Kontrolni otazka: na tom main formu v aplikaci, kde k tomu dochazi: mas tam alespon jeden focusable widget tj. potomka TWinControls? Kdyz tak tam zkus cvicne polozit treba TButton, co se stane.
Na main ne, na těch vnořených, co přišly na řadu pak, jo... no, beru to na sebe, musím se k OnActivate postavit trochu jinak a důsledně odlišovat inicializaci a reaktivaci. Chleba to nežere :-)
[Jenomze treba CP/M bylo v podstate jen souborove I/O a vsechno ostatni sis musel oprgat a jak sis to zprasil, taks to mel.
To mi nevadilo, jednu úlohu jsem si dokázal ohlídat vždycky a víc jich nebylo potřeba - koneckonců když zatloukáš hřebíky, tak přitom taky obvykle nepíšeš dopis :-) A interrupty fungovaly taky ve vlastní režii... Dnešní programování a hlavně "programování", kdy si lidi stahujou jednotlivý kostky, aniž by tušili, co se vevnitř děje, mi přijde takový nedopečený, prostě lego a nedejpánbu, když se daj k sobě dvě špatný kostičky...
Co nadělám, nějak to musím doklepat, byť jsem srdcem zůstal v DOSový éře... :-) Pomalu přecházím na další problém, s jedním serverem se moje aplikace dohaduje několik desítek vteřin, že se dohodnou... taky zajímavý, něco jako registr vozidel :-D