Autor Téma: FastReport detail, lookup do spřažené tabulky  (Přečteno 1340 krát)

Offline leonell

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 99
  • Karma: 3
FastReport detail, lookup do spřažené tabulky
« kdy: 09-08-2012, 15:46:29 »
Ahoj všichni,
popíšu na zjednodušeném příkladu:

Mám fakturu, řádky, a měrné jednotky.
Query s řádky je svázano přes Datasource property (a WHERE) s fakturou.
Podobně query s měrnými jednotkami ukazuje zase přes klíč na řádek.

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. qFaktury <-idFaktury-> qRadky <-kodMj-> qMerneJednotky
  2.  

Na formuláři to funguje, název měrné jednotky z připojených měrných jednotek se mění korektně, jak skáču po řádcích.

Ve Fastreportu mám Master band, tam je hlavička faktury, dále Detail band, tam jsou řádky. Na Detail bandu mám přetažen i název měrné jednotky (dvakrát kontrolováno, že je opravdu ve skupině položek Detail), který by se tedy měl mojí selskou logikou měnit tak, jak fastreport prochází řádky.

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. <Master Band>
  2. [frxDbFaktury.idFaktury][frxDbFaktury.nazev]
  3. <Detail Band>
  4. [frxDbRadky.polozka][frxDbRadky.pocet][frxDbMerneJednotky.nazev]
  5.  

Jenže ta měrná jednotka se na sestavě nemění a je tudíž zobrazena špatně.

Umím to obejít podstrčením SELECTu s joinovanymi oběma tabulkami, ale vrtá mi hlavou, kde má tento vcelku jednoduchý postup chybu?

Díky,
L.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4094
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FastReport detail, lookup do spřažené tabulky
« Odpověď #1 kdy: 09-08-2012, 16:00:02 »
FastReport som si pozrel len letmo. Takže čerpám z RaveReport.

Tam v takýchto prípadoch si musel zostave povedať, podľa čoho sa má dané pole meniť. Väčšinou to bolo group / definovanie väzby medzi MasterBand a DetailBand.

Mne sa aj tak najlepšie osvedčilo pripraviť/zostaviť si Query tak, aby som tam už mal patričnú hodnotu. Podľa mňa je v budúcnosti lepšie upravovať Query než zostavu.

Ale jedno si z FastReport pamätám. Query musí údaje pre zostavu pripraviť "dokonale". Je to priamo v návode.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline leonell

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 99
  • Karma: 3
Re:FastReport detail, lookup do spřažené tabulky
« Odpověď #2 kdy: 10-08-2012, 10:02:34 »
Nebudu to komplikovat, udělám samostatné query čistě  pro report a bude to.
Díky za reakci.
L.