Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Testovacie údaje do spojovacej tabuľky M:N
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 09:15:48 »
Berme to tak, že mám domy. Tie majú byty. Tu potrebujem väzbu 1:1. Každý byt je priradený len jediný raz = k jednému domu. A byty vlastnia vlastníci. Sem tam niektorý byt vlastnia dvaja vlastníci. Preto väzba M:N cez väzobnú tabuľku.
To Delphin
Citace
generator pro sloupec ktery je navazbeny na cizi klic. A ten cizi klic se snazis generovat?
Joj, až taký blbec nie som :)  Ja by som len chcel väzbu 1:N + nejaké nízke % M:N. Viď byt vlastník.

Mne stále vŕta v hlave možnosť SQL query. Ale neviem ako to zrealizovať a ako to presne funguje. Aké tam sú podmienky.
A extra popis ku generovaniu údajov nie je. Aspoň som na to nenarazil. Myslím tým, ako ich rozhadzuje. Myslím tým to, že mám cudzí kľúč a tabuľka na ktorú sa odkazuje má 100 záznamov - domy. Ja generujem 10 000 záznamov - byty. Mám pocit, že to urobí rovnomerne. Pre každý FK 100 záznamov. Každý dom 100  bytov. Ale naisto to neviem. A už vôbec neviem ako to bude, ak dám generovať 10 050 bytov. To bude mať 50 domov 101 bytov a ostatné 100? Alebo "prvý" dom 150 bytov a ostatné 100?
Asi si urobím nejaký test a skúsim čosi nájsť na internete. Na stránke EMS som akosi nenašiel diskusiu. A FaQ je o ničom. To sú len ich vymyslené otázky.
To martinnr
Citace
aky typ databazy to je?
FireBird.
Citace
v (primitivnom) databazovom nastroji FlameRobin mi dovoli aj pre pole s podmienkou jedinecnej hodnoty zadat bud rozsah hodnot na generovanie,
Ja som mal veľký problém s jeho inštalovaním. Mám vypnutý update OS a tak bol problém s aktualizáciami. Tak som to vzdal.
Citace
dobre to chapem, ze tu by ako ten primarny jedinecny udaj mal byt ICO/DIC v prvej tabulke a v druhej potom na kazdy zaznam z prvej vygenerovat N zaznamov?
Nie, to sú dve samostatné úlohy/problémy. Vôbec mi nenapadlo, žeby to niekto mohol spájať dokopy :(
Ale tú jedinečnosť neriešim. Update, práca naviac, to urobí. A určite im to napíšem.
Idem si prečítať help. Možno tam o rozložení generovaných záznamov nejaká zmienka je.

Na koniec: keďže posledná verzia je stará 9 rokov, tak predpokladám, že im to veľmi na odbyt nejde.

2
Obecné / Re:Optimalizace kódu
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy Dnes v 09:14:43 »
Tak to vidim asi tak ze si naprogramuju vlastni QueryBuilder a zajistim si sam pocet zaznamu aniz bych musel prenest cely dataresult (jednoducho nebude se obalovat cely dotaz)
Ano, to je zpusob jak to delame: posleme extra dotaz count(id) na SQL server a ten zadne zaznamy na klienta netaha. A pak dalsi dotaz s omezenim OD+KOLIK.
Kdyz jsem to delaval v SQL, tak jsem mel pro oba dotazy generator where klauzule, aby se to nemuselo znovu za behu skladat. Ale nikde jsme nepouzivali bezne DB aware komponenty resp. meli jsme vlastni.

U LINQ a ORM to neresim a mam zjednoduseny dotaz pro .Count() a full dotaz pro .ToXXX() dat, protoze se to odehraje na urovni prekladu.
3
Obecné / Re:Regex - Text pred pomlckou
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy Dnes v 08:58:35 »
3m dlouhy seznam statu abych mohl identifikovat ISO kod statu (byt v separatnim modulu)?
To asi zalezi na konkretni aplikaci k cemu to potrebuje, protoze je rozdil, jestli se strika nejaka quick&dirty sr*cka a nebo se seriozne programuje...

Osobne bych v parseru oddelil syntaxi od semantiky tj. regexem vytahl kod statu do groupy a hodnotu nasledne mimo regex predhodil nejakemu multi-kulti polymorfnimu validatoru, ktery by mi vratil, zda je kod statu pro aplikaci akceptovatelny, protoze ne kazdy kod existujiciho statu musi byt pro aplikaci akceptovatelny a ne kazda instalace/customizace aplikace musi pracovat se stejnou mnozinou statu.

Takovy samotny validator je reusable a da se pouzit pro kazdou kontrolu kodu statu, bez ohledu na to, odkud ten kod statu pochazi a da se to udelat ve forme metody Find/Fetch, ktera vrati v instanci objektu vsechny informace, ktere aplikace v souvislosti s danym statem potrebuje cili neco jako CountryContext.

