Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Obecné / Re:LazReport detail data
« Poslední příspěvek od mjseven kdy 25-05-2017, 10:51:58 »
Tuším, že je to potřeba řešit na datasetech, ze kterých frDBDataSety čerpají data.


12
Obecné / Re:Synapse
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 25-05-2017, 10:39:10 »
Zdravím.
Vložím do uses unitu httpsend a spustim.
Přimo unita httpsend mi vyhodí 3 chyby.
To mas nejakou zastaralou Synapsi, pouzij snapshot z SVN
13
Obecné / Synapse
« Poslední příspěvek od Maty1 kdy 25-05-2017, 09:38:36 »
Zdravím.
Delphi.XE10
Uložím nový projekt.
Vložím do uses unitu httpsend a spustim.
Přimo unita httpsend mi vyhodí 3 chyby.
https://s9.postimg.org/brivdqrpr/delphi.png

A dotaz.
Mam IPTV streamy.
Pujde přes toto zjistít zda fungují?
Nechcí je v něčem přehravat.
Jen načist streamy do nějake komponenty a vedle ních by se vykresloval zelený nebo červený gombik, funguje - nefunguje.
14
Firebird a Interbase / Re:Vytvorenie databázy CREATE DATABASE
« Poslední příspěvek od berlusco1974 kdy 24-05-2017, 10:46:31 »
Ďakujem. Presne toto som potreboval.
15
Obecné / Re:Čekání na dokončení TThread
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 24-05-2017, 10:20:48 »
Ten krok "jakmile to dodělají vypíší se nějaká statistická data" bude potřeba dát jinam, ne to mít hned za spuštěním těch dvou načítacích vláken.

V prvním kroku se jen spustí ta dvě pracovní vlákna. Ta budou mít nastavenou obsluhu OnTerminate. Teprve v tom OnTerminate by třeba šlo si počítat, kolik z těch dvou vláken už skončilo, a pokud skončilo druhé, vykonat výpis statistických dat a spustit to další vlákno na zpracování.
16
Firebird a Interbase / Re:Vytvorenie databázy CREATE DATABASE
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 24-05-2017, 10:15:49 »
Používám:

Kód: [Vybrat]
...
 dbs:tIBDatabase;
...
 dbs.Connected:=false;
 try
  dbs.Params.Clear;
  dbs.DatabaseName:=Server+Soubor;
  dbs.Params.Add(Format('USER ''%s''',[User]));
  dbs.Params.Add(Format('PASSWORD ''%s''',[Password]));
  dbs.params.Add(Format('PAGE_SIZE %s',[PageSize]));
  dbs.Params.Add('DEFAULT CHARACTER SET WIN1250');
  dbs.CreateDatabase;
...
17
Obecné / Re:Čekání na dokončení TThread
« Poslední příspěvek od Hdm kdy 24-05-2017, 09:57:05 »
Rozepíšu průběh metody po stisku tlačítka pro spuštění práce:

- spustí se dvě vlákna, která načítají data do DB - spustí se jen jednou a po načtení dat se ukončí a znovu se nevolají
- jakmile to dodělají vypíší se nějaká statistická data - zajistí hlavní vlákno dotazem do DB
- hned dále se spouští další vlákno, které ta data zpracovává - po ukončení práce se ukončí a dále nevolá

Problém mám s  tím, že jak spustím ta dvě načítací vlákna a nedám tam aktivně čekání na jejich dokončení hned mě logicky dobíhají příkazy, co jsou v metodě (hlavního vlákna) dále a to nechci. Když tam dám WaitFor tak hlavní vlákno počká na dokončení, ale nereaguje hlavní okno.
WaitForSingleObject sice posílá messages, ale mezi jejich odesíláním GUI tuhne. I informace, že není normální aby GUI tuhno při WaitForSingleObject mě pomůže.
Příklady na netu jsou víceméně jednoduché ukázky, kde podobná varianta není, nemám se čeho chytnout.


PS: Omlouvám se pokud dotazem obtěžuji, ale kdybych věděl jak na to tak se neptám a nevymýšlím ...
18
Firebird a Interbase / Re:Vytvorenie databázy CREATE DATABASE
« Poslední příspěvek od berlusco1974 kdy 24-05-2017, 08:12:50 »
Zjednoduším to: Ako vytvoriť databázu cez aplikáciu?
19
Obecné / Re:Uprava XML pomocou Microsoft.XMLDOM - IXMLDOMDocument2
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-05-2017, 22:05:01 »
Format se podle nize uvedeneho zdroje rozhodi uz pri nacitani. Zkusil bych dokumentu nastavit **PreserveWhitespace** na True jeste pred nactenim dokumentu. Zdroj:

https://stackoverflow.com/a/8589702/8041231
20
To už netuším ;D
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10