Autor Téma: FTP upload  (Přečteno 3636 krát)

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 103
  • Karma: 2
Re:FTP upload
« Odpověď #15 kdy: 23-09-2014, 12:02:20 »
když ho načtu do aplikace bez toho znaku, a pak hned uložím, už tam ten znak je :-(

napadá vás někoho co bych mohl vyzkoušet ??

Popř. nějaký příklad,, nejsem moc zkušený :-(

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3006
  • Karma: 108
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:FTP upload
« Odpověď #16 kdy: 23-09-2014, 12:03:20 »
jak to tedy mám poslat na server aby to bylo bez těch znaků ??


Spravna otazka je: jak mám vytvorit ten soubor aby tam nebyl ten UTF8 BOM protoze jak rika < z > pri prenosu v binarnim modu ke změně nedochází.

Jak děláš ten soubor?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline AlienStar

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 103
  • Karma: 2
Re:FTP upload
« Odpověď #17 kdy: 23-09-2014, 12:12:08 »
takto:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1.  
  2. ...
  3.  
  4.  
  5. ftp.Host     := Edit1.Text;
  6. ftp.Username := Edit2.Text;
  7. ftp.password := Edit3.Text;
  8.  
  9.  
  10.  
  11. try
  12.   try
  13.    if ftp.Connected then ftp.Disconnect;
  14.    ftp.Connect;
  15.    ftp.Get(EditFTP.Text, Path + EditHDD.Text); //download
  16.   except
  17.     on E : Exception do
  18.     Begin
  19.       ShowMessage('Chyba : ' + E.ClassName + ' : ' + E.Message);
  20.       Label7.Text := 'Data NEnačtena'; Timer1.Enabled := true;
  21.       Button1.Visible := True;
  22.       Chyba := True;
  23.     End;
  24.   end;
  25.  
  26.  finally
  27.    ftp.Quit;
  28.    ftp.Disconnect;
  29.  end;
  30.  
  31.  
  32.  
  33. if Chyba then Exit;
  34.  
  35. Button1.Visible := True;
  36. Button2.Visible := True;
  37.  
  38.  
  39. ini := TIniFile.Create(Path + EditHDD.Text);
  40.   try
  41.     Out1stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT1', 0);
  42.     Out2stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT2', 0);
  43.     Out3stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT3', 0);
  44.     Out4stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT4', 0);
  45.     Out5stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT5', 0);
  46.     Out6stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT6', 0);
  47.     Out7stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT7', 0);
  48.     Out8stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT8', 0);
  49.     Out9stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT9', 0);
  50.     Out10stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT10', 0);
  51.     Out11stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT11', 0);
  52.     Out12stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT12', 0);
  53.     Out13stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT13', 0);
  54.     Out14stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT14', 0);
  55.     Out15stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT15', 0);
  56.     Out16stav := ini.ReadInteger('Data', 'OUT16', 0);
  57.   finally
  58.     ini.Free;
  59.   end;
  60.  
  61.  

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3343
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:FTP upload
« Odpověď #18 kdy: 23-09-2014, 12:13:48 »
Spravna otazka je: jak mám vytvorit ten soubor aby tam nebyl ten UTF8 BOM protoze jak rika < z > pri prenosu v binarnim modu ke změně nedochází.
Je otazka, jestli ma dneska smysl se necim takovym zabyvat - slusne napsanej soft by se s BOM mel umet vyporadat pri cteni souboru.

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 576
  • Karma: 25
Re:FTP upload
« Odpověď #19 kdy: 23-09-2014, 13:04:46 »
Pri prenosu nedochazi ke zmene souboru. Predpokladam, ze uz to tam mas takto ulozene.

Taky bych řekl. Pak záleží jenom na aplikaci, která to zobrazuje, jestli UTF-8 podporuje nebo ne. Ta co to neumí zobrazí to smetí na začátku a zmršenou diakritiku. Pokud si tazatel do ini dá něco s diakritikou, tak tam ty otazníky bude mít nejspíš taky.