Mám trochu problém s přesným pojmenováním co přesně potřebuji, ale zkusím to vysvětlit.
Vytvořím klasickou MetropolisUI aplikaci - Grid. Přidám si datamodul, nasypu na něj data a přes LiveBindings Designer napojím do Listboxu data (na Item.Title, .SubTitle a .Description). Potud žádný problém, vše funguje jak má.
Jedno z polí však vrací hodnotu 0 nebo 1 a já bych rád, aby se v cíli (konkrétně Item.Desccription, ale to je jedno) místo těchto čísel objevily nějaké (mnou definované) texty.
Ideální by samozřejmě bylo si do DB přidat tabulku a pověsit ji k tomuto dotazu, ale bohužel nejsem autorem databáze - jde o jiné pohledy na data, ke kterým už existuje aplikace. Navíc je bohužel DB napsaná v Access, takže mi to samozřejmě nevezme v SQL příkazu ani CASE, abych si to ošetřil tam (nebo jestli někdo víte, jak při připojení na access použít v SQL SELECT příkazu CASE, tak sem s tím

).
V TBindingList je jediná komponenta - LinkFillControlToField, kterou když rozkliknu, dostanu collection se všemi linkovanými sloupci z DB a připojení na controls.
Dole vidím tlačítka Eval Control a Eval Source - přes to se pravděpodobně lze dostat k modifikaci cíle, ale nějak nejsem schopen "vygooglit", jak do toho zadat něco jako if Pole=0 then result="nula" else result="jedna".
EDIT: hmm, takže ani
Eval Control ani
Eval Source k cíli nevedou - nelze je editovat. Stejně tak pole
Control expression for ListBox1 a
Source expression for BindSourceDB1 jsou disabled.
Nepotkal jste se s tím někdo?
Díky.