Autor Téma: nabizim 500 kč za program  (Přečteno 1729 krát)

Jan S.

  • Host
nabizim 500 kč za program
« kdy: 11-03-2013, 14:54:54 »
zdravim, potřebuju zpracovat jednoduchy program v delphi a nevim si s tím rady, kdo by mel zajem, tak mi napiste na mail  vondoden@seznam.cz, pro me to je  složité, ale pro vás to bude nejspíš hračka.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2611
  • Karma: 103
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:nabizim 500 kč za program
« Odpověď #1 kdy: 11-03-2013, 15:54:49 »
Dal jsem to jako nové téma. Nechápu proč jsi to psal do úplně jiného tématu.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1142
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:nabizim 500 kč za program
« Odpověď #2 kdy: 11-03-2013, 17:10:49 »
2 Jan S.:

taky bych ti doporucil sem napsat, co za program chces, co to ma umet,
na co je to zamerene, co je potreba ... myslim, ze se ti vybodnou lidi jeste z tebe pacit zakladni informace a
pak zjistit, ze se jim nechce neco takovyho delat :D

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 576
  • Karma: 25
Re:nabizim 500 kč za program
« Odpověď #3 kdy: 11-03-2013, 17:14:22 »
2 Jan S.:

taky bych ti doporucil sem napsat, co za program chces, co to ma umet,
na co je to zamerene, co je potreba ... myslim, ze se ti vybodnou lidi jeste z tebe pacit zakladni informace a
pak zjistit, ze se jim nechce neco takovyho delat :D

takhle většinou píší zoufalci, co na poslední chvíli shání semestrálky, ale zkouškové už předpokládám na většině škol skončilo a do zápočtu je daleko :-)

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1493
  • Karma: 37
    • Pepak.net
Re:nabizim 500 kč za program
« Odpověď #4 kdy: 11-03-2013, 20:35:44 »
Napiš zadání, pak se můžeme bavit o tom, jestli se najde někdo, kdo ten program napíše (IMHO krajně nepravděpodobné, leda že by to pro někoho bylo mimořádně zajímavé téma - odměna 500 Kč znamená tak hodinu práce, když to dostaneš fakt levně, za tu dobu se toho moc stihnout nedá) nebo ti aspoň dá nějaké tipy.

Obecně: Jestli to chceš do školy, tak se ptej na konkrétní věci, které ti nejsou jasné, a dostaneš rady (možná dokonce dobré rady). Vyřešit to celé, to ti málokdo udělá - už jen z obavy, že někdy v budoucnu dostaneš titul a nedejbože se staneš nadřízeným nebo kolegou toho, kdo to pro tebe dělal.

Offline Jura

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 25
  • Karma: 2
Re:nabizim 500 kč za program
« Odpověď #5 kdy: 12-03-2013, 13:06:13 »
To je fakt, někdy je za málo peněz horší než zadarmo. Už jsem udělal spoustu programů bez nároku na odměnu, ale nikdy žádný za 500 Kč:-)

Jan S.

  • Host
Re:nabizim 500 kč za program
« Odpověď #6 kdy: 12-03-2013, 13:44:11 »
Dobře :) potřeboval bych poradit jak mám udělat aplikace, která načte obrázek, rozloží jej na 6-8 pohyblivých částí / nejspíš čtverců/ která náhodně umístí na obrazovce a uživatel by mě ten obrázek zase složit dohromady. Nevím jak moc je to náročné, v delphi jsem dělal jen pár základních věcí, jako pár kalkulaček na převod, pár her / miny, pexeso/ a to je asi vše. S tou odměnou máte nejspíš  pravdu, už jsem dostal jeden mail, že 500 málo. Bohužel víc nemůžu nabídnout. Hodila by se mi každá rada :)

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1142
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:nabizim 500 kč za program
« Odpověď #7 kdy: 12-03-2013, 17:41:27 »
ono by to slo treba tak, ze pomoci CopyRect rosekas svuj obrazek, podle toho vytvoris pozadovany pocet formularu (TForm) bez okraju a pres cely form natahnes ten obrazek,
pridas pohybovani formularem pomoci drag&drop a jeste magnetky okraju formularu :D
ale kdyz poradne neumis programovat a nemas dostatecne prostredky, tak nevim co s tim ...

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1493
  • Karma: 37
    • Pepak.net
Re:nabizim 500 kč za program
« Odpověď #8 kdy: 12-03-2013, 19:13:25 »
Dobře :) potřeboval bych poradit jak mám udělat aplikace, která načte obrázek, rozloží jej na 6-8 pohyblivých částí / nejspíš čtverců/ která náhodně umístí na obrazovce a uživatel by mě ten obrázek zase složit dohromady. Nevím jak moc je to náročné,
Aha, takže do školy. Tak v tom případě by bylo hezké, kdybys napsal, co konkrétně už jsi udělal a co ti nejde.

Školní řešení by se nejspíš ubíralo tím směrem, že:

1) Načteš obrázek do nějaké bitmapy (podívej se na TPicture.LoadFromFile).

2) Vytvoříš si pole čtverců, třeba dvourozměrné, aby to hezky názorně mapovalo na popisovaný problém, kde obsahem toho pole budou bitmapy (podívej se na TBitmap.Create, TBitmap.SetSize), jedno pole bude nil.

3) Do těch bitmap nakopíruješ příslušné části zdrojové bitmapy (podívej se na TCanvas.Draw).

4) Budeš to vykreslovat přímo na formulář v jeho události OnPaint, opět pomocí TCanvas.Draw nebo možná radši TCanvas.StretchDraw. (Pozn.: V podstatě by ses obešel i bez toho pole bitmap, prostě bys vykresloval přímo ze zdrojového obrázku, ale nebude to tak názorné).

5) Ovládání budeš řešit v události OnMouseDown formuláře, kde si namapuješ kliknuté souřadnice na čtverečky hry (tzn. ze souřadnic např. 0-1023x0-767 uděláš 0-3x0-3 pro herní plochu 4x4 čtverečky), podíváš se, která bitmapa je na téhle pozici, podíváš se, jestli někde bezprostředně vlevo/vpravo/nahoře/dole máš to volné pole, pokud ne, tak zařveš "neplatný tah", pokud ano, tak obsah těchto dvou pozic prohodíš a zkontroluješ si, jestli jsi náhodou nedošel do cílového stavu, na který zareaguješ oznámením o výhře a ukončením hry.

Celkem bych to viděl tak na 50 řádek maximálně.