Autor Téma: Rolovací menu  (Přečteno 3310 krát)

Offline Fala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 168
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE2
    • Software pro poskytování technické podpory
Rolovací menu
« kdy: 30-04-2013, 09:23:14 »
Se musím pochlubit, co se mi povedlo.

všimněte si, co dělá to menu vlevo

20 sec. video  http://www.youtube.com/watch?v=sC5mqA5Qq_Y

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2588
  • Karma: 133
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Rolovací menu
« Odpověď #1 kdy: 30-04-2013, 09:29:15 »
Ja nevim jak kdo, ale ja tam vidim mihajici se obsah obrazovky nahoru a dolu, coz mi spis pripomina poruchu silne nedostatkove  elektronky PCL 85 ve vertikalnim rozkladu, blahe pameti  ;D

Offline Fala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 168
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE2
    • Software pro poskytování technické podpory
Re:Rolovací menu
« Odpověď #2 kdy: 30-04-2013, 09:31:18 »
to bude asi chyba toho pertinaxu ve snímání obrazovky :)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4420
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Rolovací menu
« Odpověď #3 kdy: 30-04-2013, 09:40:42 »
Mne sa to vidí véééľmi "prefarbené". Použil by som menej sýte/kontrastné farby.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Fala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 168
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE2
    • Software pro poskytování technické podpory
Re:Rolovací menu
« Odpověď #4 kdy: 30-04-2013, 10:32:49 »
Mne sa to vidí véééľmi "prefarbené". Použil by som menej sýte/kontrastné farby.
Máš pravdu, ale méně syté vypadají ještě hůř, tak vyblitě. Budu to řešit jinak, ale zatím je to alespoň na první pohled přehledné

Jinak jsem chtěl spíš ukázat to menu, které je vždy vidět, pokud je část nadřazeného okna v zorném poli

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4420
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Rolovací menu
« Odpověď #5 kdy: 30-04-2013, 11:06:48 »
 A ja, že čo je na tom menu zaujímavé  ???
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1127
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:Rolovací menu
« Odpověď #6 kdy: 30-04-2013, 16:00:58 »
takze cele to mas ve scrollboxu a to levy posouvas podle pozice scrollboxu? :)
nebo si pouzil nejake ultra-sofistikovane reseni? :D

Offline Fala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 168
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE2
    • Software pro poskytování technické podpory
Re:Rolovací menu
« Odpověď #7 kdy: 02-05-2013, 15:44:33 »
takze cele to mas ve scrollboxu a to levy posouvas podle pozice scrollboxu? :)
přesně tak, jednoduché a je to hezké, ne? stejným způsobem by se dala řešit i hlavička gridu.

něco podobného udělali v aplikaci google adwords

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1127
  • Karma: 42
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:Rolovací menu
« Odpověď #8 kdy: 03-05-2013, 08:47:20 »
jak presne by si chtel posouvat hlavicku gridu, kdyz ta je pevne spojena s gridem? :)

Offline Fala

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 168
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE2
    • Software pro poskytování technické podpory
Re:Rolovací menu
« Odpověď #9 kdy: 03-05-2013, 12:19:11 »
jak presne by si chtel posouvat hlavicku gridu, kdyz ta je pevne spojena s gridem? :)
tak, že ten grid nebude fixně umístněn na formu, ale bude na ScrollBoxu a zobrazené všechny řádky. Těžko vysvětlovat, ono by to mělo zcela specifické použití