Autor Téma: Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent  (Přečteno 2161 krát)

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent

Ahoj potrebuji udelat tisk...a seskladat si tisk



Napr.

Faktura                               
Nazev                             Počet                                   Cena
Cola                                10                                         30


Použivám RichEdit1 ale nevim jak nastavit pozici textu

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1002
  • Karma: 28
    • Verze Delphi: XE8, Seattle
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #1 kdy: 19-03-2013, 13:02:44 »
Tak použijte framework k tisku, u Delphi je Rave Report, nebo zkuste Fast Report nebo bývával QuickReport, nebo něco jiného (CrystalReport). V mezním případě lze tisknout rovnou s pomocí Printers jednotky rovnou na plátno tiskárny (skoro stejně jako když se maluje na povrch třeba formuláře); a určitě existují hotová řešení, jak tisknut rovnou z RichEditu (něco je i v RxLibrary).

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #2 kdy: 19-03-2013, 13:33:23 »
Nějake řešení například:


RicheEdit.lines('AAA',positon 100)???

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 214
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #3 kdy: 19-03-2013, 15:06:02 »
Vzhledem k množství údajů a výpočtů, které je nutné zpracovat při tisku přímo na Canvas, což by byl tvůj případ, se toto nepoužívá ani v nejjednodušších případech. Určitě ve svých Delphi máš jeden framework pro tisk - Quickreport, RaveReport nebo FastReport. Zkus na Google něco jako "Delphi Fastreport example" a něco určitě najdeš.
Win10 Prof 64b, Firebird 2.5

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #4 kdy: 20-03-2013, 10:41:22 »
Neni neco jednoducheho?


Napadlo mne :

label1.caption:= 0-100 znaku pripadne dopocitani aby to melo sto znaku napriklad ('Karel'+95Znaku);
label2.caption:= 0-100 znaku pripadne dopocitani aby to melo sto znaku napriklad ('Milan'+95Znaku);
richedit.lines.a



jeste mne napdalo co udelat edit.text sa maximem znaku 100 ale jak zjistim kolik mam napsanych znaku?
« Poslední změna: 20-03-2013, 10:50:32 od jtfcobra »

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1499
  • Karma: 37
    • Pepak.net
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #5 kdy: 20-03-2013, 11:54:08 »
Proč se ptáš, když odpovědi ignoruješ?

Ne, nebylo by něco jednoduchého. Pokud nechceš vázat uživatele na text-only tiskárny, tak musíš jít přes vykreslování ve Windows, a vykreslování ve Windows je téměř vždy složitější, pracnější a náročnější na chyby, než když si dáš tu práci a naučíš se nějaký reportovací nástroj.

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #6 kdy: 20-03-2013, 11:59:46 »
Neignoruji jen nechci nejak zasah do programu.....


Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #7 kdy: 20-03-2013, 12:03:50 »
Rad bych skusil nejaky co pisete je neco zdarma?

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 5140
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #8 kdy: 20-03-2013, 12:07:14 »
RaveReport nebo FastReport. sú v XE free. Odporúčam FastReport.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #9 kdy: 20-03-2013, 12:26:28 »
Nemate nekdo odkaz i kdyz to hledam v instalacce nemohu najit...

Offline mjseven

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 68
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: D7, D2006, XE2, Lazarus
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #10 kdy: 20-03-2013, 12:32:37 »
Určitě se mrkni na FastReport. Případně pro nižší verze Delphi můžeš použít FreeReport,
který vychází ze starší verze FastReportu a a autoři FastReportu jej nabízejí
ke stažení zde:http://www.fast-report.com/en/product/free-report-vcl/

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #11 kdy: 20-03-2013, 16:29:44 »
to uz jsem nainstaloval a nevim jak do toho dokumentu prenes treba label.caption edit text a listview text atd....

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #12 kdy: 20-03-2013, 16:30:02 »
mam fastreport 4.21

Offline KarelHorky

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 214
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: XE6, Delphi 10.2 Tokyo
Re:Tisk dokumentu z forma ci labelu atd...dalsi komponent
« Odpověď #13 kdy: 21-03-2013, 08:04:09 »
Mrkni na Fastreport VCL a stáhni si dokumentaci dle libosti:

http://www.fast-report.com/cz/download/documentation/

Stránka je dokonce česky, to hledím  :)
Win10 Prof 64b, Firebird 2.5