Autor Téma: chyby v aplikaci obsahujici Zend komponentu  (Přečteno 6558 krát)

Offline rob.

• Nováček
  • *
chyby v aplikaci obsahujici Zend komponentu
« kdy: 17-01-2013, 14:45:35 »
Ahoj,
Mam HTML5 builder update1. Vytvoril jsem si v nem formular s nekolika labely, edity a jednim combem a tlacitkem pro odeslani. Potom jsem pridal Captchu z palety Zend. Pod ide vse funguje vcetne vyhodnocovani captcha. Ale jakmile "aplikaci zkompletuji" pomoci deploy (funkce mi formular exportuje do slozky kam nahraje vsechny potrebne knihovny - vysledna slozka ma pres 3000 souboru a skoro 30MB, navic velice hlubokou adresarovou strukturu - pres 500adresaru.

Zkratka exportovany vysledek nelze spustit ani na lokale (mimo ide, kde vse funguje jak ma) o webhostingu poskytovatele ani nemluve kvuli spatnym cestam v ramci knihoven Zendu, typicky
Fatal error: require_once(): Failed opening required 'Zend/Session/Abstract.php'in....
Cesty jsem zacal upravovat rucne a postupne se prokousaval dale ale vzdy opravim jednu a dale v kodu narazim na dalsi navic to vypada, ze cesty nejsou posunute treba vsechny o jednu uroven adresare ale ruzne. Po asi deseti opravenych cestach jsem to vzhledem k mnozstvi souboru vzdal. Kdyz exportuji hotovy projekt bez zendu (komponenta captcha), vysledna slozka ma "jen" cca 3MB a obsahuje "jen" stovky knihoven, pak funguje na lokale i u poskytovatele. Nesmyslne ruzne velikosti pismen v nazvech slozek i jednotlivych souboru jsem zachoval i na webserveru.

Samozrejme tak jednoduchou vec jako 1 stranku s formularem si vytvorim rucne a budu mit vse v jednom souboru ale chtel jsem vyzkouset praci s HTML5builderem a overit jeho pouzitelnost a v tuto chvili si nedokazu predstavit co vygeneruje, kdyz stranka s par labely predstavuje 30MB, tisice souboru a pres 500podadresaru, navic spatne provazane - nefunkcni. Krom toho je spatne cestina, o tom je tu clanek pana Cervinky, ale i pokud mam v prednastaveni editoru nastaveno utf-8 a vlastnostech samotne stranky taky utf-8, presto tam stale cpe spatne cestinu (i po ulozeni nastaveni v dalsim novem projektu), porad je to v 8859-1.