Autor Téma: DBDate picker component  (Přečteno 7836 krát)

Online pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3343
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:DBDate picker component
« Odpověď #30 kdy: 24-10-2014, 12:24:04 »

//  DBDateFrom.Parent := pnl1; - tento riadok o ničom nerozhoduje  ???

A jak by mohl o necem rozhodovat, kdyz ho v konstruktoru nastavis na parent  :o (self.Parent je vzdycky nil, zejmena v konstruktoru)

Omlouvam se, prehlid jsem se - ty ho v konstruktoru nenastavujes.

Pokud je to pravda, tak je mozne, ze ty zvlastni komponenty, ktere se snazis pouzit, delaji nejake nestandardni operace s parentem. Ale prijde mi to divne, protoze jsem se s necim takovym nikdy nesetkal.

V kazdem pripade tam mas spatne prirazovani parent.parent, treba kdyz to opravis, tak problem zmizi :-)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 6163
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: W10 + D11
Re:DBDate picker component
« Odpověď #31 kdy: 24-10-2014, 12:43:06 »
Ďakujem za odpoveď. Ja som tam nenapísal, že ten pnl1 je na testovacom formulári. Stále zabúdam, že to čo ja považujem za samozrejmé, to iní nevedia.
Citace
(self.Parent je vzdycky nil, zejmena v konstruktoru)
Tak toto si zapamätám.
W10 64b, Delphi 10.4, FireBird 3.08
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.