Autor Téma: Načtení dat z DB do DBcombo  (Přečteno 1245 krát)

Offline pospisil.lada

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 155
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D7
Načtení dat z DB do DBcombo
« kdy: 12-03-2013, 11:52:53 »
Ahoj,
mám databázi mdb a v ní tabulky kraj, okres, obec, ulice. Na formu frmLokalita, mám 4 DBlistboxy (vcl komponenty KADAO), vzájemně propojeny přes klíče (ulice - obec: keyObec - Key, obec - okres: keyOkres - Key, okres - kraj: keyKraj- Key).
Databáze je naplněna daty ČR. Po spuštění okna s listboxy je načtení nekonečně dlouhé (dělá to samozřejmě poslední tabulka ulice a vcl KADAO).
Je nějaký čistší způsob jak okno pro výběr lokality "předvyplnit" daty?. Načtení okna při startu programu není moc košer, okno se spouští dynamicky z více formulářů.
Snad jsem se vykecal nějak srozumitelně ...
Díky.

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1493
  • Karma: 37
    • Pepak.net
Re:Načtení dat z DB do DBcombo
« Odpověď #1 kdy: 12-03-2013, 12:01:34 »
Nemáš mezi komponentami nějaký DBLookupComboBox?

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 576
  • Karma: 25
Re:Načtení dat z DB do DBcombo
« Odpověď #2 kdy: 12-03-2013, 12:19:45 »
Jestli tam máš kombo se všemi ulicemi v ČR, tak to moc svižné nebude. Nechal bych to prázdné a pokud člověk napíše prvních x znaků, tak má smysl začít nabízet nějaký výběr na základě toho, co už napsal.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4992
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Načtení dat z DB do DBcombo
« Odpověď #3 kdy: 12-03-2013, 12:30:28 »
Ja by som ulice načítal ako posledné. Až po voľbe mesta. Tým značne obmedzíš výber. Samozrejme ako zdroj musíš použiť Query.


Čo Ťa viedlo používať práve tieto komponenty?. Viem o nich ale dal som prednosť TAdo. Nemal som problém ani potrebu použiť čosi iné. Akurát som si musel vyriešiť kompresiu DB.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pospisil.lada

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 155
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D7
Re:Načtení dat z DB do DBcombo
« Odpověď #4 kdy: 12-03-2013, 12:37:02 »
Ja by som ulice načítal ako posledné. Až po voľbe mesta. Tým značne obmedzíš výber. Samozrejme ako zdroj musíš použiť Query.


Čo Ťa viedlo používať práve tieto komponenty?. Viem o nich ale dal som prednosť TAdo. Nemal som problém ani potrebu použiť čosi iné. Akurát som si musel vyriešiť kompresiu DB.
No jo, ale protože jsou tabulky přes dataset propojeny, tak už na startu si to natáhne ulice podle klíče kraj, okres, obec....
Nedokážu odpovědět proč užívám tyto komponenty. Kdysi dávno jsem se jich chytl a dodnes se jich držím jako h...o košile ...
Ještě mne napadlo, nějaký fígl jako disable/ enablecontrols ....

Ještě doplňující dotaz, jak otestovat, že data z datasetu jsou už komplet "natáhnuta"?  událost AfterScroll?
« Poslední změna: 12-03-2013, 13:04:20 od pospisil.lada »

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4992
  • Karma: 41
    • Verze Delphi: W10 + Delphi 10.4 professional
Re:Načtení dat z DB do DBcombo
« Odpověď #5 kdy: 12-03-2013, 13:05:25 »
Citace
No jo, ale protože jsou tabulky přes dataset propojeny, tak už na startu si to natáhne ulice podle klíče kraj, okres, obec....

Máš problém to zmeniť?
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.05
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.