Forum Delphi.cz

Delphi => Firemonkey => Téma založeno: vandrovnik 04-12-2017, 10:08:03

Název: FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: vandrovnik 04-12-2017, 10:08:03
Dobrý den,

rád bych se zeptal - je podle vás FireMonkey v Delphi 10.2 opravdu použitelné pro vypuštění aplikace mezi zákazníky, nebo to ještě není ono? V aplikaci na dost místech mám tlačítka s ikonkou - jenže FMX tButton v designtime sice ikonku ukáže, v runtime ale ne (mám Enable Runtime Themes)... A co jsem tak viděl návody, že je nutné dávat tImage na tButton, aby se z toho uplácalo tlačítko s ikonkou... které pochopitelně tu ikonku bude mít maximálně tak vlevo a ne vycentrovanou spolu s textem... tak mi to přijde takové nějaké nedotažené :-(

K.
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: Radek Červinka 04-12-2017, 10:57:45
Dobrý den,

rád bych se zeptal - je podle vás FireMonkey v Delphi 10.2 opravdu použitelné pro vypuštění aplikace mezi zákazníky, nebo to ještě není ono? V aplikaci na dost místech mám tlačítka s ikonkou - jenže FMX tButton v designtime sice ikonku ukáže, v runtime ale ne (mám Enable Runtime Themes)... A co jsem tak viděl návody, že je nutné dávat tImage na tButton, aby se z toho uplácalo tlačítko s ikonkou... které pochopitelně tu ikonku bude mít maximálně tak vlevo a ne vycentrovanou spolu s textem... tak mi to přijde takové nějaké nedotažené :-(

K.



FMX Button má ImageList a ImageIndex.

Hodně lidí aplikace s FMX prodává.
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: vandrovnik 04-12-2017, 10:59:08
FMX Button má ImageList a ImageIndex.
Hodně lidí aplikace s FMX prodává.

No má, taky to mám nastaveno, v designtime zobrazí, ale v runtime nezobrazí...
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: Radek Červinka 04-12-2017, 11:41:44
FMX Button má ImageList a ImageIndex.
Hodně lidí aplikace s FMX prodává.

No má, taky to mám nastaveno, v designtime zobrazí, ale v runtime nezobrazí...

Ja jen, že jsi tam něco psal o tImage.

Cílová platforma?
Verze Tokia? Tj. 10.2.0 nebo 10.2.1?
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: vandrovnik 04-12-2017, 11:44:00
tImage - to byly nějaké asi starší návody, co jsem našel, když jsem hledal, proč se ikonka nezobrazuje (jestli jsem vyrozuměl správně, FireMonkey zpočátku neumělo tImageList).

Tokyo 10.2.1. Testováno na Windows 32 bit a Mac OS.

Zkusím když tak pro jistotu ještě jeden zbrusu nový projekt, tenhle testovací mám ještě z dřívějška.
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: jumpdo 12-01-2018, 10:01:01
co to tu melete :-)

použij speedbutton a ikonku si hoď kam chceš..........

jo a co jsem zjistil  tak na 10.2 se raději zatím vyprdni  a dělěj v Berlin pokud chceš dělat pro i pro androida
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: vandrovnik 12-01-2018, 10:27:18
použij speedbutton a ikonku si hoď kam chceš..........

Má to být tlačítko, které umí být Focused, a ikonku chci mít "kousek před textem", aniž bych se musel trápit tím, jaký text na tlačítku zrovna je.
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: Radek Červinka 12-01-2018, 10:38:09
Má to být tlačítko, které umí být Focused, a ikonku chci mít "kousek před textem", aniž bych se musel trápit tím, jaký text na tlačítku zrovna je.

Ted jsem to zkousel, viz priloha. Podle toho co chces, jsem ukazal dve moznosti.
Co mas za problem?
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: vandrovnik 12-01-2018, 10:46:52
Ted jsem to zkousel, viz priloha. Podle toho co chces, jsem ukazal dve moznosti.
Co mas za problem?

Rád bych, aby se ten obrázek zobrazoval kousek před textem - akorát předem nevím, jak dlouhý ten text bude.
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: Radek Červinka 12-01-2018, 12:32:51
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: vandrovnik 12-01-2018, 12:35:30
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

... což je škoda, protože kvůli německým nebo maďarským překladům musím často dělat tlačítka poměrně velká, ale pak ta opuštěná ikonka vlevo zase vypadá docela divně.
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: Radek Červinka 12-01-2018, 12:41:39
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

... což je škoda, protože kvůli německým nebo maďarským překladům musím často dělat tlačítka poměrně velká, ale pak ta opuštěná ikonka vlevo zase vypadá docela divně.

Kolega říkal, že se z toho dá vylhat tak, že dáš ikonu a pod ni text :-)
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: Delfin 12-01-2018, 12:51:50
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

... což je škoda, protože kvůli německým nebo maďarským překladům musím často dělat tlačítka poměrně velká, ale pak ta opuštěná ikonka vlevo zase vypadá docela divně.

Alespon ted tusis jake starosti musi mit editori madarskych novin. Vejit se do 2kg na vytisk bude urcite slozite ;D
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: vandrovnik 12-01-2018, 12:54:07
Alespon ted tusis jake starosti musi mit editori madarskych novin. Vejit se do 2kg na vytisk bude urcite slozite ;D

Jiří Vimr a Karel Černoch: maďarština.
To byla ideální průprava :-)
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: Miroslav Baláž 12-01-2018, 14:22:44
Existujú nejaké štatistiky použitia?
Delhi VCL   vs.   FireMonkey
Aspoň aká taká predstava?
  Programátori.
  Predaje.
  Spokojnosť.
  .. či nebodaj Tiobe kritériá :)
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: Ondřej Pokorný 12-01-2018, 15:46:23
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

 :o
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: Delfin 12-01-2018, 15:47:46
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

 :o

 ;D
Název: Re:FireMonkey - použitelnost
Přispěvatel: Radek Červinka 12-01-2018, 16:15:56
Zkoušel jsem i přes custom styl editaci a i podle mého kamaráda, který s FMX dělá denně už několik let to jednoduše nejde.

 :o

Ach jo, tím jsem chtěl říct, že udělat styl, který má autosize text a podle neho alignout ikonu. Custom styl je celkem zalezitosti dvou kliku mysi, elementy (v tomto pripade background, image a text) se daji ruzne zarovnavat asi 20 zpusoby, ale to s tim autosize textem je zakopany pes. Resp. jde udelat klikanim, ze se asociuje image s tim textem, da se image align left a posune se margin o minus sirka ikony, ale nezda se mi ze by to fungovalo vzdy.

Samozrejme si to muzes kreslit sam - mne jde o to pres UI.