Delphi > Archiv
sendmessage
Nikola:
Ahoj,
byl by tu někdo tak laskav a ukázal mi, jak správně použít SENDMESSAGE na jednoduchém příkladě?
Třeba tak, že mám spuštěnou kalkulačku, kde v titulku ne "Kalkulačka" a chci třeba simulovat stisk "ALT + N", aby se rozbalilo monu nápovědy a pak "stisknout" "O", aby se zobrazila hláška "O produktu".
Nikča
Petr Daricek:
Ahoj,
pokud se jedna o tvuj program, pak doporucuji pouzit jinou techniku(volej primo tu proceduru). Pokud je to cizi program tak musis zjistit jeho handle, a poslat zpravu WM_KeyDown a WM_KeyUp, v delphi jsou prislusne typy TWMKeyDown, TWMKeyUp, ty naplnis hodnotami a pak posles pres SendMessage.(Aby jsi dostala LPARAM a WPARAM, tak staci pretipovat na TMessage). Ovsem jak simulovat stisk ALT klavesy, to nevim.
Petr
JiVi:
pust si WinSight .. tam si najdi okno Kalkulacky a stiknji klavesy .. uvidis, ktere zpravy se posilaji
pak uz jen
var hadleOkna:HWND;
begin
hadleOkna := FindWindow(nil,'Kalkulaèka');
SendMessage(hadleOkna,WM_SYSKEYDOWN,VK_MENU,0);
SendMessage(hadleOkna,WM_SYSKEYDOWN,78,0); 78 = 'n'
SendMessage(hadleOkna,WM_SYSKEYUP,78,0);
SendMessage(hadleOkna,WM_SYSKEYUP,VK_MENU,0);
Jirka Virt
Nikola:
Děkuji, přesně takhle jsem to myslela....N.
Rasto-X:
Pouzi unit sndKey32.pas na instalacnom CD k Delphi.Zastresuje vsetku pracu s posielanim resp.simulovanim klavesnice vratane aktivacie aplikacie.Inak ani pouzitie hladania v tomto fore by obcas nezaskodilo.....
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi