Autor Téma: FLAME: Indy vs. synapse  (Přečteno 2847 krát)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2475
  • Karma: 131
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
FLAME: Indy vs. synapse
« kdy: 04-08-2012, 09:21:41 »
Když už vzpomínáš Synapsi, tak jak ji mám rád musím konstatovat, že její vývoj je v podstatě nulový.
Pokud Geby zaznamenal presuniti Delphistu na toto forum, tak treba o svych zamerech se Synapsi neco napise.


Na druhou stranu Indy ...
Kdykoli jsem se nejak v minulosti nachomejt v blizkosti Indy, tak jim tam neco zakladniho nefungovalo a z posledniho nahlidnuti do jejich zdrojaku je mi spatne jeste dneska - tam jsou useky kodu psany nekym, kdo vubec nezna programatorske remeslo  >:(

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1121
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #1 kdy: 05-08-2012, 18:45:01 »
tento nazor na Indy znam uz z builderu, ale treba nekdy zmenis nazor ;)

nerikam, ze nektery procedury by se nedaly treba optimalizovat,
ale proste user-friendly neco stoji a v takovym rozsahu kodu se nejaky nedostatky vzdy najdou,
asi nejvetsi problem je, ze se to stale vyviji a neexistuje stable verze od rady 9 ...
jinak Remyho, co dela Indy, povazuji za dost zkuseneho v programovani

a kdyz das tip, co by slo vylepsit, muzu ti garantovat, ze to bude provedeno ;)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2475
  • Karma: 131
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #2 kdy: 05-08-2012, 19:09:38 »
a kdyz das tip, co by slo vylepsit, muzu ti garantovat, ze to bude provedeno ;)
No ten tip, ze kteryho je mi soufl jeste dneska, mas na tom builderu a to jsem jen namatkou pro nekoho hledal, proc mu nefunguje cestina, bude to tak 2 roky zpatky.... Jinak Indy jsem pred lety definitivne zavrhnul a nehodlam na tom rozhodnuti neco menit.

pf

Offline psholty2

  • Příspěvků: 38
  • Karma: 1
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #3 kdy: 13-08-2012, 08:51:21 »
Pragmatik sa hlasi. Ak ste niekedy komunikovali s mnozstvom cudzich FTP tak aj tak musite mat obe (indy, synapse) a podla konstelacie hviezd pouzit jedno alebo druhe, alebo tretie, stvrte, ...
Pokial nie je uvedené inak moje otázky vo fóre sa týkajú Delphi 7, Windows 7 64bit

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1121
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #4 kdy: 13-08-2012, 12:54:12 »
to chces rict, ze v ruznych urcitych situacich jeden anebo druhy nefungoval?

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1401
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #5 kdy: 13-08-2012, 13:26:46 »
Jasně, to je u FTP naprosto normální (jde o to, že protokol mimo jiné neříká nic o tom, jak má vypadat výpis adresáře, takže pokud klient nezná příslušný server, tak třeba nedokáže rozpoznat, co jsou soubory a co adresáře nebo jak jsou dlouhé, atp.).

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1121
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #6 kdy: 13-08-2012, 16:12:02 »
to je hezke, a ja uz myslel, ze na vsechno je nejaka ISO, RFC a takovydle veci, ktery nikdo necte :D
stejne se to musi dat nejak univerzalne odladit, protoze s Total Commanderem jsem jeste nenarazil na FTP, ktery by nenacetl

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1401
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #7 kdy: 13-08-2012, 17:41:14 »
stejne se to musi dat nejak univerzalne odladit, protoze s Total Commanderem jsem jeste nenarazil na FTP, ktery by nenacetl
Jistě že dá. Jako tvůrce FTP klienta doufáš, že ti uživatelé dají vědět, až na nějaký nefunkční FTP server narazí, ideálně i s přístupem na tento server. No a když to tak děláš dost dlouho, tak velkou většinu používaných serverů pochytáš...

Offline Fala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 168
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE2
    • Software pro poskytování technické podpory
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #8 kdy: 13-08-2012, 17:45:27 »
do doby XE2 jsem také zastával názor, že s Indy jsou jenom problémy. Nicméně jsem byl nucen kvůli MAC OS na Indy přejít a zdá se, že funguje dobře. Pokud to upřesním, tak používám HTTP a HTTPs protokol. FTP jsem nezkoušel.

