Databáze > Firebird a Interbase

Inštalácia

(1/3) > >>

Stanislav Hruška:
Tak už som tu. Predtým som inštaloval FB bez najmenších problémov.
Teraz som stiahol verziu 2.5 (Firebird-2.5.1.26351-0.tar.bz2) a okrem iného čítam:

- pre win použite Setup.exe. Ale nič také tam nie je

- najviac ma dojalo niečo v zmysle: O inštalácii si prečitate viac v súbore tom a tom, tam a tam, ktorý nájdete PO inštalácii FB. To si robia srandu? A dokonca 2 x .

Mám si stiahnuť snáď niečo iné? Zo stiahnutých návodov nie som moc múdry. Ďakujem.

Ak som skúsil spustiť bat, tak len prebliklo okno. Súdruh robí niečo zle, len nevie čo.

pepak:

--- Citace: Stanislav Hruška  30-09-2012, 13:30:17 ---Teraz som stiahol verziu 2.5 (Firebird-2.5.1.26351-0.tar.bz2) a okrem iného čítam:
- pre win použite Setup.exe. Ale nič také tam nie je
--- Konce citace ---
.tar.bz2 je zdroják.

--- Citace ---- najviac ma dojalo niečo v zmysle: O inštalácii si prečitate viac v súbore tom a tom, tam a tam, ktorý nájdete PO inštalácii FB. To si robia srandu? A dokonca 2 x .
--- Konce citace ---
Asi předpokládají, že si napřed Firebird nainstaluješ na testovací stroj, pak na něm vyvineš aplikaci, a teprve potom začneš s ostrými instalacemi u zákazníka.

Nebo že si to přečteš na webu. Nebo že si stáhneš ZIPovou verzi, kterou jenom rozbalíš.

--- Citace ---Ak som skúsil spustiť bat, tak len prebliklo okno. Súdruh robí niečo zle, len nevie čo.
--- Konce citace ---
Od súdruha se asi očekává, že zná aspoň základy znalostí práce s počítačem. Jak se spouští dávkové soubory, když chceš vidět jejich výstup? Ano, z konzole příkazového řádku.

Stanislav Hruška:
Ja som tom rozbalil a tak sa v tom hrabal. Bolo mi to podozrivé od začiatku. Pozriem na ten zip.
Nóó, pri iných bat súboroch mi doteraz stačilo priame spustenie.

pepak:

--- Citace: Stanislav Hruška  30-09-2012, 13:54:55 ---Ja som tom rozbalil a tak sa v tom hrabal. Bolo mi to podozrivé od začiatku. Pozriem na ten zip.
--- Konce citace ---
To uděláš dobře.

--- Citace ---Nóó, pri iných bat súboroch mi doteraz stačilo priame spustenie.
--- Konce citace ---
Jo? Tak to jsi asi jediný člověk na světě, který stihne ty výpisy přečíst, než se mu okno konzole zase schová. Možná jsi spíš chtěl říct, že jsi zatím nikdy nepoužíval skripty, kterým je třeba dát správné vstupní parametry, takže ti nikdy nenastala situace, že by skript jen vypsal hlášení a skončil.

pf1957:

--- Citace: Stanislav Hruška  30-09-2012, 13:30:17 ---Mám si stiahnuť snáď niečo iné? Zo stiahnutých návodov nie som moc múdry. Ďakujem.

--- Konce citace ---
Bud rad, ze jsi aspon nejakou dokumentaci nasel :-)

IMHO z pohledu dokumentace je ptak ohnivak vubec nejhorsi databaze, s jakou jsem se kdy setkal - jsou to jen neuplna torza, popisy nejaky novinek a jeste k tomu existuje nejaka papirova kniha jako zakladni bible, ale ta je taky zastarala a jeste neco psal Pavel Cisar, ale to netusim, jak vypada.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi