Autor Téma: Gesta  (Přečteno 1806 krát)

Offline pepak

• Padawan
    • Pepak.net
Gesta
« kdy: 13-09-2012, 08:51:58 »
Pod dojmem včerejší prezentace jsem začal zkoušet podporu gest v XE2. V samostatné aplikaci to celkem chodí, ale teď to zkouším zakomponovat do aplikace a narazil jsem na dva problémy:

1) Vůbec nikde není popsané, jak vytvářet gesta za běhu. Experimentálně se zdá, že standardní gesta přiřadit jde celkem jednoduše:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. begin
  2.   PanelProGesta.Touch.GestureManager := TGestureManager.Create(PanelProGesta);
  3.   PanelProGesta.Touch.StandardGestures := [sgLeft];
  4. end;
  5.  

2) Nepřišel jsem na to, jak to rozchodit, pokud na komponentě s GestureManagerem je komponenta, která je "aktivní": Když dám GestureManager na Form, tak gesto nad Formem funguje, gesto nad Panelem položeným na formu funguje, ale gesto nad Buttonem nebo Memem položeným na formu nefunguje. Na jednu stranu to chápu (asi by nebylo dobré, kdyby mi na tlačítkách přestal fungovat RMB), na druhou stranu pokud nenajdu způsob, jak to pro zvolený form overridnout, tak pro mě gesta budou totálně nepoužitelná, protože formulářů se spoustou volného prostoru, nad kterým by se dala gesta provádět, zase tolik nemám.