Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:VirtualStringTree pre zobrazenie údajov z DB v tabuľke (Rozhodnuté)
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 25-07-2017, 11:10:33 »
Ferko, tak chceš to alebo nie?
Prikladám obrázok ako to mám.
2
Ostatní DB / Re:Jakym zpusobem mapuje FireDAC pro ODBC datove typy pri volani CreateTable?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 25-07-2017, 00:17:41 »
Jeste jednou diky! Radeji se smirim s tim, ze to "nejde" (nechce se mi ted kuchtit specificka implementace toho intf) ;D

Dmitry k tomu napsal:
Citace
FireDAC uses hard coded data type names according to SQL 2003 standard. This is done inside of TFDPhysCommandGenerator.GetColumnType.

https://forums.embarcadero.com/thread.jspa?threadID=253177&tstart=0

Po pravde se mi tohle moc nelibi. Kdyz uz ODBC driver dokaze popsat datovy typ, proc to nevyuzit. Si pak jeden nemuze ani vytvorit ODBC driver pro svuj vlasni DBMS pouzivajici "KyblSracek" jako nazev datoveho typu pro BLOB. Chjo :)
3
Obecné / Re:VirtualStringTree pre zobrazenie údajov z DB v tabuľke (Rozhodnuté)
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 24-07-2017, 10:33:26 »
Nóó mám čosi, ale akosi to nepoužívam :)  Momentálne nepridávam VST do projektu. Ak chceš, tak Ti pošlem celý projekt. Mám tam nejaké chybičky, ale to by si mal ľahko opraviť. Základ ide a môžeš si to prispôsobiť.
4
Obecné / Re:VirtualStringTree pre zobrazenie údajov z DB v tabuľke (Rozhodnuté)
« Poslední příspěvek od František kdy 24-07-2017, 09:14:34 »
Stanislav, tak ako si to poriešil?
5
Obecné / Re:Lazarus 1.8 RC1
« Poslední příspěvek od oxo kdy 24-07-2017, 09:03:17 »
Dá sa ten fpReport niekde pozrieť?

Aktuální info:

Citace
It's ready and waiting for release. I'm waiting for 2 small fixes still:
- Some strange error when exporting a custom element to PDF
- Removing a dependency on freetype.dll on windows.

Michael.
6
Obecné / Re:FireDAC.MemTable - poradie záznamov.
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 23-07-2017, 16:21:45 »
Ja mám radenie podľa 6 polí, ktoré menujem. Síce sú to cudzie kľúče, ale to je všetko. A query ťahá údaje z viacerých tabuliek.
To je prece jedno, ne? Ta data budou usporadana SQL dotazem a z Query cteny
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. while not Query.Eof do
  2.   begin
  3.      Query.Next()
  4.   end;
  5.  
Takze do interni pameti je dostanes urcite ve stejnem poradi. A poradi ctene z MemTable bude dano indexem - nevim, jestli ma nejaky/zadny by default. Ale stejna iterace pres MemTable by IMHO mez indexu mela vracet nativni poradi (zkopirovane z Query1) z bufferu.
7
Obecné / Re:FireDAC.MemTable - poradie záznamov.
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-07-2017, 16:08:13 »
Ja mám radenie podľa 6 polí, ktoré menujem. Síce sú to cudzie kľúče, ale to je všetko. A query ťahá údaje z viacerých tabuliek.
8
Obecné / Re:FireDAC.MemTable - poradie záznamov.
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-07-2017, 14:46:00 »
Dalo by ovsem predpokladat ze ma query objekt index nad radicim sloupcem. V takovem pripade by se daly do cile zkopirovat i indexy, nebo tomu tak neni nebo je to nezadouci? Stacilo by pridat flag coIndexesCopy.
9
Obecné / Re:FireDAC.MemTable - poradie záznamov.
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-07-2017, 14:02:35 »
Spolehnout se pravdepodobne da (nemam po ruce zdrojak, a i kdybych mel, nemuzu zarucit bez kontraktu v helpu budoucnost). FireDAC ale nebude "nahodile" skakat kurzorem (musi pocitat i s tim, ze muze byt kurzor zdrojoveho datasetu jednosmerny). To by byla hloupost. Co help napovedel je ze coRestart skoci kurzorem za zacatek.

Kopirovani pres Data property kopiruje interni storage (tam bych si tohle tvrdit netroufl).
10
Obecné / FireDAC.MemTable - poradie záznamov.
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-07-2017, 11:07:00 »
Môžem sa spoľahnúť, že ak si naplním MemTable
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. FDMemTable1.CopyDataSet(Query1, [coStructure, coRestart, coAppend]);
a Query1 obsahuje ORDER BY, tak poradie záznamov bude zachované?
Alebo si ho musím vynútiť  MemTable.Indexes := ...
Stran: [1] 2 3 ... 10