Autor Téma: ImageList - načítání obrázků  (Přečteno 5846 krát)

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #15 kdy: 30-11-2012, 21:54:15 »
jak by vypadal kod?

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 815
  • Karma: 59
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #16 kdy: 01-12-2012, 11:40:19 »
Jsou dvě varianty, jak se dobrat k řešení sám:
1.) Koukni se do zdrojáků Delphi k TImage (unit ExtCtrls) na definici property Picture. Pokud zdrojáky nemáš, jde o tuto proceduru:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TImage.SetPicture(Value: TPicture);
  2. begin
  3.   FPicture.Assign(Value);
  4. end;
  5.  

2.) Otevřít Google a zadat tam něco jako "delphi assign tbitmap": http://www.google.com/search?q=delphi+assign+tbitmap. Hned první výsledek mě dovedl k řešení: http://www.delphipraxis.net/95085-bitmap-assign-klappt-nicht.html.
Embarcadero Technology Partner

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #17 kdy: 02-12-2012, 22:07:27 »
Takže takhle nějak by vypadal kod???

Kód: Delphi [Vybrat]
  1.  
  2. Temp := TBitmap.Create;
  3. Temp := FImageList.Items[2];
  4. Image1.Picture.Bitmap.Assign(Temp);
  5.  
  6. Temp.Free;
  7.  
  8.  

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 815
  • Karma: 59
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #18 kdy: 03-12-2012, 14:11:30 »
AlienStar, ten tvůj kód je tak špatně, že problém očividně není pouze v tom přiřadit TBitmap/TJpegImage do TPicture ale přiřadit cokoliv kamkoliv. Psát ti sem hotový kód nemá cenu (je to jeden řádek), protože si nejsem jistý, jestli ti řešení pomůže. Spíš si projdi nějaký tutoriál (nejlépe knížku) o objektech v Delphi - jak je vytvářet, jak je uvolňovat apod.

Mimochodem, není tu na Delphi.cz nějaký tutorial, nebo se Delphi.cz zaměřuje na pokročilejší věci?
Embarcadero Technology Partner

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #19 kdy: 03-12-2012, 14:47:35 »
Mimochodem, není tu na Delphi.cz nějaký tutorial, nebo se Delphi.cz zaměřuje na pokročilejší věci?

Tutorial na co?

Tohle http://delphi.cz/post/Object-Pascal-zacatecnici.aspx považuji za intro a minimum pro pochopení ostatních věcí, případně v kombinaci s http://delphi.cz/post/Delphi-lekce-v-PDF-pro-zacatecniky.aspx

Dále jsou některé články označeny tagem zacatecnici, tj. http://delphi.cz/?tag=/zacatecnici.


« Poslední změna: 03-12-2012, 14:53:00 od Radek Červinka »
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 815
  • Karma: 59
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #20 kdy: 03-12-2012, 15:06:38 »
@Radek Červinka: díky, přesně něco takového jsem měl na mysli.
Embarcadero Technology Partner

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #21 kdy: 03-12-2012, 15:44:01 »
AlienStar, ten tvůj kód je tak špatně, že problém očividně není pouze v tom přiřadit TBitmap/TJpegImage do TPicture ale přiřadit cokoliv kamkoliv. Psát ti sem hotový kód nemá cenu (je to jeden řádek), protože si nejsem jistý, jestli ti řešení pomůže. Spíš si projdi nějaký tutoriál (nejlépe knížku) o objektech v Delphi - jak je vytvářet, jak je uvolňovat apod.

Mimochodem, není tu na Delphi.cz nějaký tutorial, nebo se Delphi.cz zaměřuje na pokročilejší věci?

Děkuji, tohle mi pomohlo ....  :D

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 815
  • Karma: 59
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #22 kdy: 14-12-2012, 21:49:12 »
Místo
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. A := B;
  2.  

použij

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. A.Assign(B);
  2.  

A, B - potomci od TPersistent
Embarcadero Technology Partner

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #23 kdy: 16-12-2012, 18:45:07 »
to znamená takto? :

Kód: Delphi [Vybrat]
  1.  
  2. Image1.Picture.Bitmap.Assign(FImageList.Items[2]);
  3.  
  4.  

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 815
  • Karma: 59
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #24 kdy: 16-12-2012, 19:54:35 »
Přesně tak, ale můžeš použít i

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Image1.Picture.Assign(FImageList.Items[2]);
  2.  

Ale ten tvůj kód je taky korektní - jen ty přiřazuješ do bitmapy, já přiřazuju přímo do obrázku. V tomto případě je to docela jedno.
Embarcadero Technology Partner

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
Re:ImageList - načítání obrázků
« Odpověď #25 kdy: 16-12-2012, 21:02:44 »
děkuji, tohle mi už opravdu pohomlo :-)