Autor Téma: checksum obsahu adresare a podadresaru?  (Přečteno 1404 krát)

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 216
  • Karma: 4
checksum obsahu adresare a podadresaru?
« kdy: 28-06-2012, 08:50:11 »
Mam takový dotaz.
Mam jeden adresar na disku a v nem dalsi a dalsi adresare a v tech poslednich soubory.
Tech souboru je cca 40 000 a ja po kazdem spusteni aplikace soubory pocitam pomoci findfirst, findnext abych dostal celkovy pocet souboru.

Toto trva pomerne dlouhou dobu. Napadlo me, zdali by nebylo mozne nejak ziskat po spusteni aplikace, ze do nektereho adresare nebyl pridan soubor a tak celou proceduru pocitani vynechat a nacist si minuly pocet souboru napr. ze souboru.

Zkratka pocitani provest, jen pokud byl pridan soubor .

Díky za odpovědi.
D2007 Professional

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1432
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:checksum obsahu adresare a podadresaru?
« Odpověď #1 kdy: 28-06-2012, 09:55:19 »
Ne. Jde zařídit, aby systém tvoji aplikaci informoval v okamžiku, kdy někdo zasahuje do zvoleného adresáře (adresářů), ale ta tvá aplikace samozřejmě v tu dobu musí běžet.

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 216
  • Karma: 4
Re:checksum obsahu adresare a podadresaru?
« Odpověď #2 kdy: 28-06-2012, 11:03:27 »
Díky za odpověď, gold se s tím smířím.
D2007 Professional

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2346
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:checksum obsahu adresare a podadresaru?
« Odpověď #3 kdy: 28-06-2012, 12:56:46 »
No kdyz si napr. v TotalCmd nebo pruzkumniku neco smazu v adresari, tak se zmeni datum zmeny u adresare (nebo jedno z datumu). Treba by se to dalo pouzit
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1432
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:checksum obsahu adresare a podadresaru?
« Odpověď #4 kdy: 28-06-2012, 13:21:43 »
No kdyz si napr. v TotalCmd nebo pruzkumniku neco smazu v adresari, tak se zmeni datum zmeny u adresare (nebo jedno z datumu). Treba by se to dalo pouzit
Dalo, ale nebude to spolehlivé (u Průzkumníka ano, ale obecně se program může postarat o tom, aby se datum změny adresáře nezměnilo, resp. změnilo zpátky na původní obsluhu). A to už neuvažuju o alternativních implementacích NTFS, které datum nastavovat nemusí vůbec.