Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Obecné / Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 13-01-2018, 11:35:17 »
Alebo ma presvedčte, že to s vašou pomocou zvládnem :) 
92
Obecné / Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 13-01-2018, 10:37:26 »
Včera som hovoril s prípadným zákazníkom. Dôležité/rozhodujúce veci, ktoré musia byť sú tučne. Jeho predstava čo chce:
  • má tri hlavné jedlá a dve polievky
  • che aj nejaké nápoje. O tom sa dá diskutovať
  • urobiť objednávku pri stole
  • tá sa automaticky vytlačí v kuchyni
  • na základe tejto objednávky vydajú z kuchyne obed
  • má pár zákazníkov, firiem, ktorým posiela mesačnú faktúru
  • program má vyhodiť vstupné údaje pre faktúry
  • to znamená, že zákazník si objedná a povie, že to ide na firmu xy
  • sledovať koľko ktorých jedál je ešte k dispozícii. Tento údaj má byť aktuálny všade pre všetkých
  • prevádzka je pre zákazníkov otvorená 3 hodiny a vydá menej než 200 obedov
  • sumár za deň
Nepotrebuje:
  • pokladňu
  • sklad
  • nič tlačiť okrem objednávok v kuchyni
  • žiadne štatistiky
Nepíšem o veciach, ktoré považujem za samozrejmé ako sú storno, zmena objednávky a pod.
Ja tento typ prevádzky volám jedáleň. Odporučil som mu vyhľadať niečo na internete. Už robil nejaký prieskum, ale nikto mu to nevedel dodať.
Ja nič neviem o
  • automatickej tlači
  • automatickej aktualizácii na všetkých strojoch
Preto si na to akosi netrúfam.
A o niečom viete alebo to viete dodať, tak sa mi ozvite na e-mail. Posuniem to ďalej.
93
Obecné / Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Poslední příspěvek od našinec kdy 13-01-2018, 10:16:35 »
Přijde mi to, že hlavním záměrem tohoto programu má být sledování vytížení stolů pro manažerské účely. Neznám konkrétní podmínky v dané restauraci, ale pokud mám pravdu a zadavateli opravdu stačí jen celkový denní součet, tak v zásadě by se mohlo použít cokoliv. Včetně třeba Excelu nebo ukládání do csv.
94
Obecné / Re:Zvládnem to a ktorá DB?
« Poslední příspěvek od Daniel_Andrascik kdy 13-01-2018, 07:09:42 »
To pf1957: Ake vzhrady mas proti PHP? Co sa tyka JS som tiez este "nepolibeny". Co sa tyka PHP tak uz "polibeny" som ale stale este panic  ;D. Niekde sa na mna nalepil prave ten nazor ze radsej PHP ako JS. Ale odkial to prislo na mna a preco to ti uz nepoviem.
To mi připadá, jako kdybys říkal, "radši SQL než Delphi". Vždyť ty jazyky nemají skoro nic společného!
Tak to vobec nie. Delphi je The best  ;). Moje znalosti v tejto oblasti su pramale. Ibaze jeden cas som robil nejake malicke upravy v Joomle, ale fakt to boli tak male upravy ze som niekde potreboval doplnit riadok alebo zmenit nieco na zobrazovani. Takze z tohto titulu hovorim ze uz som na tieto jazyky raz narazil, ale nestudoval som to, len som nejako intuitivne zmenil zopar riadov. Jedine co som o tom vedel je ze PHP bezi na strane serveru a JS na strane browseru. Tot vse a prislo mi rozumnejsie teda orientovat sa skor na PHP ako na JS. Ale teraz ste mi to viac ozrejmili a chapem aj vyhradam pf proti PHP.

Python jako jazyk se mi libi, ale ma vlastnosti, ze kterym se mi jezi zbytky vlasu na hlave: kdyz se preklepnes ve jmenu member variable, tak misto aby te to nejak vyfuckovalo, ze takova promenna neexistuje, tak ji suse prida a jede se dal...
Tak toto je des. To som uz raz zazil dokonca na jednom priemyselnom rieseni. Frekvencne menice jednoho vyrobcu sa takto programovali a myslel som ze pri nich dostanem osipky.
95
Firemonkey / Re:FireMonkey - použitelnost
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 12-01-2018, 16:15:56 »
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

 :o

Ach jo, tím jsem chtěl říct, že udělat styl, který má autosize text a podle neho alignout ikonu. Custom styl je celkem zalezitosti dvou kliku mysi, elementy (v tomto pripade background, image a text) se daji ruzne zarovnavat asi 20 zpusoby, ale to s tim autosize textem je zakopany pes. Resp. jde udelat klikanim, ze se asociuje image s tim textem, da se image align left a posune se margin o minus sirka ikony, ale nezda se mi ze by to fungovalo vzdy.

Samozrejme si to muzes kreslit sam - mne jde o to pres UI.
96
Firemonkey / Re:FireMonkey - použitelnost
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 12-01-2018, 15:47:46 »
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

 :o

 ;D
97
Firemonkey / Re:FireMonkey - použitelnost
« Poslední příspěvek od Ondřej Pokorný kdy 12-01-2018, 15:46:23 »
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

 :o
98
Firemonkey / Re:FireMonkey - použitelnost
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 12-01-2018, 14:22:44 »
Existujú nejaké štatistiky použitia?
Delhi VCL   vs.   FireMonkey
Aspoň aká taká predstava?
  Programátori.
  Predaje.
  Spokojnosť.
  .. či nebodaj Tiobe kritériá :)
99
Obecné / Re:Tmavá téma
« Poslední příspěvek od Miroslav Baláž kdy 12-01-2018, 14:11:10 »
Těch řešení je plno - nastavení obrazovky, nastavení OS, nastavení programu, použití nočního režimu, apod. Když jsem si četl Tvůj příspěvek, tak se mi hned vybavilo matematické + a + = + , - a - = + ....Jinak, třeba na mne černá působí podobně jako zářivě bílá. A něco k očím a barvě:https://www.interval.cz/clanky/utility-ktere-zdarma-ochrani-vase-oci-pri-praci-na-pc-hlavne-v-noci/
Ďakujem, ten f.Lux mi ozaj vyhovuje.
100
Obecné / Re:Tmavá téma
« Poslední příspěvek od našinec kdy 12-01-2018, 13:22:40 »
Pro mne je naprostý základ vhodné nastavení režimu obrazu.
Stran: 1 ... 8 9 [10]