Autor Téma: ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?  (Přečteno 5327 krát)

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?Nemate nekdo typ

je to port pres blueetoth


Pozivam CPort ...?

Zkousel jsem synapse ten mi nesel....

Ani terminal nefunguje ve Windows 8
ve Windows 7 terminal / plus apka funguje
« Poslední změna: 01-05-2014, 11:13:00 od jtfcobra »

Offline Jirka Ondricek

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 90
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: 12
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #1 kdy: 01-05-2014, 12:12:18 »
Synaser rozhodně ve Windows 8 jde naprosto bez problémů. Používám ho na mnoha PC.
Spíš bych viděl problém v tom BT.

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #2 kdy: 01-05-2014, 12:16:21 »
A co navrhujes s tim bluetooth?

Offline Jirka Ondricek

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 90
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: 12
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #3 kdy: 01-05-2014, 12:40:29 »
Co přesně to je?

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #4 kdy: 01-05-2014, 13:04:06 »
Elm327 bluetoth

Offline Jirka Ondricek

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 90
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: 12
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #5 kdy: 01-05-2014, 13:30:20 »
Nemám s tím zkušenosti, ale podle Googlu to chápu tak, že tento převodník připojuješ do auta a pomocí jakéhokoli BT se k němu připojuješ. V tom případě tě zajíma BT v PC. Ten musí fungovat jako sériový port.

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #6 kdy: 01-05-2014, 13:42:08 »
To jo port mam ale ve Windows 8 mi nejde na nej nic posle.

Ale ve Windows 7 vse OK plne funkční

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #7 kdy: 01-05-2014, 14:06:00 »
Synapsce mam takto a nefunguje to ani ve Win7 ani Win8

CPORT funguje, i terminal ve Widnows 7 (ve Widnows 8 nejde)


Synapse kod:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. var
  2.   ser:TBlockSerial;
  3.   s:AnsiString;
  4. begin
  5.   ser:= TBlockSerial.Create;
  6.   ser.RaiseExcept:= True;
  7.   try
  8.    ser.Connect(Porty.Text);
  9.    ser.Config(StrToIntDef(Edit2.Text, 9600),8,'N',0,false,false);
  10.    s := AnsiString(Edit3.Text+#13#10);
  11.    memo1.lines.text:= ser.ATCommand(s);
  12.   finally
  13.     ser.free;
  14.   end;
  15. end;

Offline Jirka Ondricek

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 90
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: 12
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #8 kdy: 01-05-2014, 14:27:25 »
Tohle je špatně:  s:= AnsiString(Edit3.Text+#13#10);

CRLF tam funkce ATCommand dává sama, popřípadě je tam ukončovací znak jinak. Podívej se do zdrojáku.

Správně by asi mělo být jen:
s := AnsiString(Edit3.Text)

Tedy pokud si dobře pamatuji.
« Poslední změna: 01-05-2014, 14:29:22 od Jirka Ondricek »

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #9 kdy: 01-05-2014, 14:54:28 »
Vyzkousim ale to bluttooht com nefakci...

Offline Daniel_Andrascik

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 575
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, D10.4
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #10 kdy: 01-05-2014, 15:11:51 »
skus pod sedmickou a osmickou nainstalovat nejaky mobil ktory cez bluetooth emuluje com (neviem jak dnesne androidacke telefony ale starsie hlupe telefony to instalovali skoro vsetky) a skus na neho poslat nejake primitivne AT prikazy. Tym by si mohol odhalit nejku HW driver nekompatibilitu toho tvojho zariadenia pre Win8. Nie je to riesenie, ale aspon budes presnejsie vediet co ti neide.

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #11 kdy: 01-05-2014, 15:27:08 »
Ono to ma microsoft ovladac zadny svuj

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #12 kdy: 03-05-2014, 23:56:36 »
Synapce pise chybu

Communacion error 9997: Timeout during operation.

Ale je videt ze se dotaze na COM port ale vybehne ta chyba

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 245
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #13 kdy: 04-05-2014, 08:30:10 »
Ono se s tim bavi modemovymi AT prikazy? Jen se ujistuji..

Offline jtfcobra

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 240
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE4,XE5 v testovní
    • XDA Developers
Re:ovladani ve Windows 7 COM port v poradku a ve Windows 8 nejde?
« Odpověď #14 kdy: 04-05-2014, 20:51:16 »
No ja pouzivam toto v CPORT

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Var
  2.  s,l:AnsiString;
  3. begin
  4.  ComPort1.Port:=edit1.Text;
  5.  s := AnsiString(editSend.Text+#13#10);
  6.  //ComDataPacket1.StopString := AnsiChar(SpinEdit1.Value);
  7. ComPort1.Connected := true;
  8. ComPort1.WriteStr(S);
  9. end;