Jestli to budu jako ciselnik v persistentni repository nebo jako nejaky natvrdo zadany seznam v kodu nebo si nekam poslu dotaz treba pomoci web service apod. je az druhotne.
4
Obecné / Re:Oprava favicon
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy Dnes v 08:43:04 »
Jde ale o opravu v podobe pridani relativni cesty, nebo prinejhorsim URL sapajic se k HTTP namisto HTTPS, coz by adminy tady nemuselo zase tak bolet :P
A nebo zmenu favicon.ico a z hlavicky to uplne vyhodit, kdyz uz chce nekdo pro site pouzit helmici misto glyfu pro certifikat/podpis nebo k cemu to ma byt :-)
5
Obecné / Re:Optimalizace kódu
« Poslední příspěvek od xnukes kdy Dnes v 08:29:15 »
Tak to vidim asi tak ze si naprogramuju vlastni QueryBuilder a zajistim si sam pocet zaznamu aniz bych musel prenest cely dataresult (jednoducho nebude se obalovat cely dotaz)
6
Obecné / Re:Testovacie údaje do spojovacej tabuľky M:N
« Poslední příspěvek od martinnr kdy Dnes v 08:17:55 »
aky typ databazy to je?
napr. v (primitivnom) databazovom nastroji FlameRobin mi dovoli aj pre pole s podmienkou jedinecnej hodnoty zadat bud rozsah hodnot na generovanie, alebo hodnoty z inej tabulky (to je aj tu), alebo z nejakeho suboru (textovy, zoznam hodnot). taktiez je mozne nastavit, ci uprednostnit nahodne hodnoty pred sekvencne generovanymi.
neviem presne ako by si poradil so suborom, kde by bolo napr. 100 hodnot a ja som mu dal generovat 100 zaznamov. ci by si sledoval pouzitie jednotlivych hodnot a nepouzil jednu hodnotu dvakrat.
dobre to chapem, ze tu by ako ten primarny jedinecny udaj mal byt ICO/DIC v prvej tabulke a v druhej potom na kazdy zaznam z prvej vygenerovat N zaznamov? previazat cez to ICO/DIC? v tomto pripade to vidim, cez ten subor so zoznamom hodnot jedine. niekde zohnat nejaku skupinu takych udajov a pouzit ich. ale v podstate aj nechat si vygenerovat z ciselneho rozsahu by sa dalo. pre nejake testovacie ucely by to stacilo.
7
Obecné / Re:Regex - Text pred pomlckou
« Poslední příspěvek od Delfin kdy Dnes v 00:53:01 »
pro pripady ze pujde o staty jako napr. Rakousko (s kodem statu A?).
To do toho mleteho pridavas jeste MPZ, protoze neni kod statu jako kod statu  ;D
Nojo... Ja ten dotaz OP ani necetl, reagoval jsem az na tu kritiku Pepakova regexu. A tam se mluvilo o statu a to mi automaticky nabehne ISO kod a ne MPZ

Naopak si vazim nazoru :) Nicmene, co napriklad: "Jinak teda států není tolik a nemění se tak často, aby to nešlo vyjmenovat: ^(CZ|DE|I|...)\s*-"

3m dlouhy seznam statu abych mohl identifikovat ISO kod statu (byt v separatnim modulu)?
8
Obecné / Re:Oprava favicon
« Poslední příspěvek od Delfin kdy Dnes v 00:11:54 »
Což možná některým prohlížečům vadí.
No zda se, ze to vadi akorat Chrome, coz jsem psal, ostatni tise pouziji favicon.ico

Je mozno :) Dekuju za otestovani! Ostatni prohlizece se v "izolaci" nesnazim ani spoustet. Jde ale o opravu v podobe pridani relativni cesty, nebo prinejhorsim URL sapajic se k HTTP namisto HTTPS, coz by adminy tady nemuselo zase tak bolet :P
9
Obecné / Re:Testovacie údaje do spojovacej tabuľky M:N
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 20-11-2017, 22:50:43 »
Ale nie náhodné generovanie

Tomu asi nechapu. Na tom obrazku je, tak jak tomu rozumim (s tim softem jsem nikdy nedelal), generator pro sloupec ktery je navazbeny na cizi klic. A ten cizi klic se snazis generovat? Nemelo by to byt naopak? Ze vyberes detail tabulku a pro ni generujes "nahodny" master klic z master tabulky?

Logicky ano, protoze detailni zaznam nelze vygenerovat na zaklade master zaznamu (pokud nema generovatelnou definici).
10
Obecné / Re:Testovacie údaje do spojovacej tabuľky M:N
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 20-11-2017, 22:25:47 »
To čo píšeš platí pre náhodne generované dáta. Aj to tak používam.
Ale ja to mám ako "unique" a tým pádom sa tam zobrazí možnosť incremental. Ale nie náhodné generovanie. To by nezaistilo jedinečnosť údajov. A tam sa dĺžka nedá nastaviť :(  Viď predchádzajúci príspevok a obrázok. Ale to ma netrápi. Urobil som to pomocou UPDATE.
Trápi ma tá väzba M:N. Rád by som aj spustil nejaký ten výpočet. Aj keď s nezmyselnými údajmi. Lebo ja teraz netuším ako som na tom s výkonom = ako dlho to bude trvať. A či nemám rozmýšľať nad nejakou optimalizáciou. Neviem akou, keď som rád, že mi to vôbec funguje ;D ;D ;D
Pre posúdenie výkonu pri zobrazovaní formulárov by to malo stačiť. Tam tá integrita údajov až tak nezaváži.
Pre zrýchlenie práce s DB mám ešte rezervu vo vytvorení indexov. Ja som ešte žiadne nedefinoval.
Stran: [1] 2 3 ... 10