Autor Téma: Multiselect v Comboboxe  (Přečteno 2022 krát)

Offline Slavomir

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 69
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.3 CE, Lazarus 2.0.10
    • RQ Money
Multiselect v Comboboxe
« kdy: 29-08-2012, 03:34:54 »
Prosím o radu. Potrebujem na formulári použiť ComboBox, z ktorého je možné vybrať viac možností. Skúšal som návod podľa Torry's stránok. Je to presne to, čo potrebujem, ale je to strašne pomalé (pri dlhšom klikaní čoraz viac).

Ideálne by bolo, keby Combobox zobrazoval vybrané hodnoty... ;D
Platené komponenty by som zatiaľ nechcel použiť.

Má niekto skúsenosti s takýmto niečím?
IDE - Lazarus, Delphi
Program - RQ Money

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1174
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:Multiselect v Comboboxe
« Odpověď #1 kdy: 29-08-2012, 09:20:49 »
zkus TJvCheckedComboBox z JVCL ;)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6165
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:Multiselect v Comboboxe
« Odpověď #2 kdy: 29-08-2012, 09:27:44 »
Koľko položiek máš v tom ComboBox-e. Lebo ak ich je veľa, tak by som zvolil inú techniku - komponent.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Slavomir

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 69
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.3 CE, Lazarus 2.0.10
    • RQ Money
Re:Multiselect v Comboboxe
« Odpověď #3 kdy: 29-08-2012, 21:00:34 »
TJvCheckedComboBox z JVCL funguje (vďaka za tip), neviem však, či licenčná politika JVCL (MOZILLA PUBLIC LICENSE) umožňuje použitie tejto komponenty v mojom komerčnom projekte (tým právnym zvrat(k)om :) v angličtine rozumiem len čiastočne). :(
IDE - Lazarus, Delphi
Program - RQ Money

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1174
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:Multiselect v Comboboxe
« Odpověď #4 kdy: 29-08-2012, 21:09:23 »
zrejme no problem
http://www.pepak.net/programovani/free-licenci-ale-kterou/

Offline pepak

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1559
  • Karma: 37
    • Pepak.net
Re:Multiselect v Comboboxe
« Odpověď #5 kdy: 29-08-2012, 21:09:55 »
Ano, MPL docela dobře umožňuje použití v komerčním projektu.

Tohle by tě mohlo zajímat:
http://www.pepak.net/programovani/free-licenci-ale-kterou/
http://www.pepak.net/programovani/free-licenci-ale-kterou-cast-2/

Offline Slavomir

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 69
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.3 CE, Lazarus 2.0.10
    • RQ Money
Re:Multiselect v Comboboxe
« Odpověď #6 kdy: 02-09-2012, 08:08:52 »
Vďaka za výborný článok o licenciách, veľmi užitočné. Dobrá práca, pepak!
IDE - Lazarus, Delphi
Program - RQ Money