Autor Téma: Sockety dotaz  (Přečteno 1890 krát)

Kamil.M

  • Host
Sockety dotaz
« kdy: 24-06-2012, 08:17:48 »
Zdrvim.
Nedavno jsem se pustil do programovaní.
Po přečteni par knih to zkoušim podle Umíme to s Delphi na Živě.cz
Jsem u 129. dílu – klientská aplikace přes sockety.
Je tam přiklad komunikace dvou aplikaci mezi sebou.
Pokud se počitače vidi tak je to ok.
Da se nějak vyřešit spojení těchto aplikaci, pokud je některy s PC za routrem

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1429
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:Sockety dotaz
« Odpověď #1 kdy: 24-06-2012, 08:48:45 »
Google: NAT traversal

Obecně jde o poměrně složitou záležitost, nevhodnou pro začátečníka. Jsou techniky, jak to plus mínus zvládnout, ale vždy narazíš na spoustu výjimek a záludností.

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 574
  • Karma: 25
Re:Sockety dotaz
« Odpověď #2 kdy: 24-06-2012, 10:15:09 »
Da se nějak vyřešit spojení těchto aplikaci, pokud je některy s PC za routrem

Pokud jeden je a druhý ne, tak stačí aby se připojovali na ten, co za routerem není.

Pokud jsou za routerem, router má veřejnou adresu a ty jej můžeš nastavovat, tak se dá nastavit, aby příchozí provoz na určité porty přeposílal na nějaké pc v jeho síti.

Offline SaLIk

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 71
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: 2010, 10 (Seattle)
    • salikovi.cz
Re:Sockety dotaz
« Odpověď #3 kdy: 26-06-2012, 05:34:37 »
Šlo by taky nainstalovat na počítače program typu Hamachi a vytvořit tak vyrtuální síť, kde na sebe obě aplikace normálně uvidí nebo vytvořit "propojovací" aplikaci, která bude běžet na počítači s veřejnou IP (klientí na ni uvidí i když jsou za firewallem) přijímat připojení od klientů a vzájemně je propojovat.

Pokud by mezi sebou aplikace vyměňovali jen malé množství dat, šlo by ještě v nouzi použít nějaký php skript. Data by se odesílala a vyčítala ze stránek, kde by byl skript umístěn.