Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Firebird a Interbase / Re:Vytvorenie databázy CREATE DATABASE
« Poslední příspěvek od berlusco1974 kdy 24-05-2017, 10:46:31 »
Ďakujem. Presne toto som potreboval.
2
Obecné / Re:Čekání na dokončení TThread
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 24-05-2017, 10:20:48 »
Ten krok "jakmile to dodělají vypíší se nějaká statistická data" bude potřeba dát jinam, ne to mít hned za spuštěním těch dvou načítacích vláken.

V prvním kroku se jen spustí ta dvě pracovní vlákna. Ta budou mít nastavenou obsluhu OnTerminate. Teprve v tom OnTerminate by třeba šlo si počítat, kolik z těch dvou vláken už skončilo, a pokud skončilo druhé, vykonat výpis statistických dat a spustit to další vlákno na zpracování.
3
Firebird a Interbase / Re:Vytvorenie databázy CREATE DATABASE
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 24-05-2017, 10:15:49 »
Používám:

Kód: [Vybrat]
...
 dbs:tIBDatabase;
...
 dbs.Connected:=false;
 try
  dbs.Params.Clear;
  dbs.DatabaseName:=Server+Soubor;
  dbs.Params.Add(Format('USER ''%s''',[User]));
  dbs.Params.Add(Format('PASSWORD ''%s''',[Password]));
  dbs.params.Add(Format('PAGE_SIZE %s',[PageSize]));
  dbs.Params.Add('DEFAULT CHARACTER SET WIN1250');
  dbs.CreateDatabase;
...
4
Obecné / Re:Čekání na dokončení TThread
« Poslední příspěvek od Hdm kdy 24-05-2017, 09:57:05 »
Rozepíšu průběh metody po stisku tlačítka pro spuštění práce:

- spustí se dvě vlákna, která načítají data do DB - spustí se jen jednou a po načtení dat se ukončí a znovu se nevolají
- jakmile to dodělají vypíší se nějaká statistická data - zajistí hlavní vlákno dotazem do DB
- hned dále se spouští další vlákno, které ta data zpracovává - po ukončení práce se ukončí a dále nevolá

Problém mám s  tím, že jak spustím ta dvě načítací vlákna a nedám tam aktivně čekání na jejich dokončení hned mě logicky dobíhají příkazy, co jsou v metodě (hlavního vlákna) dále a to nechci. Když tam dám WaitFor tak hlavní vlákno počká na dokončení, ale nereaguje hlavní okno.
WaitForSingleObject sice posílá messages, ale mezi jejich odesíláním GUI tuhne. I informace, že není normální aby GUI tuhno při WaitForSingleObject mě pomůže.
Příklady na netu jsou víceméně jednoduché ukázky, kde podobná varianta není, nemám se čeho chytnout.


PS: Omlouvám se pokud dotazem obtěžuji, ale kdybych věděl jak na to tak se neptám a nevymýšlím ...
5
Firebird a Interbase / Re:Vytvorenie databázy CREATE DATABASE
« Poslední příspěvek od berlusco1974 kdy 24-05-2017, 08:12:50 »
Zjednoduším to: Ako vytvoriť databázu cez aplikáciu?
6
Obecné / Re:Uprava XML pomocou Microsoft.XMLDOM - IXMLDOMDocument2
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-05-2017, 22:05:01 »
Format se podle nize uvedeneho zdroje rozhodi uz pri nacitani. Zkusil bych dokumentu nastavit **PreserveWhitespace** na True jeste pred nactenim dokumentu. Zdroj:

https://stackoverflow.com/a/8589702/8041231
7
To už netuším ;D
8
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 23-05-2017, 18:52:35 »
Dobre, už to mám skoro vyřešené.
9
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-05-2017, 18:52:16 »
A ještě poslední dotaz - já teď upracuju proceduru upravmenu a potřeboval bych dynamicky vytvořit proměnnou. Tedy přepsat toto:
tak abych mohl dynamicky přistoupit k proměnným file11 až file101.

Kód: [Vybrat]
for i:=0 to maxRecentFiles-1 do
  begin
  if fileMenu[0]<>'' then
    begin
      file11.visible:=true;
      file11.caption:=extractfilename(fileMenu[0]);
    end
end;

Jde to udělat v Delphi? Něco jako tform1['file'+(i*10)+1].visible = true ?

Jde to pres FindComponent, ale je to dost designova zhuverilost.
Pokud jsou ty polozky podmenu jedne polozky, da se k polozkam podmenu pristoupit indexovou iteraci pres vlastnost Items. Neco jako:

Kód: [Vybrat]
  // takto se iteruje pres vsechny sub-polozky polozky s nazvem MenuItem
  for i := 0 to MenuItem.Count-1 do
  begin
    MenuItem[i].Visible := ...
    MenuItem[i].Caption := ...
    // nebo to same vice ukecane
    MenuItem.Items[i].Visible := ...
    MenuItem.Items[i].Caption := ...
  end;

Jinak proc jsem radil je vymazat v design time je jednoduche. Za me bych je vytvarel dynamicky (za behu aplikace). Nechal bych toto submenu z design time (doba navrhu formulare) prazdne a naplnil ho pri startu (pokud se MRU list nekde uklada) a pak s kazdym otevrenym souborem pridal jednu polozku (do nejakeho rozumneho poctu).
10
Obecné / Re:Potomok TVirtualStringTree - vytvorenie PopupMenu pri vytváraní formulára
« Poslední příspěvek od < z > kdy 23-05-2017, 18:35:44 »
Moje chyba.

@Stanislav Hruška: jsi si jistý, že jsi vytvářel novou komponentu přes TjstVirtualStringTree.Create, že ti neproběhne Create?
Stran: [1] 2 3 ... 10