Autor Téma: Chyba při restartu Delphi  (Přečteno 5579 krát)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Chyba při restartu Delphi
« kdy: 22-12-2014, 07:37:16 »
Dobrý den,
tak nějak nepozorovaně mi začalo zlobit Delphi. Otevřu nějaký projekt, vcelku libovolný, chvilku v něm něco nebo ani nedělám dělám, zavřu delfi, a když ho otevřu znovu, vyskočí mi hláška "Cannot create file C:\Users\Faltyn.Org\AppData\...EditoLineEnds.ttr Editor nemá přístup k souboru neboť je právě využívá jiný proces" viz obrázek v příloze.
Stalo se to tak nějak nenápadně, obvykle delfi nastartuju ráno a ukončím odpoledne, takže jsem si toho zatím nevšiml.

Co to proboha je?

Díky Dalibor.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #1 kdy: 22-12-2014, 07:54:57 »
A dokonce ani nemusím otevřít nějaký projekt, stačí otevřít a zavřít delphi a při novém otevření se zobrazí ta hláška, nato následuje po odkliknutí nějaký acces violation a konec.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #2 kdy: 22-12-2014, 08:05:17 »
Tak jsem cosi vygooglil na http://qc.embarcadero.com/wc/qcmain.aspx?d=126921, snad by mělo pomoci zakázat security update čísla
kb:2982791 
kb:2970228
more details see:
http://www.danielmagin.de/blog/index.php/2014/08/windows-update-disable-delphi-2007-2010/
Dalik.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #3 kdy: 22-12-2014, 09:02:19 »
Tak jak jsem to hledal, tento problémek se táhne už dlouho, ale nějaké čisté řešení jsem nenašel. Všude se jen doporučuje odinstalovat 2 nebo 3 aktualizace (asi podle verze Delphi nebo Windows), ale to je dočasné a ne moc dobré řešení, protože ty bezpečnostní záplaty asi  k něčemu dobré budou, nebo přejmenovat inkriminovaný soubor před druhým startem DElphi (udělat třeba dávku typu přejmenuj hromadně všechno, co se bude jmenovat EditoLineEnds.ttr v inkriminovaném adresáři a pak nastartuj Delphi). No a aby se v adresáři nehromadili horníci, tak při startu Windows to vše vymazat.
Microsoft se tím asi zabývat nebude a Embarcadero nevím, třeba chtějí abychom utratili další peníze za novější. To moooc fuj.

Zdar a pěkné svátky.
Dalik.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3466
  • Karma: 112
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #4 kdy: 22-12-2014, 10:29:06 »
Tak jak jsem to hledal, tento problémek se táhne už dlouho, ale nějaké čisté řešení jsem nenašel. Všude se jen doporučuje odinstalovat 2 nebo 3 aktualizace (asi podle verze Delphi nebo Windows), ale to je dočasné a ne moc dobré řešení, protože ty bezpečnostní záplaty asi  k něčemu dobré budou, nebo přejmenovat inkriminovaný soubor před druhým startem DElphi (udělat třeba dávku typu přejmenuj hromadně všechno, co se bude jmenovat EditoLineEnds.ttr v inkriminovaném adresáři a pak nastartuj Delphi). No a aby se v adresáři nehromadili horníci, tak při startu Windows to vše vymazat.
Microsoft se tím asi zabývat nebude a Embarcadero nevím, třeba chtějí abychom utratili další peníze za novější. To moooc fuj.

Zdar a pěkné svátky.
Dalik.

Opravdu je to asi zbytecne neco psat. Resenim je IDEFixPack, ale nebavi mne to. Kdyz uz neco napisi, tak abych to znovu opakoval.

