Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Nakopnutie pri hladani vynimky
« Poslední příspěvek od Delfin kdy Dnes v 17:22:27 »
Nevim jak jsi doted ten plugin ladil, ale melo by snad jit attachnout debugger pres host aplikaci, ni? Nebo v cem je problem? Pada ti debugger pri ukonceni host aplikace (toho Delphi IDE)? Nebo jen spoustis ten plugin bez debuggeru a sledujes jak pada?
2
Obecné / Nakopnutie pri hladani vynimky
« Poslední příspěvek od Slappy kdy Dnes v 16:02:52 »
Zdravim, potreboval by som trocha nakopnut pri hladani chyby, ktora sposobuje tuto vynimku:

Citace
---------------------------
Debugger Exception Notification
---------------------------
Project bds.exe raised exception class $C0000005 with message 'access violation at 0x0d1d3db0: read of address 0x0d1d3db0'.
---------------------------
Break   Continue   Help   
---------------------------

Call Stack:
Kód: [Vybrat]
:0d1d3db0
rtl.System.Classes.StdWndProc(459978,144,0,0)
:75c062fa ; C:\Windows\syswow64\USER32.dll
:75c06d3a USER32.GetThreadDesktop + 0xd7
:75c06de8 ; C:\Windows\syswow64\USER32.dll
:75c06e44 ; C:\Windows\syswow64\USER32.dll
:774e011a ntdll.KiUserCallbackDispatcher + 0x2e
vcl.Vcl.Forms.TCustomForm.DestroyWindowHandle
vcl.Vcl.Forms.TCustomForm.Destroy
DesignIDE.DeskForm.TDesktopForm.Destroy
rtl.System.TObject.Free
rtl.System.Classes.TComponent.DestroyComponents
vcl.Vcl.Forms.DoneApplication
rtl.System.SysUtils.DoExitProc
rtl.System._Halt0

Chyba nastane pri vypinani IDE (ide o expert pre Delphi), zrejme suvisi s formularmi, ale prejavuje sa len v 10 Seattle - 10.2 Tokyo (v starsich verziach IDE nepada...)
3
Obecné / Re:Hint problém
« Poslední příspěvek od Delfin kdy Dnes v 09:51:38 »
Mozna takto? Nezkousel jsem..
4
Obecné / Re:Hint problém
« Poslední příspěvek od RM kdy Dnes v 09:40:11 »
Díky. Zkusím si s tím pohrát.
Pokud by na PC byl problém s každou aplikací (nejen tou mou), prosím, existuje někde ve Windows 10 (8.1) nějaké nastavení (registry), kde se dají hinty globálně vypnout/zapnout?
Děkuji.
5
Obecné / Stažení souboru
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy Dnes v 08:25:01 »
Zdar.

Když toto dam do prohližeče, vyskočí dotaz, kam to stáhnout
http://84.47.113.9:4022/udp/234.1.1.54:1234


Pokouším se to stahnout v programu a problem.
Jsem zkoušel třeba synapse.

Kód: [Vybrat]
var
sl: TStringList;
begin
if not HttpGetText('http://84.47.113.9:4022/udp/234.1.1.54:1234', sl) then
   ShowMessage('Nepodařilo se');
end;

Kód: [Vybrat]
begin
 with THTTPSend.Create do
                       try

                        If HTTPMethod('GET','http://84.47.113.9:4022/udp/234.1.1.54:123') then
                        if ResultCode = 200 then Document.SaveToFile('.\data')
                            else ShowMessage('Nepodařilo se');
                       finally
                         Free;
                       end;

end;
Kde je problém?
6
Obecné / Re:TMSSoftware - TAdvStringGrid - CheckBox
« Poslední příspěvek od KarelHorky kdy Dnes v 08:21:02 »
V odkazu, co jsi posílal, ve spodním příkladu máš:

AdvStringGrid1.SetCheckBoxState(0,i,false);

Zbytek už si dohledáš ...
K.
7
Obecné / TMSSoftware - TAdvStringGrid - CheckBox
« Poslední příspěvek od BigSandy kdy Dnes v 08:11:20 »
Zdravím.
https://www.tmssoftware.com/site/asg62.asp

Jak v programu zjistit jejích stavy jsem zjistil.
Jak ale nastavím nějaký CheckBox na true?
8
Obecné / Re:Výzva pro IT Superhrdinu | Brno
« Poslední příspěvek od Delfin kdy Dnes v 07:52:08 »
Start do programovania by mal byt lahky a nie rovno zacat s vyvojom na mobily kde to je komplikovane a stale cosi nejde...

Naprosty souhlas se vsim co pises. Navic kdyz jsem videl jak se EMBT nekterymi FMX interface drbe v uchu pres tmavy spodni otvor na tele nebo videl implementace typu strednik, necitil jsem zrovna pocit sucha a bezpeci :)
9
Obecné / Re:Výzva pro IT Superhrdinu | Brno
« Poslední příspěvek od Slappy kdy Dnes v 05:44:48 »
A je to tu...
Skrátka  "Superhero" je IN -  bohužiaľ už aj v komunite Delphi a bohužiaľ priamo od najvyššieho...

https://community.embarcadero.com/blogs/entry/expert-delphi-part-1-webinar-replay?utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_content=DeveloperSuperhero170920

https://community.embarcadero.com/blogs/entry/expert-delphi-webinar-replay-part-2?utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_content=DeveloperSuperhero170920

Netusim koho tym chcu oslovit. Studentov, ktori nemaju skusenosti s Delphi/mobile development?

Tych asi tazko, ked uvidia aku palku pytaju za IDE radsej prejdu na Xamarin, kde je vsetko zadarmo.

Bol som na X konferenciach v SR, CR aj zahranici, vyplnil som X dotaznikov, vsetci hlasuju za Win a neriesia nejake mobily a aj tak stale Embt tlaci mobily.

Co je potrebne pre studentov je ukazat im ako si za 2 minuty spravia jednoduchu Win app s 2 tlacitkami a od toho sa odrazit dalej.

Sila Delphi je v tom, ze si mozu rychlo bastlit aplikacie a tak ziskaju dalsie skusenosti a vedomosti. Start do programovania by mal byt lahky a nie rovno zacat s vyvojom na mobily kde to je komplikovane a stale cosi nejde...
10
Obecné / Re:Skiny v Delphi
« Poslední příspěvek od Slappy kdy Dnes v 05:40:11 »
Nemozes prejst aspon na Delphi XE? Tam Embt pridalo podporu Styles a mas to vsetko spolu v jednom IDE.

Hladat nejake komponenty, ktore funguju pre tak stare IDE a zaroven najnovsi OS je dost problem...
Stran: [1] 2 3 ... 10