OmniThreadLibrary - vlákna a pool

Autor Téma: OmniThreadLibrary - vlákna a pool  (Přečteno 1831 krát)

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1096
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: 7, 2010
OmniThreadLibrary - vlákna a pool
« kdy: 03-08-2012, 10:49:20 »
Ma nekdo prakticke zkusenosti s touto knihovnou?
http://otl.17slon.com/

Mam pro testovaci ucely vlakna(TThread) nacpana do objectlistu (TObject v TList)
- naplni se seznam polozkami na zpracovani, kdykoliv lze pridat dalsi
- spusti se pozadovany pocet vlaken a pak to probiha za sebou (pripadne lze kdykoliv rucne spustit jakoukoliv polozku)
- vzdy se bohuzel vytvori a zrusi vlakno
proste klasika bez poolu ...

(Neni moc casu, ale casem to dam na delphi.cz jako ukazku)

Uz dele vim o teto knihovne a chtel bych to stejne dokazat s tim poolem.
Mozna to je jak jit s kladivem na komara, ale pro zkouseni dobry :D

Blby je, ze je tam tuna zahadnych metod, low a high level pristup ... a kdo si ma z toho vybrat,
anonymous proceduram se zrejme vyhnu.
Kdyby nahodou nekdo vedel, kterou kolekci a kterou funkci vybrat  :o

jeste mam v zaloze jeden ThreadPool
http://sourceforge.net/projects/threadpoolpas/
nebo pouzivate nekde jeste neco jineho?

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2174
  • Karma: 116
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:OmniThreadLibrary - vlákna a pool
« Odpověď #1 kdy: 03-08-2012, 17:17:41 »
Blby je, ze je tam tuna zahadnych metod, low a high level pristup ... a kdo si ma z toho vybrat,
anonymous proceduram se zrejme vyhnu.
...
nebo pouzivate nekde jeste neco jineho?
Jo, kdysi jsme si zalozili vlastni framework, jehoz soucasti je mj. i rodina threadu vcetne poolovani a pokud ty knihovny 3. stran nejsou obecne prijimany komunitou  napr. jako Synapse, tak bych ti  doporucoval napsat si to taky. Koneckoncu je to  par stovek radku.

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1096
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:OmniThreadLibrary - vlákna a pool
« Odpověď #2 kdy: 03-08-2012, 18:02:41 »
to OmniThreadLibrary vypada dost udrzovany a dost flexibilni,
navic jsou odladene mouchy, takze se nemusim moc bat leaku a deadlocku (co by u me prace rozhodne hrozilo :D )

ten druhy je jednodussi (3000 radku s tunou komentaru), to uz by bylo lepsi vyuzit takovy stabilni,
nez se poustet do toho uplne sam

no jeste pockam, jestli nekdo s tim nedela

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2013
  • Karma: 89
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:OmniThreadLibrary - vlákna a pool
« Odpověď #3 kdy: 03-08-2012, 22:33:08 »
pokud ty knihovny 3. stran nejsou obecne prijimany komunitou  napr. jako Synapse, tak bych ti  doporucoval napsat si to taky. Koneckoncu je to  par stovek radku.

OmniThreadLibrary je celkem populární.

Když už vzpomínáš Synapsi, tak jak ji mám rád musím konstatovat, že její vývoj je v podstatě nulový. Na druhou stranu Indy je podporována na OSX, navíc integrace v novějších Delphi ohledně webového serveru je opravdu prima - hlavně v kombinaci s UniGui.
« Poslední změna: 03-08-2012, 22:35:20 od Radek Červinka »
Embarcadero MVP - Czech republic

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: