Forum Delphi.cz

Delphi => Obecné => Téma založeno: našinec 14-06-2017, 16:05:04

Název: Context menu
Přispěvatel: našinec 14-06-2017, 16:05:04
Z contextu menu složky ve winOS otevírám program a potřebuji získat adresu té složky. Prosím o radu.
Název: Re:Context menu
Přispěvatel: Radek Červinka 14-06-2017, 16:27:42
ExtractFilePath(ParamStr(0), pokud tedy rozumim co chces
Název: Re:Context menu
Přispěvatel: našinec 14-06-2017, 16:50:31
Radku, díky za reakci, ale pochopil jsi mne špatně. Do context menu pro složky souborů ve winOS přidám další položku. Po kliknutí na tu položku se spustí program. Potřeboval bych však, aby se mi v tom programu objevila adresa té složky souborů.
Název: Re:Context menu
Přispěvatel: < z > 14-06-2017, 17:59:04
Předpokládám, že používáš registry (ještě je pak vlastní DLL). Tak si musíš upravit, aby se přidával parametr %1. Spustí ti to pak program a místo parametru to vloží cestu. Tu pak vyčteš někde v ParamStr(1).
Název: Re:Context menu
Přispěvatel: našinec 14-06-2017, 19:33:08
     Parametr %1 samozřejmě přidávám. Pokud volám GetCommandLine, tak ten obsahuje adresu spuštěného programu a adresu složky souborů z jehož context menu je program spuštěný. Na žádný jiný relevantnější příkaz jsem zatím nenarazil. Na všech fórech zpravidla řeší jen to, jak něco do context menu přidat.

     V mém dotazu není žádná záludnost. :D Je to jen nedostatek znalosti. Potřeboval bych tip, jakou knihovnu případně použít a jaký příkaz. Čím jednodušší, tím lépe.  ;)
Název: Re:Context menu
Přispěvatel: našinec 14-06-2017, 19:45:22
< z >, děkuji za radu. Pomohlo. :) Mne totiž nenapadlo použít ParamStr(1) samostatně, ale používal jsem ho jen jako součást příkazu. 
Název: Re:Context menu
Přispěvatel: pf1957 14-06-2017, 19:45:40
     Parametr %1 samozřejmě přidávám. Pokud volám GetCommandLine, tak ten obsahuje adresu spuštěného programu a adresu složky souborů z jehož context menu je program spuštěný. Na žádný jiný relevantnější příkaz jsem zatím nenarazil. Na všech fórech zpravidla řeší jen to, jak něco do context menu přidat.
Podle https://stackoverflow.com/questions/34381304/c-sharp-retrieve-file-folder-path-from-selected-file-folder-in-context-menu-wind (https://stackoverflow.com/questions/34381304/c-sharp-retrieve-file-folder-path-from-selected-file-folder-in-context-menu-wind) ti <z> odpovedel spravne.
Název: Re:Context menu
Přispěvatel: našinec 14-06-2017, 19:56:16
Děkuji Všem reagujícím na můj dotaz. 👍🏻