Autor Téma: splashscreen  (Přečteno 6455 krát)

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1174
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:splashscreen
« Odpověď #15 kdy: 09-07-2012, 10:55:24 »
2 pepak:
ahaa, jo, ja initialization nepouzivam vubec ... proto to nema vliv :D

2 fala:
to sice jde, ale abys potom nekde nezapomel neco vytvorit, tak je to potreba vic hlidat ;)

Offline Fala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 168
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE2
    • Software pro poskytování technické podpory
Re:splashscreen
« Odpověď #16 kdy: 09-07-2012, 11:12:29 »
2 fala:
to sice jde, ale abys potom nekde nezapomel neco vytvorit, tak je to potreba vic hlidat ;)
tak pokud používáš datamoduly, tak je to trochu komplikovanější. Záleží na programovací technice.

RomanZ

  • Host
Re:splashscreen
« Odpověď #17 kdy: 10-07-2012, 10:14:01 »
Splashscreen je prasárna, jako uživatel je nesnáším.

Program, který startuje třeba 30 nebo 60 sekund, zasviní na tu dobu plochu splashscreenem. Jenže já mám přeci na ploše ikony a další okna, se kterými bych po tu dobu mohl pracovat. Ale to ne, splashscreen se zásadně dělá bez okrajů a zmenšovacích ikon, takže nejde po ploše potahat ani minimalizovat.

Akorát to otravuje lidem život.

Vývojáři by měli respektovat, že jejich program není na uživatelově počítači sám a že uživatel může a chce současně pracovat s dalšími.

A k tomu timeru, sleepu a podobným nesmyslům: když spouštím program, tak to přeci dělám proto, abych s ním mohl pracovat. Proč mám při každém spuštění zbytečně dlouho čumět na obrázek, který už jsem předtím stokrát viděl? Jestli už tam splash být musí, tak ať tam je skutečně jen tu nezbytnou dobu do spuštění programu. Že ho uživatel nestihne celý přečíst nemusí vadit. Dejte do programu do menu volbu "about", která zobrazí stejný obrázek, pokud se uživatel bude chtít kochat. Stejně by v každém programu taková volba měla být, neboť někde musíte uživateli ukázat verzi, autora, licenční podmínky apod.

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 576
  • Karma: 25
Re:splashscreen
« Odpověď #18 kdy: 10-07-2012, 12:36:39 »
Proč splashscreen - některé aplikace startují dlouho, třeba desítky vteřin. Pak je dobré alespoň vědět, že se to spustilo. Že to nejde přesunout je zajímavý postřeh, ale minimálně se dá použít Ctrl-D a minimalizovat všechna okna. Nicméně když se spouští tyhle molochy, tak člověk stejně většinou nechce dělat nic jiného.

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1174
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:splashscreen
« Odpověď #19 kdy: 10-07-2012, 14:21:13 »
2 RomanZ:
osobne taky splashscreen nemusim, ale je potreba nejak uzivatele informovat,
ze opravdu ten program spustil ... nekdy proste kliknes a nic, poklikas nekolikrat ...
a za 30 vterin tam mas 10x spusteny program ;)
takze jen neco maleho (progress), neco jako "on-top" a obri obrazek pres celou obrazovku bych taky nemusel ;)

hlucheucho

  • Host
Re:splashscreen
« Odpověď #20 kdy: 10-07-2012, 14:39:21 »
2 RomanZ:
osobne taky splashscreen nemusim, ale je potreba nejak uzivatele informovat,
ze opravdu ten program spustil ... nekdy proste kliknes a nic, poklikas nekolikrat ...
a za 30 vterin tam mas 10x spusteny program ;)
takze jen neco maleho (progress), neco jako "on-top" a obri obrazek pres celou obrazovku bych taky nemusel ;)

tak tohle zažívám s Google Chrome krátce po spuštění Windows :(

hu