Databáze > Firebird a Interbase

IBQuery

<< < (2/5) > >>

Stanislav Hruška:
Takže ešte raz, a snáď už správne skopírované

--- Kód: ---   
for I := Low(aParam) to High(aParam) do
      Params[I].Value := aParam[I];

--- Konec kódu ---

Aha ho. Nevložil som to ako kód tak mi hranaté zátvorky vyhodilo.
 Je pravda, že zoznam parametrov nenulujem. Doteraz som s tým poblém nemal. Momentáne čumím, že ibTable.RecordCount mi vracia 1 a je ich tam viac. Vôbec sa nenudím   >:(

pf1957:

--- Citace: Stanislav Hruška  05-10-2012, 15:33:16 ---Aha ho. Nevložil som to ako kód tak mi hranaté zátvorky vyhodilo.
Je pravda, že zoznam parametrov nenulujem.

--- Konce citace ---
Aha. Oni ty IBQuery pri zmene SQL vygeneruji automaticky seznam parametru. Pak to dava smysl a ani nulovat to nemusis.

--- Citace: Stanislav Hruška  05-10-2012, 15:33:16 ---Momentáne čumím, že ibTable.RecordCount mi vracia 1 a je ich tam viac. Vôbec sa nenudím   >:(

--- Konce citace ---
RecordCount bys nemel vubec pouzivat a pokud ano, tak jedine po predchozim FetchAll, pokud je tech dat malo a chces je opravdu nacist. Jinak je treba zeptatse se DB pomoci select count(*)...

Stanislav Hruška:
Je mi jedno čo použijem. Záznamov je málo a potrebujem ich dať do poľa. Takéto problémy som doteraz nepoznal. Skúsim ten Count. Ale prečo mi nefunguje RecordCount? Je to local DB a okrem čítania s ňou nič nerobím.

A už sa teším ako budem riešiť diakritiku. Mám ju rozhádzanú, ale to má čas. Najprv si chcem o tom niečo prečítať.

pf1957:

--- Citace: Stanislav Hruška  05-10-2012, 16:07:22 ---Je mi jedno čo použijem. Záznamov je málo a potrebujem ich dať do poľa. Takéto problémy som doteraz nepoznal. Skúsim ten Count. Ale prečo mi nefunguje RecordCount? Je to local DB a okrem čítania s ňou nič nerobím.

--- Konce citace ---
Nefunguje ti ani po tom FetchAll? RecordCount je u SQL databaze obecne nedefinovane a spatne zjistitelne, protoze data se z SQL serveru tahaji po castech a nic jako lokalni DB neexistuje - maximalne SQL server bezici na stejnem stroji, na kterem s Delphi pracujes.

Takze bud musis nejdriv precist vsechno a nebo  vubec RecordCount (krome TClientDataset) nepouzivat.

Mi.Chal.:

--- Citace: Stanislav Hruška  05-10-2012, 16:07:22 ---Ale prečo mi nefunguje RecordCount? Je to local DB a okrem čítania s ňou nič nerobím.

--- Konce citace ---

K čemu RecordCount chceš? Kdysi se to řešilo na builderu, ono to má snad význam toho, kolik záznamů se dotáhlo. Ty se ale tahají po částech (když voláš Next, tak se můžou dotáhnout další), takže to nemusí mít stejnou hodnotu jako počet záznamů vrácených SQL dotazem. Prakticky to ale asi na nic nepotřebuješ, stačí volat Next dokud není nastaveno Query.Eof. Pokud chceš skutečný počet záznamů, tak přes sql dotaz s Select count.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi