky ucet; to ze programatori ocekavaji plny pristup v adresari aplikace je chyba, do Program Files nemaji co zapisovat - o to se ma starat jen instalator; mimo separaci je to zakladni ochrana pred pripadnou virovou infekci

Trendem bude spis totalni sandbox aplikaci z Microsoft Store. Ten se ale v soucastnosti netyka aplikaci psanych v Delphi.
Stran: 1 ... 8 9 [10]