Databáze > Firebird a Interbase

Varchar - nemôžem zapísať maximálny počet znakov.

(1/3) > >>

Stanislav Hruška:
Pri Varchar(35) môžem zapísať len 8 znakov. Pri Varchar(100) to bolo 30 - 35 znakov.
Urobil som zálohu a obnovu. Spustil všetky opravy (len či zbehli?). Problém pretrváva.

pf1957:

--- Citace: Stanislav Hruška  21-01-2013, 10:54:20 ---Pri Varchar(35) môžem zapísať len 8 znakov. Pri Varchar(100) to bolo 30 - 35 znakov.
Urobil som zálohu a obnovu. Spustil všetky opravy (len či zbehli?). Problém pretrváva.

--- Konce citace ---
No a necpes tam UTF8 nebo nejaky jiny multibyte? Ja presne nevim, jak se konkretne ptak ohnivak chova, protoze mi z historickych duvodu pouzivame WIn1250 a nehodlame to menut, ale uz jsem se pred lety u nejake DB (MySQL?) setkal, ze mela problemy length vs. size pri UTF8, jen si uz nepamatuju, o co slo.

Stanislav Hruška:
Áno je tam UTF8 (zabudol som to napísať). Lenže doteraz to fungovalo.
Jeden problém je, že pri vytvorení TIBDataset nahadzuje dvojnásobnú dĺžku znaku a treba ju ručne dodatočne opravovať.

Skúsim to zmeniť na Win1250. Mne je to v podstate jedno. A unicode určite nebude požadovaný.
Tak Win1250 nemá problém. Pokiaľ nebude iná rada, tak to všetko zmením.

pf1957:

--- Citace: Stanislav Hruška  21-01-2013, 11:18:31 ---Áno je tam UTF8 (zabudol som to napísať). Lenže doteraz to fungovalo.

--- Konce citace ---
Mam dojem, ze me to taky nekdy slo a nekdy ne, ale HOSIP. Jedine co vim, ze se to urcite netykalo Ptaka Ohnivaka a nejspis to bylo, kdyz jsem participoval na OSS projektu, ktery delal evoluci DB schematu podobne, jako ji ma RoR nebo jak jsem nedavno zjistil, nove i EntityFramework (http://www.youtube.com/watch?v=dqZRMvnjcfA&feature=player_detailpage), akorat ze tomu rikaji migrace, aby se to nepletlo

Stanislav Hruška:
Ja som z toho jeleň.
Chcel som zmeniť všetky ostatné domény typu VARCHAR na WIN1250. Vždy som dostal oznam (okrem Varchar(35)? ), že musím zadať najmenej xy znakov. Vždy to bol štvornásobok nastavenej hodnoty. Napr. pre VARCHAR(10) požadoval 40.

Tak som skúsil zmeniť nastavenie DB na WIN1250 (registračné údaje). A zrazu nie je problém zadať určený počet znakov. Ale zmeniť kódovú stránku pre domény nejde. Ten problém tam ostal. Všetky kontroly hlásili, že DB je v poriadku.

Používam IBExpert.

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi