Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Obecné / Re:Vyčištění pole TDateTimePicker
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 12:33:15 »
Pôvodne som sa ozvať nechcel. Veď nemám nič k téme. Ale ten CheckBox ma k tomu dotlačil.
Našiel som jedine to riešenie so zmenou formátu. Ešte raz tu dávam svoje riešenie + vysvetlenie
  • štvorček so šípkou je TDateTimePicker, ktorý je skrytý za TEdit-mi vľavo. Pri kliknutí naň sa zobrazí celý TDateTimePicker. Po výbere dátumu aktualizujem obsah jednotlivých TEdit
  • TEdit sa dajú editovať samostatne. Mám tam aj nejakú základnú kontrolu dátumov
  • tlačidlo vpravo vyčistí TEdit-y a zároveň mi nastaví dátum na 0, čo pre mňa znamená NULL do DB
Ale pre JaroB to je neschodná cesta.
12
Obecné / Re:Vyčištění pole TDateTimePicker
« Poslední příspěvek od našinec kdy Dnes v 10:27:31 »
Keď tam nie je nič zadané tak užívateľ vie, že dátum nie je. Nejaký ten CheckBox ho ani nezaujíma. Ja som to tiež riešil a urobil som si vlastný komponent.
Protože vím, že už jsi to tady v minulosti řešil, tak jsem si myslel, jestli jsem náhodou JaroB špatně nepochopil a byl jsem zvědav, zda ze ozveš.  ;)  :D
13
Obecné / Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Poslední příspěvek od našinec kdy Dnes v 10:23:18 »
Nekteri se mohou divit proc jsem sem prispival ohledne Intel problemu par dni nazpet, ale mozna jej pochopi :) Vytizene Indy, nebo co ja vim Synapse (neplest se Synopse flamework, protoze o nem nevim temer nic) servery pociti v soucasnosti prepinani z user mode na kernel.

Muzes tohle tvrzeni podlozit nejakymi praktickymi testy, nebo jde jen o tvuj dojem?
V Česku je to hodně diskutované téma, takže mi to připadá, že Delfin si hraje na Promethea přinášejícího oheň.  ;)  ;D  ;D
https://www.zive.cz/clanky/jak-oprava-chyb-procesoru-zpomali-pocitace-testy-ukazuji-ze-to-neni-az-takove-drama/sc-3-a-191248/default.aspx
14
Obecné / Re:Vyčištění pole TDateTimePicker
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy Dnes v 07:30:33 »
Keď tam nie je nič zadané tak užívateľ vie, že dátum nie je. Nejaký ten CheckBox ho ani nezaujíma. Ja som to tiež riešil a urobil som si vlastný komponent.
15
Obecné / Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Poslední příspěvek od geby kdy 17-01-2018, 23:28:42 »
Nekteri se mohou divit proc jsem sem prispival ohledne Intel problemu par dni nazpet, ale mozna jej pochopi :) Vytizene Indy, nebo co ja vim Synapse (neplest se Synopse flamework, protoze o nem nevim temer nic) servery pociti v soucasnosti prepinani z user mode na kernel.

Muzes tohle tvrzeni podlozit nejakymi praktickymi testy, nebo jde jen o tvuj dojem?
16
Obecné / Re:Vyčištění pole TDateTimePicker
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 17-01-2018, 22:23:37 »
Potřebuji jakékoliv řešení (nějakou náhradu, uvažoval jsem i o tmaskedit) dodané s Delphi, mám to v legacy projektech, na které nesmí být žádné licenční požadavky (tj. bez jakýchkoliv extra knihoven). Díky.

Proc chces ten TDateTimePicker prazdny? Abys dal uzivateli moznost nastavit NULL stav? Pokud ano, pouzil bych ten check box. Doufal jsem v nasledujici, ale nedari se mi ziskat handle toho edit boxu (zprava DTM_GETDATETIMEPICKERINFO navratovou hodnotu ignoruje):

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. var
  2.   Info: TDateTimePickerInfo;
  3. begin
  4.   Info := Default(TDateTimePickerInfo);
  5.   Info.cbSize := SizeOf(TDateTimePickerInfo);
  6.   SendMessage(DateTimePicker1.Handle, DTM_GETDATETIMEPICKERINFO, 0, LPARAM(@Info));
  7.   SetWindowText(Info.hwndEdit, '');
  8. end;
17
Obecné / Re:Vyčištění pole TDateTimePicker
« Poslední příspěvek od JaroB kdy 17-01-2018, 21:09:23 »
Potřebuji jakékoliv řešení (nějakou náhradu, uvažoval jsem i o tmaskedit) dodané s Delphi, mám to v legacy projektech, na které nesmí být žádné licenční požadavky (tj. bez jakýchkoliv extra knihoven). Díky.
18
Obecné / Re:High-DPI TImageList
« Poslední příspěvek od Ondřej Pokorný kdy 17-01-2018, 14:11:08 »
Právě že ne. Retina má tu virtuální matici. Takže OSX vrací vždycky 96 DPI = 100%. Pro zjištění retina faktoru musíš použít:
To by šlo, vyskúšam, samozrejme musím riešiť cez ten scaleFactor lebo tiež MacOS má rôzne stupne asi. Otázka je či by sa to nedalo nejak do LCL zapracovať aby sa nemuselo pri tvorbe komponentov priamo pristupovať k platforme (NS*).

Jo, bude se to řešit.
19
Obecné / Re:High-DPI TImageList
« Poslední příspěvek od ps kdy 17-01-2018, 12:23:57 »
Právě že ne. Retina má tu virtuální matici. Takže OSX vrací vždycky 96 DPI = 100%. Pro zjištění retina faktoru musíš použít:
To by šlo, vyskúšam, samozrejme musím riešiť cez ten scaleFactor lebo tiež MacOS má rôzne stupne asi. Otázka je či by sa to nedalo nejak do LCL zapracovať aby sa nemuselo pri tvorbe komponentov priamo pristupovať k platforme (NS*).
20
Obecné / Re:Delphi 10.2.2
« Poslední příspěvek od Jirka Ondricek kdy 17-01-2018, 11:35:48 »
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10