Databáze > MySQL

Delphi 7 a pripojeni na MySQL server

(1/9) > >>

Kony:
Ahoj... uz delsi dobu se snazim rozchodit propojeni delphi 7 na MySQL server... Nedari a nedari.. Nasel jsem ze by se dalo pouzit http://zeos.firmos.at/ ale ani za boha se mi nevede to skompilovat pro me delphi.... zkousel jsem to nekolikrat a stejne nic . kdyz jsem je podle postupu na strankach tak mi to koncilo s chybou u Zcore70.bpl ze nelze vytvorit...

Nemel by nekdo nejaky odkaz nejlepe na video s pridanim techto komponent pro Delphi7 ???? Dekuji a s pozdravem

mjseven:
Použít se určitě dá.

Nelze vytvořit... je poměrně široký pojem. Dej sem celý text chyby.

Kony:
tak uz jsem pokrocil a tedka pri zmacknuti na compile all tak to vyhodi tohle


Tak uz jsem to asi udelal cely... super.... tak jeste najit nejaky example na nastaveni pripojeni :))

mjseven:
Zkus to nainstalovat podle postupu v tomhle vlákně
http://forum.delphi.cz/index.php/topic,5678.0.html

Kony:
tak uz jsem postoupil a zacina me to fungoat, ale pokud to vse nastavim do DBGrid tak tam mam misto textu tohle

a u druhyho obrazku mam jak mam udelaou tabulku v MySQL

Nasel jsem ze je to nejaka ochrana Delphi pred velkyma prenosama po siti, aby ten text nebyl moc dlouhej, ale at zkousim ajk zkousim tak se mi to nevede ... nasel jsem ze se ma udelat

procedure TForm1.DBTableDataGetText(
  Sender: TField;
  var Text: String;
  DisplayText: Boolean);
begin
  Text := Copy(DBTableData.AsString, 1, 50);
end;

ale tohle mi nejde... urcite nemuzu mit DBTableData a potom mi to nezna AsString


Tak huraa. vyreseno.... kdyby nahodou nekdo potreboval.....


procedure TForm1.ZTable1loginGetText(Sender: TField; var Text: String;
  DisplayText: Boolean);
begin
Text := Copy(ZTable1login.AsString, 1, 50);
end;


Ale tedka me zase nejde upravovat hodnoty v polich kde je memo .... :((

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

Přejít na plnou verzi