Autor Téma: Pro zajímavost splash  (Přečteno 2309 krát)

Online Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2279
  • Karma: 101
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Pro zajímavost splash
« kdy: 09-08-2012, 23:37:26 »
Byla by škoda, kdyby ten splash nikdo neviděl - našel jsem ho přes google a hodně moc se mi líbil.

http://2.bp.blogspot.com/-SAxlQZJ1rHw/UB_fl9aFJZI/AAAAAAAABoI/KH0deE0kxvQ/s1600/34dpx6x.png
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2525
  • Karma: 131
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Pro zajímavost splash
« Odpověď #1 kdy: 10-08-2012, 08:37:52 »
No, ja bych uvital, kdyby radsi meli prekladac bez chyb a nenarusovali  zpetnou kompatibilitu zakernymi upravami, nez aby se snazili udelat z prekladace video hru  ;)

Online Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2279
  • Karma: 101
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Pro zajímavost splash
« Odpověď #2 kdy: 10-08-2012, 09:37:15 »
Ale no tak :-)


a) žádný program není bez chyb a zrovna to s tím variant je spíše (nedokonalá náprava) chybného chování z minulých verzí a určitě pro to mají důvod.

b) ten splash je jak jsem pochopil jen pro beta verzi (bylo to podobné i minule)


Jinak zvláště v případě kompilátoru je to o to obtížnější, neb programátor může napsat jakoukoliv myslitelnou věc a kompilátor se s tím musí nějak porvat.
To není obrana EMBT, jen konstatování faktu na bázi mých programů, kdy dovoluji uživatelům cca 1/100 možností a kolik tam mám chyb.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1405
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:Pro zajímavost splash
« Odpověď #3 kdy: 10-08-2012, 09:45:47 »
Máš sice Radku pravdu, ale vždycky si při tom vzpomenu na knížku Programátorské poklesky (cca 1986?), ve které se autor dost podivoval nad tím, že někdo může být takový blázen, že věří na chyby v kompilátoru nebo dokonce v operačním systému. Zase tak dávno v minulosti to není, a podívejme se, kam jsme za tu dobu dospěli...

Online Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2279
  • Karma: 101
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Pro zajímavost splash
« Odpověď #4 kdy: 10-08-2012, 10:07:37 »
LOL.

Nebo dokonce chyby v hardware.

Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2525
  • Karma: 131
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Pro zajímavost splash
« Odpověď #5 kdy: 10-08-2012, 10:09:25 »
a) žádný program není bez chyb a zrovna to s tím variant je spíše (nedokonalá náprava) chybného chování z minulých verzí a určitě pro to mají důvod.
O tom neni pochyb: za mych mladych let se tradovalo, ze
  • v kazdem programu je alespon jedna chyba
  • kazdy program lze alespon o jednu instrukci zkratit
zaver uz si laskavy ctenar jiste dovodi  ;D

Prave proto bych cekal, ze se budou venovat vyznamnejsim vecem nez malovanim splash screenu  ;)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2525
  • Karma: 131
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Pro zajímavost splash
« Odpověď #6 kdy: 10-08-2012, 10:19:10 »
v kompilátoru nebo dokonce v operačním systému. Zase tak dávno v minulosti to není, a podívejme se, kam jsme za tu dobu dospěli...
Na druhou stranu: tenkrat stal klon IBM PC AT pul melounu a to jsi jeste musel vedet, kam si pro nej jit: co vim, tak za koruny to prodaval akorat  MON (Mezinarodni Organizace Novinaru) jako merici ustredny, kdyz do toho pridal par Labtech karet a nebo JZD Slusovice, ktere ti k tomu zase pribalili jejich soft pro michani krmnych smesi aj. A abys to realne sehnal, tak jsi musel mit jeste nejakou protekci, abys preskakal poradnik...

Online Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2279
  • Karma: 101
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Pro zajímavost splash
« Odpověď #7 kdy: 10-08-2012, 10:20:27 »
Prave proto bych cekal, ze se budou venovat vyznamnejsim vecem nez malovanim splash screenu  ;)

Myslíš, že grafik (pochybuji, že někdo z R&D kreslil splash) nějak významně pomůže s předáváním parametrů přes OLE?    ;)
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2525
  • Karma: 131
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Pro zajímavost splash
« Odpověď #8 kdy: 10-08-2012, 10:22:03 »
Myslíš, že grafik (pochybuji, že někdo z R&D kreslil splash) nějak významně pomůže s předáváním parametrů přes OLE?    ;)
Ne, ale mohli by misto grafika zamestnat testera  :D

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1121
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:Pro zajímavost splash
« Odpověď #9 kdy: 10-08-2012, 12:44:56 »
kdyz sem na to koukl, tak sem myslel, ze to je po domacku upraveny balik s RAD