Autor Téma: Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace  (Přečteno 2358 krát)

Offline surad

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: 0
    • www.instaluj.cz
Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace
« kdy: 17-08-2012, 14:53:39 »
Zdravím Vás všechny,
jde přesunout licenci Delphi XE2 tak abych nemusel znovu žádat o aktivaci licence jejich support? Pro D7 to bylo jednoduché, stačilo v c:\Documents and Settings\User\.borland\ překopírovat obsah, pod XE2 jsem toho moc nenašel, jde to vůbec?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2249
  • Karma: 100
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace
« Odpověď #1 kdy: 17-08-2012, 15:12:13 »
Licence je vázaná na několik parametrů počítače, takže mezi počítači vyloučeno.
Jinak se dá aktivovat několikrát, a pak ti limit navýší.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4094
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace
« Odpověď #2 kdy: 17-08-2012, 15:22:50 »
Môže sa inštalovať na 3 rôzne PC - viď licenčné podmienky. Na update nie je potrebný prístup k internetu.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 922
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE8, Seattle
Re:Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace
« Odpověď #3 kdy: 17-08-2012, 21:36:29 »
Zajímavý problém.
Pořebuji po pádu systému přesunout nainstalované BDS 2006 na jiný stroj (mám zálohovaný i .reg soubor). Lze to?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2249
  • Karma: 100
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace
« Odpověď #4 kdy: 18-08-2012, 09:25:20 »
Nejméně musí mít stejné jméno počítače. Co dál to nevím.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1401
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace
« Odpověď #5 kdy: 18-08-2012, 10:11:18 »
Poradit s aktuálním problémem nedokážu, mám obavu, že řešení ani neexistuje, ale do budoucnosti mohu doporučit přístup, že jsou Delphi ve virtuálním počítači. Pak je přenos jinam poměrně jednoduchý :-)

Offline surad

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: 0
    • www.instaluj.cz
Re:Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace
« Odpověď #6 kdy: 18-08-2012, 12:11:30 »
Radkovi Červinkovi děkuji za informace, jsou opravdu cenné, přechod z D7 na XE2 je docela skok na vyšší level.

Pepak:
řešíš to pomocí Virtual PC? Šlo mi teď o to že mám aktivace vyčerpány (delphi v práci, na notebooku a doma) a chtěl jsem teď připravit app na Windows 8 takže jsem na domácí PC nainstaloval Win 8 a tak vyvstala otázka jak s licencí, řešení s virtuálním pc se zdá šikovné, nevnikají pak nějaké nestandardní situace při lazení apps?

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1401
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace
« Odpověď #7 kdy: 18-08-2012, 12:59:52 »
řešíš to pomocí Virtual PC?
Já používám konkrétně Virtual Box.

Citace
Šlo mi teď o to že mám aktivace vyčerpány (delphi v práci, na notebooku a doma) a chtěl jsem teď připravit app na Windows 8 takže jsem na domácí PC nainstaloval Win 8 a tak vyvstala otázka jak s licencí,
Embarcadero na to někde má stránku, kde se přihlásíš, napíšeš, že chceš další licenci z důvodu toho a toho (upgrade počítače, předchozí počítač se zhroutil, atd.) a oni ti přidají další aktivaci. Co jsem se o tom bavil, tak nejde o to, že by tě chtěli nějak omezovat, ale aby o to, aby nešlo nahrát instalačku a login+heslo na Rapidshare a nechat to používat milion lidí.

Citace
řešení s virtuálním pc se zdá šikovné, nevnikají pak nějaké nestandardní situace při lazení apps?
Zatím jsem žádný problém nezaznamenal.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2249
  • Karma: 100
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace
« Odpověď #8 kdy: 18-08-2012, 13:06:37 »
Embarcadero na to někde má stránku, kde se přihlásíš, napíšeš, že chceš další licenci z důvodu toho a toho (upgrade počítače, předchozí počítač se zhroutil, atd.) a oni ti přidají další aktivaci. Co jsem se o tom bavil, tak nejde o to, že by tě chtěli nějak omezovat, ale aby o to, aby nešlo nahrát instalačku a login+heslo na Rapidshare a nechat to používat milion lidí.

Je to tak, jinak jsem to psal už v druhém příspěvku.

http://support.embarcadero.com/forms/
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline surad

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 37
  • Karma: 0
    • www.instaluj.cz
Re:Přesun licence XE2 bez nutnosti aktivace
« Odpověď #9 kdy: 18-08-2012, 13:50:10 »
Díky pánové za informace.