Autor Téma: Pripojeni se k remote FB serveru 2.5 bez explicitniho uvedeni portu  (Přečteno 2995 krát)

Offline pf1957

• Padawan
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Ahoj,

narazili jsme na problem, ze mame jeden pocitac, ze ktereho se nemuze pripojit na vzdaleneho Ptaka Ohnivaka 2.5 na standardnim portu 3050, aniz bychom ten port explicitne zapsali. Na lokalni server se pripojit bez uvedeni portu lze.

Z jinych pocitacu to funguje bez problemu i bez uvedeni portu. Nasel jsem k tomu dotaz na skoro stejny problem http://tech.groups.yahoo.com/group/firebird-support/message/94211, ovsem tam je to bez nejakeho rozuzleni...

Nenapada nekoho, o co se muze jednat?

Offline pepak

• Padawan
    • Pepak.net
Re:Pripojeni se k remote FB serveru 2.5 bez explicitniho uvedeni portu
« Odpověď #1 kdy: 17-11-2012, 09:02:05 »
Pokud pominu nějakou chybu ve Firebirdu, ke které nemůžu nic říct, protože jsem se s tímhle problémem nesetkal, tak nejpravděpodobnější mi připadá, že při lokálním přípojení nepoužíváš TCP/IP, ale lokální protokol.
Druhé, co bych zkusil, by byla jiná verze gds32.dll - klidně může být i starší, to ničemu nevadí, prostě bych chtěl vědět, jak se to bude chovat s různými jejími verzemi.

Offline pf1957

• Padawan
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
« Odpověď #2 kdy: 17-11-2012, 09:19:47 »
Druhé, co bych zkusil, by byla jiná verze gds32.dll - klidně může být i starší, to ničemu nevadí, prostě bych chtěl vědět, jak se to bude chovat s různými jejími verzemi.
No klient to bylo to prvni, co me napadlo, protoze se nepripoji ani IBExpert. Ale pouzivame fbclient.dll v extra umisteni, kam byl nakopirovan z pocitace, kde to funguje...

Offline pepak

• Padawan
    • Pepak.net
« Odpověď #3 kdy: 17-11-2012, 09:35:02 »
To ale není odpověď na otázku, co se stane, když použiješ jinou (novější, starší) verzi klienta.