Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Re:Identifikátor pre volanie procedúry a pod. Aký typ to má byť?
« Poslední příspěvek od pepak kdy 19-08-2017, 11:33:24 »
Pořád ještě jsem nepochopil, k čemu potřebuješ "obrovské množství SQLTextů". Fakt ne.
92
Obecné / Re:Identifikátor pre volanie procedúry a pod. Aký typ to má byť?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 19-08-2017, 11:13:54 »
Možno to všetko bude ináč, keď tu Delfin hodí ukážku MVC modelu.
93
Obecné / Re:Identifikátor pre volanie procedúry a pod. Aký typ to má byť?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 19-08-2017, 11:09:34 »
Citace
Zdaleka ne každý je takový cvok, aby odpovídal na dotazy v pátek v noci nebo v sobotu dopoledne.
Toho som si vedomý. Ale nechcem hneď na začiatku ísť zlým smerom.
Citace
Jo, narazíš, jakmile zkusíš udělat víc než 4294967296 položek.
Ja som mal na mysli rýchlosť. Položky sa indexujú, takže asi nie.
Citace
Technicky to asi ničemu nevadí, snad kromě kompilátoru, ale prakticky - pokud zjišťuješ, že potřebuješ v jedné třídě stovky metod, tak to děláš špatně. Buď zbytečně kopíruješ něco, co šlo udělat parametrizováním jedné metody, nebo máš obrovskou nezvladatelnou třídu, kterou je potřeba rozdělit na menší.
Presne o to mi ide a momentálne špekulujem (pokúšam sa o analýzu) ako tie triedy správne navrhnúť. Rozmýšľam, že základné delenie bude podľa identifikátorov formulárov. Čo ďalej uvidím.

Napríklad ak sa mi pre rôzne formuláre opakuje SQLText. Nóóó, ako nato?. Nechať to pre každý formulár, alebo to urobiť len raz. Ale kde? Ja na rozdiel od Andreja Andraščíka nebudem svoje formuláre používať opakovane v iných aplikáciách. A mám podformuláre, ktoré podľa potreby vkladám do formulárov.

Mne sa hrôzou ježia vlasy, keď si pomyslím na to obrovské množstvo SQLText-ov. Už teraz ich mám okolo 335.
Ďakujem za reakciu. Pomohla.
94
Obecné / Re:Identifikátor pre volanie procedúry a pod. Aký typ to má byť?
« Poslední příspěvek od pepak kdy 19-08-2017, 10:42:01 »
Ešte k tomu vymenovanému zoznamu typu formulárov. Je ten typ (vymenovaný zoznam) citlivý na množstvo položiek? Lebo ak nie, tak to meniť nebudem a použijem to aj inde. Možno aj pre SQLText.
Jo, narazíš, jakmile zkusíš udělat víc než 4294967296 položek.
95
Obecné / Re:Identifikátor pre volanie procedúry a pod. Aký typ to má byť?
« Poslední příspěvek od pepak kdy 19-08-2017, 10:40:49 »
Citace
Nikto nič?
Zdaleka ne každý je takový cvok, aby odpovídal na dotazy v pátek v noci nebo v sobotu dopoledne.

Jinak je velmi obtížné ti odpovědět, když se nedá pochopit, co vlastně chceš.

Citace
procedure PartnerText: string;  // Budú ich stovky. Snáď to nevadí. Možno i tisíc.
Technicky to asi ničemu nevadí, snad kromě kompilátoru, ale prakticky - pokud zjišťuješ, že potřebuješ v jedné třídě stovky metod, tak to děláš špatně. Buď zbytečně kopíruješ něco, co šlo udělat parametrizováním jedné metody, nebo máš obrovskou nezvladatelnou třídu, kterou je potřeba rozdělit na menší.
96
Obecné / Re:Identifikátor pre volanie procedúry a pod. Aký typ to má byť?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 19-08-2017, 10:17:58 »
Nikto nič? Vytváranie tried pre každý SQLText sa mi tiež nejaví ako dobrý nápad.

Ešte k tomu vymenovanému zoznamu typu formulárov. Je ten typ (vymenovaný zoznam) citlivý na množstvo položiek? Lebo ak nie, tak to meniť nebudem a použijem to aj inde. Možno aj pre SQLText.
97
Obecné / Re:Vytvorenie zoznamu rôznych record-ov. Je to vôbec možné?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 19-08-2017, 10:12:16 »
Prikladám klasický vzhľad mojich formulárov. Popis:
Každá záložka bola pôvodne samostatný formulár. Čo mi silne komplikuje situáciu. No komfort a produktivita užívateľa sú prvoradé. Nemám rád, ak mi aplikácia postupne vyhadzuje kopu okien a ja ani neviem kde som. Prípadne čo kde hľadať čo spolu súvisí a preklikávať sa k tomu.

Bočný panel - ten je len občas.
Top panel - Výber SVB - aktualizuje všetky datasety
PageControl
  BasicPanel
    Top panel = PanelEdit
    Client panel = PanelVST
    Bottom panel = PanelNavigator
Bottom panel = pomocný panel.

Jediný TActionManager
Ak mám bočný panel, tak ten má samostatný TActionManager
DBNavigator je vlastný. Vytvorený podľa originálu.

Posielam to kvôli tomu, že možno ukážku prispôsobíš podľa toho. Ale to je len také zbožné prianie :)
98
Obecné / Identifikátor pre volanie procedúry a pod. Aký typ to má byť?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 18-08-2017, 21:39:12 »
Dospel som nateraz k takému návrhu objektu pre získanie SQLTextu
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. type
  2.   TGetSQLText = class
  3.   strict private
  4.     FSQLText: string;
  5.     procedure FocText: string;
  6.     procedure PartnerText: string;  // Budú ich stovky. Snáď to nevadí. Možno i tisíc.
  7.   strict protected
  8.     FSQLText: string;
  9.   public
  10.     procedure GetText(Identifikator:);  // Volá procedure xxxText
  11.     property SQLText: string read string;
  12.   end;
  13. ....
  14.   procedure xxxText;
  15.     FSQLText := 'samotný text';
  16.  
Ale neviem čo použiť ako Identifikator. Predpokladám číslo. Ale to je silne anonymné. Pre formuláre mám definované
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   TTypeForms = (frConsumption,...  // pre frmConsumption 34 typov
  2.  
to pre ostatné prípady neprichádza do úvahy. Tu sa jedná rádovo o stovky. Možno i tisíc. Možno to treba zmeniť aj pre formuláre. Ktovie koľko ich ešte vytvorím.

Ako sa to vlastne rieši?
99
Obecné / Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 18-08-2017, 21:14:36 »
Po nějaké době jsem se opět dostal k Delphi 10.2 Tokyo .... tentokrát poslední update 1. A opět musím všude kde se vyskytuje ComCtrls přepsat na Vcl.ComCtrls !!
Jedná se o čistou instalaci Delphi 10.2.1, problém se vyskytuje napříč celou aplikací včetně zdrojových kódu FastReportu a FastCube. Nesetkal se s tím někdo ??

Nesetkal... V Project, Options, Unit scope names máte uvedeno mj. "Vcl"?
Podíval bych se do .dpr souboru, jestli tam není odkaz na ComCtrls uveden včetně celé (špatné) cesty.
Nakonec bych ještě zkusil na celém disku zkusit vyhledat ComCtrls, jestli není někde omylem nějaké jiné, ale to asi nebude.
100
Obecné / Re:Vytvorenie zoznamu rôznych record-ov. Je to vôbec možné?
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 18-08-2017, 18:47:24 »
tak použitie továrne budem spätne aplikovať do všetkých dotknutých formulárov.
Nez do tech tovaren zabrednes, tak by sis mel precist klasiku ;-) http://discuss.joelonsoftware.com/default.asp?joel.3.219431.12
Stran: 1 ... 8 9 [10]