Databáze > MySQL

Delphi 7 a pripojeni na MySQL server

<< < (2/9) > >>

mjseven:
Jo tak to taky jde.
Jen bych změnil
Copy(ZTable1login.AsString, 1, 50) na Copy(Sender.AsString, 1, 50) nebudeš to mít závislé na pojmenování pole a považuji to za čistější přístup

Každopádně to chce upravit tabulku v DB



* Login a Platba určitě nebudou typicky delší než nějakých 100 znaků, tak je zbytečné používat datový typ TEXT změň to na VARCHAR[100].
[/size]Pokud se do pole Platba má ukládat číselný údaj o výši platby, tak určitě použij nějaký číselný typ.
* [/size]Pro uložení Datumu změň datový typ pole Datum na Date, ale možná raději DateTime či TimeStamp. Určitě si datum neukládej jako string.
[/size]Celkem slušný přehled datových typů použitelných v MySQL najdeš na http://programujte.com/clanek/2007052903-prehled-datovych-typu-v-mysql/
Co se týče editace vykašlal bych se na editaci v gridu a vytvořil si druhý form, kde bych si z DB načetl vždy jen ten jeden záznam který chci právě upravovat a použil editační prvky DBEDit, DBMemo,....



Kony:
OK OK .. diky moc za vycerpavajici odpovedi... a jeste jedna mala drobnost.. pokud tento program prenesu na dalsi PC kde neni nainstalovany delphi tak to njde spustit a konci to viz priloha... musi se spolcne s programem prenest jeste nejaka knihovna ???

Kony:
rekl bych ze mi prave chybi knihovna mysqllib.dll tak to denska vyzkousim....

Ale jeste jedn vec ohedne DBGridu... chtel bych aby pri kliknuti na titulek se sloupec seradil.. tato metoda me nefunguje, proste to vubec nic neudela...

procedure TForm1.DBGrid2TitleClick(Column: TColumn);
{$J+}
 const PreviousColumnIndex : integer = -1;
{$J-}
begin
  if DBGrid2.DataSource.DataSet is TCustomADODataSet then
  with TCustomADODataSet(DBGrid2.DataSource.DataSet) do
  begin
    try
      DBGrid2.Columns[PreviousColumnIndex].title.Font.Style :=
      DBGrid2.Columns[PreviousColumnIndex].title.Font.Style - [fsBold];
    except
    end;

    Column.title.Font.Style :=
    Column.title.Font.Style + [fsBold];
    PreviousColumnIndex := Column.Index;

    if (Pos(Column.Field.FieldName, Sort) = 1)
    and (Pos(' DESC', Sort)= 0) then
      Sort := Column.Field.FieldName + ' DESC'
    else
      Sort := Column.Field.FieldName + ' ASC';
  end;
end;

Stanislav Hruška:
OT
Mňa presvečili používať namiesto DBGrid VirtualTreeView. Neľutujem.
 
Výhody:
- je univerzálny. Použiješ ho ako tabuľku, strom... A nielen pri práci s DB
- máš všetko úplne pod kontrolou (obsah, typ a štýl písma, farby, rámčeky buniek...)
- môžeš tam vložiť všetko možné
- je rýchly a nemá obmedzený počet "záznamov"
 
Nevýhody
- trocha viac sa mu treba venovať
a) má veľa vlastností
b) musíš obslúžiť viac udalostí

Kony:
muzes me to trosku s tim popsat ???

Navigace

[0] Seznam témat

[#] Další strana

[*] Předchozí strana

Přejít na plnou verzi