http://delphi.cz/post/MS-uvolnil-update-ktery-zablokuje-starsi-verze-Delphi.aspx
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3527
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #5 kdy: 22-12-2014, 11:56:25 »
Opravdu je to asi zbytecne neco psat. Resenim je IDEFixPack, ale nebavi mne to. Kdyz uz neco napisi, tak abych to znovu opakoval.
http://delphi.cz/post/MS-uvolnil-update-ktery-zablokuje-starsi-verze-Delphi.aspx
Obecne asi nema smysl psat veci, kde diky SEO google vyplivne dane tema napr. na SO s vyznamne vyssi pravdepodobnosti, nez najde Tvuj clanek na Delphi.cz. Protoze ja si treba po precteni dotazu OP okamzite uvedomil, ze jsem o tom nekdy nekde cetl, ale google me nabidl reseni na EMBC foru, na SO a jeste nekde. Vsechny byly postacujici s jedinou vyhradou, ze ten web http://andy.jgknet.de/ nezije.
Protoze me ceka instalace D2007 na Windows 8.1, tak se o to taky zajimam a nasel jsem odkaz http://cc.embarcadero.com/item/25412, ale jeste ho nezkousel.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3466
  • Karma: 112
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #6 kdy: 22-12-2014, 12:35:26 »
Obecne asi nema smysl psat veci, kde diky SEO google vyplivne dane tema napr. na SO s vyznamne vyssi pravdepodobnosti, nez najde Tvuj clanek na Delphi.cz. Protoze ja si treba po precteni dotazu OP okamzite uvedomil, ze jsem o tom nekdy nekde cetl, ale google me nabidl reseni na EMBC foru, na SO a jeste nekde. Vsechny byly postacujici s jedinou vyhradou, ze ten web http://andy.jgknet.de/ nezije.
Protoze me ceka instalace D2007 na Windows 8.1, tak se o to taky zajimam a nasel jsem odkaz http://cc.embarcadero.com/item/25412, ale jeste ho nezkousel.

http://andy.jgknet.de/  - jeste pred dvema dny normalne fungoval a nepochybuji ze bude fungovat dal. Andy je genius a je úplně někde jinde než v podstatě všichni vývojáři co jsem kdy poznal.

Nesmysl, muj clanek na dotaz EditorLineEnds.ttr je na první nebo druhé stránce v google, protoze muj web ma vetsi PageRank nez vetsina jinych odkazů. Nehledě na to, že jsem byl jeden z prvních kdo to publikoval. Nehledě na to že je celkem pečlivě SEO optimalizován. Delphi.cz je více navstevovan nez vyvojar.cz (a to nepocitam forum).

Už jsem se setkal v tím, že si pár lidí myslí delphi.cz nemá smysl, protože všechno je na SO atd, a že nemůže mít kvalitní obsah, atd.

Já si myslím opak a byl jsem hrdý na naši komunitu. Ale zvážím to.

Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3527
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #7 kdy: 22-12-2014, 12:55:35 »
Nesmysl, muj clanek na dotaz EditorLineEnds.ttr je na první nebo druhé stránce v google, protoze muj web ma vetsi PageRank nez vetsina jinych odkazů.
Ja jsem hledal Delphi .ttr, protoze jsem si pamatoval, ze to nejak souvisi s fonty a tam je Tvuj clanek jako 6. Takze ano, mas pravdu, je na 1. strance, ale ja se k nemu vubec neprocetl - nebyl duvod, kdyz SO a QC poskytly odpoved. Obecne malokdy potrebuju procitat odpovedi na 5+ poradi.

Nehledě na to, že jsem byl jeden z prvních kdo to publikoval. Nehledě na to že je celkem pečlivě SEO optimalizován. Delphi.cz je více navstevovan nez vyvojar.cz (a to nepocitam forum).
Už jsem se setkal v tím, že si pár lidí myslí delphi.cz nemá smysl, protože všechno je na SO atd, a že nemůže mít kvalitní obsah, atd.
Já si myslím opak a byl jsem hrdý na naši komunitu. Ale zvážím to.
Ja neznevazuju Tvoji praci, ale sam jsi psal, ze Te to nebavi psat (coz chapu), kdyz to nikdo necte. Tak jen nabizim jednu z moznych pricin, ktera plati pro muj konkretni pripad: mozna jsem to nekdy v lete cetl a zanechal tu pametovou stopu o problemu, cimz clanek de facto splnil ucel, ale kdyz jsem hledal reseni, tak jsem se ke Tvemu clanku nedostal.

