Autor Téma: deadlock při více pristupech  (Přečteno 4720 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 4438
  • Karma: 39
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:deadlock při více pristupech
« Odpověď #15 kdy: 13-04-2014, 10:13:12 »
Citace
Ted uz jen donutit grid, aby bral smallint o hodnotach 0 a 1 jako boolean je to dle predstav.
K ničomu ho nenúť :) Ty mu ten boolean podstrč. Ak je jeho zdrojom Select, tak to je jednoduchá záležitosť. Ten boolean vytvoríš tam.
Ak si napojený na tabuľku, tak by som hľadal nejakú metódu, kde mu to môžeš podstrčiť.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1436
  • Karma: 34
    • Pepak.net
Re:deadlock při více pristupech
« Odpověď #16 kdy: 13-04-2014, 10:56:13 »
Citace
Ted uz jen donutit grid, aby bral smallint o hodnotach 0 a 1 jako boolean je to dle predstav.
K ničomu ho nenúť :) Ty mu ten boolean podstrč. Ak je jeho zdrojom Select, tak to je jednoduchá záležitosť. Ten boolean vytvoríš tam.
Nevytvoříš, protože ve Firebirdu žádný typ boolean neexistuje.

Dá se to udělat vhodným předefinováním fieldů, které je ovšem třeba udělat ručně a ne automaticky. Nebo použít cxGrid, který umí typ zobrazení nastavit na jednotlivé sloupečky bez ohledu na to, jaký datový typ je v podkladové tabulce.

Offline Sat1

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 19
  • Karma: 0
Re:deadlock při více pristupech
« Odpověď #17 kdy: 13-04-2014, 17:01:07 »
Vcera vecer jsem tu nasel nejaky navod z roku 2005, kde se resilo uplne to same, ale tam byly sloupce pridany primo pres field editor a vytvoren novy typu boolean-calculate. Ja ale grid natahuju z kodu, protoze tam mam mnoho podminek, spojeni a prejmenovani, takze to neslo, kdyz jsem si databazi pripojil uz v editoru a pripojil sloupec s hodnotama integer, tak se to sice pretypovalo na ano/ne, ale logicky se nenatahly ostatni sloupce definovane pres ibquery1.sql.text.add