Co se jinam nevešlo > Obecné
Knihovna pro vyhodnocování CSS
pepak:
Mám takový speciální problém: Potřeboval bych vzít HTML stránku a k ní příslušející CSS soubor a to celé převést na upravenou HTML stránku a upravený CSS soubor, který bude vypadat stejně, ale bude používat jednodušší konstrukce, které můj renderer zvládne zobrazit. Abych dal příklad: Použitý renderer neumí žádnou formu obsahu generovaného pomocí CSS, tj. například konstrukce typu .trida:after(content: "***"; color: #ff0000;). Bohužel nemám šanci ten renderer přesvědčit, aby CSS-obsah zobrazil, ale pokud bych dokázal to HTML přeparsovat z <span class="trida">Hvězdičky za</span> na <span class="trida">Hvězdičky za</span><span style="color: #ff0000">***</span>, tak by to můj problém řešilo.
Základní problém vidím v tom, že neznám žádný program, který by tohle uměl, a protože CSS je dost složité, tak ani nevím o způsobu, jak si to nějak rozumně naimplementovat sám. Nebyl by nějaký nápad, ať už na hotový program, nebo na nějakou jednoduše použitelnou knihovnu?
pf1957:
--- Citace: pepak 22-09-2012, 07:21:57 ---Mám takový speciální problém: Potřeboval bych vzít HTML stránku a k ní příslušející CSS soubor a to celé převést na upravenou HTML stránku a upravený CSS soubor, který bude vypadat stejně, ale bude používat jednodušší konstrukce, které můj renderer zvládne zobrazit.
...
Základní problém vidím v tom, že neznám žádný program, který by tohle uměl, a protože CSS je dost složité, tak ani nevím o způsobu, jak si to nějak rozumně naimplementovat sám. Nebyl by nějaký nápad, ať už na hotový program, nebo na nějakou jednoduše použitelnou knihovnu?
--- Konce citace ---
O nicem hotovem nevim.
Jako preferovane reseni bych videl zmenu rendereru na MSIE tj. v Delphi podani nejspis TEmbeddedWB. My jsme taky Baldwina vykopali vsude, kde to slo
Jako nahradni reseni (bez zaruky, nezkousel jsem) bych to pomoci stejneho MSIE nacetl do DOM, v nem to zmenil a pak to upravene zkusil ulozit, Alespon kdyz DOM pouzivas v JavaScriptu, tak kazdy objekt ma property Style, kde se dostanes na vsechna pole. Jsou na to interface IHTMLDocumenti, IHTMLElementi, IHTMLStylei aj.
Radek Červinka:
No unigui používá nějakou volně šiřitelnou třídu na zpracování CSS, ale to ti asi nepomůže.
c:\Users\Public\Documents\FMSoft\Framework\uniGUI\CSSParser\seCSSParser.pas
upraveno z http://www.tmedia.de
This software is provided 'as-is', without any express or }
{ implied warranty. In no event will the author be held }
{ liable for any damages arising from the use of this }
{ software. }
{ Permission is granted to anyone to use this software for }
{ any purpose, including commercial applications, and to }
{ alter it and redistribute it freely,
THtmlView podporuje nějak CSS podporuje (jen nevím zda i externí) - aktuální verze http://code.google.com/p/thtmlviewer/
pf1957:
--- Citace: Radek Červinka 22-09-2012, 12:33:52 ---THtmlView podporuje nějak CSS podporuje (jen nevím zda i externí) - aktuální verze http://code.google.com/p/thtmlviewer/
--- Konce citace ---
No to je puvodne ten Baldwin, kterej bych z wokennich aplikaci vykopal jednou pro vzdy, protoze MSIE dnes poslouzi radove lepe. Jedine kde jsem ho nechal bylo tam, kde jsme do nej napsali binding na nase ORM objekty a kde nebylo rentabilni s tim neco delat.
pepak:
--- Citace: pf1957 22-09-2012, 11:20:28 ---Jako preferovane reseni bych videl zmenu rendereru na MSIE tj. v Delphi podani nejspis TEmbeddedWB.
--- Konce citace ---
Renderer je fixně daný a nezměnitelný.
--- Citace ---Alespon kdyz DOM pouzivas v JavaScriptu, tak kazdy objekt ma property Style, kde se dostanes na vsechna pole.
--- Konce citace ---
To neřeší můj problém. Tím možná zjistím, že element má nějaký (a jaký) :after (ale ruku do ohně za to nedám, on ten IE není zase žádný velký expert přes pokročilé CSS), ale to je tak všechno. Nezjistím například CSS styly toho :after obsahu.
Navigace
[0] Seznam témat
[#] Další strana
Přejít na plnou verzi