Autor Téma: XE2: ladění 64bitové aplikace  (Přečteno 1154 krát)

Offline Vrtule

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 54
  • Karma: 10
    • Verze Delphi: XE2
    • Jádro systému Windows
XE2: ladění 64bitové aplikace
« kdy: 31-07-2012, 21:19:23 »
Zdravím,

mé pokusy o ladění 64bitové aplikace v Delphi (XE2) zatím stále selhávají. padá to, že debugger se do činnosti procesu vůbec "nemíchá": umístěné breakpointy nefungují (jakmile dojde ke spuštění programu, jejich barva se změní na zelenou). takžét nefunguje Set over, Step into či Run to Cursor. Vypadá to, že při tvorbě nastavení pro kompilaci 64-bitové aplikace je něco nastaveno špatně a není možné spárovat vygenerovaný kód s jednotlivými řádky zdrojového kódu.

Nestalo se vám něco podobného?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2260
  • Karma: 100
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:XE2: ladění 64bitové aplikace
« Odpověď #1 kdy: 31-07-2012, 22:53:09 »
Máš zaškrtnuté Include remote debug info (sekce Options - Linking)? Ladění 64bit je v podstatě remote debugging jelikož IDE je 32bit
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1401
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:XE2: ladění 64bitové aplikace
« Odpověď #2 kdy: 01-08-2012, 05:52:40 »
Měl jsem stejný problém, než jsem si všiml, že mám b Project Browseru u "Build Configurations" vybráno "Release" - po přepnutí na "Debug" začalo ladění chodit.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4118
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:XE2: ladění 64bitové aplikace
« Odpověď #3 kdy: 01-08-2012, 07:08:54 »
Treba si uvedomiť, že všetky voľby sa samostatne nastavujú pre 32 a samostatne pre 64 bit. Myslím si to isté čo Pepak.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.