Poslední příspěvky

Stran: 1 ... 8 9 [10]
91
Firebird a Interbase / Re:V Select ťahať pole či použiť parameter.
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 11-10-2017, 09:30:50 »
Vypustit ten sloupec :) K cemu bude sloupec plny stejnych, znamych konstantnich hodnot?
Treba k tomu, ze ten model polozky (radku v result setu) predava k dalsimu zpracovani. Pak je daleko prehlednejsi ho populovat na jednom miste s ostatnimi daty, nez ruzne po aplikaci honit, kde kdo zapomel predat nejakou hodnotu.
92
Firebird a Interbase / Re:V Select ťahať pole či použiť parameter.
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 11-10-2017, 09:17:38 »
Čo je podľa vás lepšie?

Poznámka: ten druhý prípad zároveň ukazuje, ako sa dá parameter použiť priamo v SELECT ako návratová hodnota poľa.
No ale to muze byt zaroven zdrojem problemu pri pozdejsich zmenach, kdy se rozsiri podminka o nejaka dalsi kriteria, ktera vytahnou zaznamy z ruznych let a ve vysledku zustane rok, jehoz vyznam se treba upravou zmenil na OD, protoze si te replikace argumentu do result setu nekdo nevsimne... A dost blbe by se to hledalo, zejmena na slozitejsich datech.

Sice se da namitnout, ze v danem pripade se to nikdy nestane a rok bude v result setu vzdy jen jeden a shodny se vstupnim parametrem, ale lepe udrzovatelny program bude ten, ktery bude v cele aplikaci pouzivat stejne techniky, takze to chce zvolit obecnejsi techniku a to je persistentni hodnota z DB, ne vstupni kriterium.

93
Firebird a Interbase / Re:V Select ťahať pole či použiť parameter.
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 11-10-2017, 09:16:36 »
Vypustit ten sloupec :) K cemu bude sloupec plny stejnych, znamych konstantnich hodnot? Pokud bych si ale mel vybrat z tech dvou, volil bych 1 protoze sloupec si s sebou nese metainformace. Pokud bys zmenil typ sloupce, musel bys v pripade 2 zmenit i datovy typ CASTu.
94
Firebird a Interbase / V Select ťahať pole či použiť parameter.
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 11-10-2017, 08:59:41 »
Možnosť 1:
Kód: [Vybrat]
SELECT A.YEARS, ...
WHERE A.YEARS = :YEARS
Možnosť 2:
Kód: [Vybrat]
SELECT CAST(:YEARS AS DATE) YEARS, ...
WHERE A.YEARS = :YEARS
Čo je podľa vás lepšie?

Poznámka: ten druhý prípad zároveň ukazuje, ako sa dá parameter použiť priamo v SELECT ako návratová hodnota poľa.
95
Mobilní vývoj / Re:listview - tstream.WriteComponent
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 11-10-2017, 01:23:28 »
Nesu "spatne" zpravy ::) To ze se polozky neukladaji je zpusobeno tim, ze property Items neni published. Takze to chce presvedcit RTL ze je published namisto public.
96
Mobilní vývoj / Re:listview - tstream.WriteComponent
« Poslední příspěvek od jumpdo kdy 10-10-2017, 16:37:54 »
Jak budeš mít chuť. Díky.
Zajimavy ze na woknech to jede.

tel listview item pod woknama má vlastnost caption a pod firemonkey ma text
97
Mobilní vývoj / Re:listview - tstream.WriteComponent
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 10-10-2017, 16:16:48 »
V Embarcaderu. Oni list view nedali design time editor pro polozky, takze bych tak nejak cekal ze nebude existovat podpora nacitani polozek ze streamu v metode, ktera se pouziva pri nacitani formulare pro design. Je to odhad, ale muzu na mrknout pokud mas zajem ;)
98
Mobilní vývoj / listview - tstream.WriteComponent
« Poslední příspěvek od jumpdo kdy 10-10-2017, 15:49:52 »
Ahoj.
Zkoušel jsem uložit listview i s položkama přes tstream.WriteComponent. ale po tstream.readComponent se jednotlivé items neukázali.

U listbox to funguje perfektně nevíte kde by mohl být problém ?
99
Ja som bol hlavne zvedavý, či tam nie je nejaký zásadný problém. Ako som predpokladal, tak podľa odpovede nie je.
Rýchlosť vykonania ma netrápi. Skôr nechcem mať v DB zbytočné údaje, ak to celé nezbehne. Ale aj tak by sa nič zásadné nestalo.
Nevim, jestli to porad plati, ale FB neuklizel automaticky po rollbacku, takze vyzadoval cas od casu rucni uklid.
https://firebirdsql.org/manual/gfix-housekeeping.html

Píšou:
Firebird will automatically sweep through the database and remove the remnants of rolled back transactions and this has two effects:  ...

Tzn. během sweep, který běhává obvykle i automaticky, pokud to admin nevypne, by se tyhle zbytky měly také uklidit.

100
Ja som bol hlavne zvedavý, či tam nie je nejaký zásadný problém. Ako som predpokladal, tak podľa odpovede nie je.
Rýchlosť vykonania ma netrápi. Skôr nechcem mať v DB zbytočné údaje, ak to celé nezbehne. Ale aj tak by sa nič zásadné nestalo.
Nevim, jestli to porad plati, ale FB neuklizel automaticky po rollbacku, takze vyzadoval cas od casu rucni uklid.
https://firebirdsql.org/manual/gfix-housekeeping.html
Stran: 1 ... 8 9 [10]