Autor Téma: Imagelist - prekrytie obrazku  (Přečteno 1524 krát)

Offline Milan

  • Příspěvků: 8
  • Karma: 0
Imagelist - prekrytie obrazku
« kdy: 22-07-2012, 21:28:59 »
Zdravim,

v Imageliste mam obrazky. Potrebujem obrazky v nom prekryt dalsim obrazkom, napr krizik. Vysledny obraz bude teda povodny obrazok preciarknuty krizikom.
Skuste poradit. dakujem

Offline Jan Fiala

  • Příspěvků: 49
  • Karma: 0
    • PSPad editor
Re:Imagelist - prekrytie obrazku
« Odpověď #1 kdy: 23-07-2012, 06:04:02 »
Mas 2 moznosti - bud si ten obrazek prekryjes primo v tom imagelistu - proste si ten obrazek programove upravis a vlozis zpet (jsou yto jen bitmapy) nebo naopak v cilovem miste, kde obrazek vykreslujes napred programove vykreslis jeden obrazek a pres nej ten prizek - oba obrazky udou ulozeny v ImageListu.

Offline Milan

  • Příspěvků: 8
  • Karma: 0
Re:Imagelist - prekrytie obrazku
« Odpověď #2 kdy: 23-07-2012, 10:58:26 »
no nad tym som maturoval, ale nepodarilo sa mi prekryt dve bitmapy. Hmm ako sa to robi??

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1127
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:Imagelist - prekrytie obrazku
« Odpověď #3 kdy: 23-07-2012, 15:00:18 »
ta maturita by me zajimala :D

ale k veci, zkus se mrknout na TBitmap.Canvas a najdes tam, co potrebujes (zrejme Draw)

Offline Jan Fiala

  • Příspěvků: 49
  • Karma: 0
    • PSPad editor
Re:Imagelist - prekrytie obrazku
« Odpověď #4 kdy: 23-07-2012, 15:12:45 »
Canvas.Draw(), Canvas.StretchDraw() apod.
Nekdy, pokud jde o krizek je jednodussi rucne vykreslit 2 prekrizene primky nez tam patlat dalsi obrazek.

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 958
  • Karma: 27
    • Verze Delphi: XE8, Seattle
Re:Imagelist - prekrytie obrazku
« Odpověď #5 kdy: 25-07-2012, 08:54:09 »
Pokud je v ImageListu víc obrázků, které je potřeba vykreslovat s nějakou značkou přes, tak je asi nejjednodušší cesta (obdobně jako pro disabled obrázky) vytvořit další imagelist a do něj vložit upravený obrázek (exportem z starého, upravit a importem do nového tj. všechny obrázky naráz). Nebo třeba i do stejného imagelistu, je jedno jestli se změna obrázku řídí indexem v listu nebo záměnou celého imagelistu, záleží na použití i těch ostatních obrázků...