Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   TFormData = class
  2.   strict private
  3.     function GetEditWinCtrls(Idx: Integer): TWinControl;
  4.   public
  5.     property EditWinCtrls: TList<TWinControl> read GetEditWinCtrls write FEditWinCtrls;
  6.  
Chcem načítať len jednu položku zo zoznamu. Ale neviem ako. Help nepomohol
12
Obecné / Re:Welcome page
« Poslední příspěvek od Mi.Chal. kdy 22-08-2017, 19:40:18 »
A kto ho bude študovať?
Robím na tom sám a každý deň (na konci dňa) si všetko ručne zálohujem. OS si zálohujem po každej významnejšej zmene (TrueImage).
Takže necítim potrebu nasadiť si to.

ono to má význam i pro jednoho člověka, je pak třeba vidět historie kdy co udělal a jak (třeba které soubory je potřeba změnit) a jednoduše se dají vracet změny. Někdy chce člověk vrátit třeba jenom nějakou konkrétní změnu, co udělal před měsícem a zbytek nechat, takže odzálohování měsíc starého projektu to neřeší.
13
Obecné / Re:pattern factroy Parent - children nevidí do pôvodného parent
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 22-08-2017, 17:45:52 »
a) Ja jo. Ono je to nazvoslovi vymysl z Delphi, metaclass tam ma "postfix" Class (beru to za nepsanou konvenci). Existuji tam metaclassy jako TFormClass, TComponentClass, TPersistentClass atd.
Tak jo, je lepsi se drzet zvyklosti na platforme.
14
Obecné / Re:pattern factroy Parent - children nevidí do pôvodného parent
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 22-08-2017, 14:57:14 »
Citace
To nas ale houpes: alespon ja at zadam Google cokoli na tema design patterns, tak skoro vsechno vyleze s nejakymi priklady (pravda, anglicky a ruznou kvalitou, ale nic nestoji v ceste prejit na dalsi link)
No v mojom materiály som na také kódy nenarazil. Veď má 15 rokov :)
Tá angličtina nie je neprekonateľná prekážka. Ale hrabať sa hodinu po internete...? Aj tak najradšej robím s knihou. Preto som založil tému na kúpu knihy - odporúčanie. Tam to mám všetko pokope a po ruke. Nemám problém dať za dobrú knihu väčší peniaz. Už som dal aj 50 €.
15
Obecné / Re:Welcome page
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 22-08-2017, 14:50:03 »
A kto ho bude študovať?
Robím na tom sám a každý deň (na konci dňa) si všetko ručne zálohujem. OS si zálohujem po každej významnejšej zmene (TrueImage).
Takže necítim potrebu nasadiť si to.
16
Obecné / Re:pattern factroy Parent - children nevidí do pôvodného parent
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 22-08-2017, 14:37:41 »
Citace
TSomeFormClass = class of TSomeForm
Ja bych
a) nedaval Class do nazvu, protoze v objektovych programech je Class vsechno, v Delphi skoro vsechno
b) rozlizoval mezi class a meta class, takze treba  TBaseFormMetaClass

a) Ja jo. Ono je to nazvoslovi vymysl z Delphi, metaclass tam ma "postfix" Class (beru to za nepsanou konvenci). Existuji tam metaclassy jako TFormClass, TComponentClass, TPersistentClass atd.

b) To je prave rozliseno tim "postfixem" Class. Takze tady mi prijde nazvoslovi podle Delphi "v poradku" (jiste, "postfix" MetaClass by byl trefnejsi):

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. type
  2.   TSomeForm = class(TWhatever)
  3.   end;
  4.   TSomeFormClass = class of TSomeForm;
17
Obecné / Re:Welcome page
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 22-08-2017, 14:30:04 »
Neostáva mi nič iné, len si dávať pozor.

Nebo jeste lepe, poridit si verzovaci system ;)
18
Obecné / Re:pattern factroy Parent - children nevidí do pôvodného parent
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 22-08-2017, 14:25:14 »
S tým som nikde nestretol.
To nas ale houpes: alespon ja at zadam Google cokoli na tema design patterns, tak skoro vsechno vyleze s nejakymi priklady (pravda, anglicky a ruznou kvalitou, ale nic nestoji v ceste prejit na dalsi link)

Ja bych to pojmenoval trochu jinak, podle beznych zvyklosti:
Citace
TSomeForm = abstract class
TAbstractForm, TBaseForm, nekdy mivam oba, abstract je predkem Base

Citace
TSomeFormClass = class of TSomeForm
Ja bych
a) nedaval Class do nazvu, protoze v objektovych programech je Class vsechno, v Delphi skoro vsechno
b) rozlizoval mezi class a meta class, takze treba  TBaseFormMetaClass

Citace
TFactoryForms = class
Tohle jsou tovarni formulare :-) a ne na tovarna na formulare, takze z toho bych udelal TFormsFactory
19
Obecné / Re:Welcome page
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 22-08-2017, 14:07:24 »
Dal som prehľadať celý disk C na výskyt textu JasoSVB.dpr. Nikde to nenašiel.
Ale keď som ho pridal od Favorites, tak to našiel v
  C:\Users\Stanislav Hruška\AppData\Roaming\Embarcadero\BDS\15.0\myFavorites.xml
Obsah je:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. <?xml version="1.0"?>
  2. -<xml>
  3. -<group title="New Favorites" default="1">
  4. <project location="D:\Dokumenty\Delphi XE7\Playground JasotSVB XE7\JasotSVB.dproj"/>
  5. </group>
  6. </xml>
  7.  
Asi z toho nič nebude. Neostáva mi nič iné, len si dávať pozor.
20
Obecné / Re:pattern factroy Parent - children nevidí do pôvodného parent
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 22-08-2017, 13:57:14 »
Je metodicky správne, aby abstraktná trieda obsahovala polia?
U mňa sa to momentálne pýta. Alebo sa to rieši ináč?
Zoznam polí do samostatnej triedy? Nebudem mať problém s ich naplnením a udržaním správnych hodnôt.
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10