Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Identifikátor pre volanie procedúry a pod. Aký typ to má byť?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 18-08-2017, 21:39:12 »
Dospel som nateraz k takému návrhu objektu pre získanie SQLTextu
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. type
  2.   TGetSQLText = class
  3.   strict private
  4.     FSQLText: string;
  5.     procedure FocText: string;
  6.     procedure PartnerText: string;  // Budú ich stovky. Snáď to nevadí. Možno i tisíc.
  7.   strict protected
  8.     FSQLText: string;
  9.   public
  10.     procedure GetText(Identifikator:);  // Volá procedure xxxText
  11.     property SQLText: string read string;
  12.   end;
  13. ....
  14.   procedure xxxText;
  15.     FSQLText := 'samotný text';
  16.  
Ale neviem čo použiť ako Identifikator. Predpokladám číslo. Ale to je silne anonymné. Pre formuláre mám definované
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   TTypeForms = (frConsumption,...  // pre frmConsumption 34 typov
  2.  
to pre ostatné prípady neprichádza do úvahy. Tu sa jedná rádovo o stovky. Možno i tisíc. Možno to treba zmeniť aj pre formuláre. Ktovie koľko ich ešte vytvorím.

Ako sa to vlastne rieši?
2
Obecné / Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 18-08-2017, 21:14:36 »
Po nějaké době jsem se opět dostal k Delphi 10.2 Tokyo .... tentokrát poslední update 1. A opět musím všude kde se vyskytuje ComCtrls přepsat na Vcl.ComCtrls !!
Jedná se o čistou instalaci Delphi 10.2.1, problém se vyskytuje napříč celou aplikací včetně zdrojových kódu FastReportu a FastCube. Nesetkal se s tím někdo ??

Nesetkal... V Project, Options, Unit scope names máte uvedeno mj. "Vcl"?
Podíval bych se do .dpr souboru, jestli tam není odkaz na ComCtrls uveden včetně celé (špatné) cesty.
Nakonec bych ještě zkusil na celém disku zkusit vyhledat ComCtrls, jestli není někde omylem nějaké jiné, ale to asi nebude.
3
Obecné / Re:Vytvorenie zoznamu rôznych record-ov. Je to vôbec možné?
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 18-08-2017, 18:47:24 »
tak použitie továrne budem spätne aplikovať do všetkých dotknutých formulárov.
Nez do tech tovaren zabrednes, tak by sis mel precist klasiku ;-) http://discuss.joelonsoftware.com/default.asp?joel.3.219431.12
4
Obecné / Re:Vytvorenie zoznamu rôznych record-ov. Je to vôbec možné?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 18-08-2017, 18:41:36 »
Už sa teším a prosím o bohaté komentáre.
5
Obecné / Re:Vytvorenie zoznamu rôznych record-ov. Je to vôbec možné?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 18-08-2017, 18:03:34 »
PS: Môžem sa tešiť na ukážku testovacieho formulára?

Jiste. On by ten koncept bez ukazky view nedaval moc smysl.
6
Obecné / Re:Delphi a Websocket
« Poslední příspěvek od Ján Masaryk kdy 18-08-2017, 17:38:39 »
Zdravím.

Tak nakoniec som použil komponenty esegece verzia 4.0. Sú zadarmo a postačujú na základnú komunikáciu.
http://www.esegece.com/download/sgcWebSockets_free.zip

To iba pre prípad, že by to niekto v budúcnosti potreboval  :)
7
Obecné / Re:Pridani subsekce FireDAC?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 18-08-2017, 17:26:50 »
Radek, dostal si moje odpovede na súkromnú správu? Hlavne tú druhú. Ďakujem.
8
Obecné / Re:Vytvorenie zoznamu rôznych record-ov. Je to vôbec možné?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 18-08-2017, 17:21:11 »
Citace
Tovarna (factory) vytvori objekt (model) ktery ma dany interface a ten se preda formulari
Presne to isté písal Daniel. Ale je to mimo mňa. Príliš vysoká škola. Hlavne ten interface. To je pre mňa španielska dedina. Ja VST nepoužívam ako sklad údajov. Akurát z neho ťahám PrimaryKey na vyhľadanie záznamu v DB. Údaje mám v datasetoch.

Klasika. Na začiatku cesty domov, keď už som sa zbavil napätia a tým blokov v hlave, mi mozog automaticky pošle riešenie.

A to v tomto prípade znie: všetko robíš naopak. Nemáš si do formulára posielať žiadne zoznamy a tam robiť priradenia. Ale z formulára poslať do továrne zoznamy premenných a ukazovateľov (viď pMyRecord).  Tam vykonať priradenie patričných hodnôt. A vo formulári ostanú jedine definície. Tým pádom nepotrebujem zoznam record-ov.

Ale na riešenie ich zoznamu som zvedavý.

PS: Môžem sa tešiť na ukážku testovacieho formulára?

Ani v jednom prípade čas nehrá dôležitú úlohu. V ničom ma to neblokuje a mám čo robiť. Ak daný problém vyriešim, tak použitie továrne budem spätne aplikovať do všetkých dotknutých formulárov.
9
Obecné / Re:Vytvorenie zoznamu rôznych record-ov. Je to vôbec možné?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 18-08-2017, 16:56:51 »
To se prave resi za pomoci modelu. Tovarna (factory) vytvori objekt (model) ktery ma dany interface a ten se preda formulari (v tomto pripade napr. objekt implementujici query objekt). A formular (view-controller) pak umi takovy interface ovladat (reaguje na zmeny obsahu refreshem komponent a ovlada napr. vkladani novych zaznamu apod.).

Vyhodou je ze ten model muze mit jakykoli zdroj - o nem totiz view nema nic vedet, ma jen ovladat a zobrazovat model (a jestli jde o data z DB, souboru nebo treba jen kolekce uz nezalezi). Dalsi vyhodou je ze napr. view (ten form) vlozi do modelu zaznam a model posle vsem pozorovatelum (observerum) notifikaci o zmene na coz vsechny view mohou reagovat zrefreshem (tj. napr. ze vsechny formy pouzivajici stejny dataset reaguji na jeho zmenu "spolecne" z jednoho mista).

Pro zacatek bych zapomnel na vyuziti VT jako data storage. Potrebuju na navrh trochu casu (a je patek), takze chvili strpeni, prosim ;D
10
Obecné / Re:Vytvorenie zoznamu rôznych record-ov. Je to vôbec možné?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 18-08-2017, 15:57:39 »
Tak to som veľmi zvedavý. Pri vytváraní zoznamu pre jeden druh record-u sa narábalo s (veľkosťou) pamäťou. Ja tam potrebujem dostať len ich definície. A potom vo formulári:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   pMyRecord = ^lstRecord[Idx];
  2.  
Stran: [1] 2 3 ... 10