Offline Jan Fiala

  • Příspěvků: 49
  • Karma: 0
    • PSPad editor
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #9 kdy: 14-08-2012, 09:38:51 »
Kvuli FTP jsem musel Synapsi ohybat, doplnovat nove parsovani, posilal jsem to pak nasledne Gebymu.
Dodelaval jsem si do programu RAW vystup, aby mi byl uzivatel schopny poslat to, co leze z FTP serveru.
A muzu rict, ze opravdu, co typ serveru, to originalni vystup, do toho linky, ze kterych nepoznas, jestli ukazuji na adresar nebo soubor, nektere servery ti to poslou s priponou, ktera znamena verzi a ty to musis poslat zpet bez "pripony" atd...

Normu na ne, na zbabelce  :-D

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 193
  • Karma: 16
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #10 kdy: 21-08-2012, 17:30:05 »
Když už vzpomínáš Synapsi, tak jak ji mám rád musím konstatovat, že její vývoj je v podstatě nulový.
Pokud Geby zaznamenal presuniti Delphistu na toto forum, tak treba o svych zamerech se Synapsi neco napise.

Coz o to, Geby zmenu zaregistroval, jen nebyla zatim zadna potreba se touto diskuzi zabyvat. Nejsem priznivcem techto webovych diskuzi.

O tom, jestli se Synapse vyvyji, se muze kazdy presvedcit pohledem do logu na SVN. Opravuji se chyby, pribyvaji nove funkce. Ano, uz dlouho nedochazi k zadnemu prekotnemu vyvoji, ze dvou duvodu:

1. Co potrebuji, tak Synapse umi. Takze ji vesele pouzivam v mnoha programech.

2. Protoze delam i na jinych vecech, nezbyva na Synapsi mnoho casu.

A tyto dva duvody spolu souvisi. Protoze Synapse funguje, mohu se venovat jinym vecem, diky kterym nemam cas, abych do Synapse pridelaval nove veci jen proto, ze by to bylo hezke. Delam je az tehdy, kdy je potrebuji.

A zrovna posledni mesice se Synapsi venuji trochu vice...

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2249
  • Karma: 100
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #11 kdy: 21-08-2012, 21:21:47 »
Coz o to, Geby zmenu zaregistroval, jen nebyla zatim zadna potreba se touto diskuzi zabyvat. Nejsem priznivcem techto webovych diskuzi.

Díky za info. Jen pro změnu já mám raději zase všechno na webu, protože se to pak dá najít a odpadá otrávení zkušených lidí začátečnickými dotazy, když odpověď
lze dohledat, popř. poradí i někdo jiný. Proto taky delphi.cz a toto forum. A navíc jsem chtěl aby bylo Delphi vidět.

Citace
A zrovna posledni mesice se Synapsi venuji trochu vice...

Prima zpráva, mám ji moc rád. Mne ten vývoj zajímal spíše z pohledu OS X  (tj. i iOS), zda jsou nějaké plány. Přece jen to je Unix, resp. BSD.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 193
  • Karma: 16
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #12 kdy: 21-08-2012, 23:24:45 »
Tak Synapse pro OSX by pry mela ve Freepascalu fungovat, jakozto i pro hromady dalsich unix platforem.
Na Delphi podporu jeste nebyl cas... a ani to nemam kde nejak rozumne ladit, jablickovy pocitac opravdu nevlastnim.

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 193
  • Karma: 16
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:FLAME: Indy vs. synapse
« Odpověď #13 kdy: 21-08-2012, 23:43:44 »
Díky za info. Jen pro změnu já mám raději zase všechno na webu, protože se to pak dá najít a odpadá otrávení zkušených lidí začátečnickými dotazy, když odpověď
lze dohledat, popř. poradí i někdo jiný. Proto taky delphi.cz a toto forum. A navíc jsem chtěl aby bylo Delphi vidět.

No, ja jeste nejak neprisel na to, jak tu efektivne delat podporu Synapsi a Sqlite, aniz by mne to stalo mnohonasobne vice casu a usili, nez na nejake obycejne e-mailove konferenci. Ale mozna jsem jen zatim nenasel funkce jako upozornovani na nove prispevky podle klicovych slov, a dalsi vychytavky.