Autor Téma: Ahoj prosim o radu potřebuji vytvořit Graf ve XE4 ale nemam zadne komponenty  (Přečteno 1785 krát)

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Ahoj prosim o radu potřebuji vytvořit Graf ve XE4 ale nemam zadne komponenty co by jste doporučily nebo delphi ma nejakou svou vlastni?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
TChart je součástí Delphi už věky.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
To bych rad pouzil ale nemam bohuzel

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
No myslim, ze se voli na zacatku instalace, zda je chces nebo nechces. Opravdu je tam nemas? Ted jsem se dival na XE4 a ja mám.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline TLama

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Karma: 31
    • Verze Delphi: 7, 2009, XE3
Produkt TeeChart Standard je dostupný od edice Professional. Tzn. pokud máš edici Starter, tak ji v sadě nenajdeš. Pokud máš
alespoň Professional, zkus ji přidat přes instalátor...

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
No mam to ale neinstaloval jsem to ...divny


jedina polozka co nebyla naisntalovana

No dobry no ..jsem vul....

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
No když jsem založil toto tema


Potrebuji udelat sloupcovy graf 31 dní  a pak jako spotřeba v KW jak na to?

Offline TLama

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Karma: 31
    • Verze Delphi: 7, 2009, XE3
No když jsem založil toto tema


Potrebuji udelat sloupcovy graf 31 dní  a pak jako spotřeba v KW jak na to?

Všechny měsíce nemají 31 dní :)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
No když jsem založil toto tema


Potrebuji udelat sloupcovy graf 31 dní  a pak jako spotřeba v KW jak na to?

A co jsi pro to udelal, aby jsi na to prisel sam? Jelikoz jsi pred cca 10 minutama nainstaloval TChart tak asi nic.

Jako sorry, ale s kazdym problemem lezt na forum je trochu otrava pro ty co chteji pomahat - oni ostatni maji taky svoji praci, takze sakra uz RTFM.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 2329
  • Karma: 102
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
A jestli se zeptas co je to RTFM, tak dostanes BAN :-)
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline TLama

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Karma: 31
    • Verze Delphi: 7, 2009, XE3
Tak aby to nebylo tak jednoduché ;D

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
  2. begin
  3.   Chart1.ClearChart;
  4.   Chart1.AddSeries(TBarSeries);
  5. end;
  6.  
  7. procedure TForm1.ShowConsumptions(Month, Year: Integer; Values: array of Integer);
  8. var
  9.   I: Integer;
  10.   DayCount: Integer;
  11. begin
  12.   DayCount := MonthDays[IsLeapYear(Year)][Month];
  13.   for I := 0 to Min(DayCount - 1, High(Values)) do
  14.     Chart1.Series[0].Add(Values[I], Format('%d.%d.', [I + 1, Month]));
  15. end;
  16.  
  17. procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
  18. var
  19.   I: Integer;
  20.   Values: array of Integer;
  21. begin
  22.   Randomize;
  23.   SetLength(Values, 31);
  24.   for I := 0 to 30 do
  25.     Values[I] := Random(1000);
  26.   ShowConsumptions(3, 2013, Values);
  27. end;
« Poslední změna: 13-01-2014, 16:10:38 od TLama »