Offline jirka52

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 157
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2, D11.2
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #8 kdy: 23-12-2014, 12:09:32 »
Ahoj Radku, Delphi.cz sleduji denně v práci, je prostě perfektní. Vím, že tento příspěvek se tématu netýká, ale musel jsem to sem napsat.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3466
  • Karma: 112
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #9 kdy: 23-12-2014, 22:59:10 »
ted Andy na twitteru napsal ze se omlouva ze je jeho server down a ze behem toho nez se opravi, stahovat lze z https://www.dropbox.com/sh/xspkt3s5bj8ieiv/AAAqotwHVgL_soHnjRdSs-M8a?dl=0
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #10 kdy: 24-12-2014, 11:48:03 »
Ahoj,
co je to SEO, SO, CO? Myslím kromě nějakých kysličníků.
Dalibor.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3527
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #11 kdy: 24-12-2014, 19:56:29 »
Protoze me ceka instalace D2007 na Windows 8.1, tak se o to taky zajimam a nasel jsem odkaz http://cc.embarcadero.com/item/25412, ale jeste ho nezkousel.
Toohle mi s D2007 nefungovalo, tak jsem poslechl rady Marco Cantu tady community.embarcadero.com/index.php/answers/delphi-2007-and-2010-have-new-loading-problem#reply-610 a pouzil http://sourceforge.net/projects/dzeditorlineendsfix/?source=typ_redirect a to mi funguje.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3527
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #12 kdy: 24-12-2014, 19:59:06 »
Ahoj,
co je to SEO, SO, CO? Myslím kromě nějakých kysličníků.
Co treba google, ten kyslicniky najit neumi?

No ze je ten stedrej den:
SEO -> Search Engine Optimization
SO -> www.stackoverflow.com
CO -> nevim, kdes k tomu prisel, ze by Civilni Ochrana?

Jinak v tomto threadu se objevily jeste zkratky
QC  -> Quality Central
OP -> Original Poster = Faltynek

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3466
  • Karma: 112
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #13 kdy: 24-12-2014, 23:50:51 »
Protoze me ceka instalace D2007 na Windows 8.1, tak se o to taky zajimam a nasel jsem odkaz http://cc.embarcadero.com/item/25412, ale jeste ho nezkousel.
Toohle mi s D2007 nefungovalo, tak jsem poslechl rady Marco Cantu tady community.embarcadero.com/index.php/answers/delphi-2007-and-2010-have-new-loading-problem#reply-610 a pouzil http://sourceforge.net/projects/dzeditorlineendsfix/?source=typ_redirect a to mi funguje.

Ja ti vazne doporucuji ten IDEFixPack, opravuje to spoustu drobných chyb a zrychluje kompilaci, coz platí zvláště pro starší verze Delphi, jelikož v těch nových je hodně věcí z toho integrováno.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3527
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #14 kdy: 25-12-2014, 10:10:18 »
Ja ti vazne doporucuji ten IDEFixPack
No vzdyt http://cc.embarcadero.com/item/25412 je IDEFixPack (3.0, primo pro D2007), ale proste mi pod W8.1 nefunguje.

Citace
opravuje to spoustu drobných chyb a zrychluje kompilaci, coz platí zvláště pro starší verze Delphi, jelikož v těch nových je hodně věcí z toho integrováno.
No vhledem k tomu, ze v D2007 mi jde o to, aby predevsim fungoval DCC a pripadne abych mohl neco v IDE ladit a opravit, tak mi IDE staci tak, jak dosud fungovalo pod XP.

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1142
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Sydney
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #15 kdy: 25-12-2014, 16:32:16 »
Osobně jsem měl obdobný problém s Delphi 2007, pokud jsem před tím spustil Delphi 2009 bez IDE FIX :( (ale to bylo ve Windows 7)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3527
  • Karma: 139
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #16 kdy: 25-12-2014, 16:47:59 »
Osobně jsem měl obdobný problém s Delphi 2007, pokud jsem před tím spustil Delphi 2009 bez IDE FIX :( (ale to bylo ve Windows 7)
Ono je celkem prirozene, ze mi IDEFixPack 3.0 z roku 2010 neresi problem, ktery vyvstal v lete 2014, jen by mi to muselo vcas dojit :'(

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1142
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Sydney
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #17 kdy: 25-12-2014, 20:38:22 »
Mám nějaký označený jako IDEFixPack2007Reg44, v těch verzích je ale asi nějaká nejasnost...

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 3466
  • Karma: 112
    • Verze Delphi: D2007, DXE + 2 poslední
    • O Delphi v češtině
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #18 kdy: 27-12-2014, 00:13:11 »
Andyho web je zpet online - poslední verze pro D2007 je http://andy.jgknet.de/blog/ide-tools/ide-fix-pack-2007/ - hledej IDE Fix Pack 2007 4.3 (may work with Windows 8)
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline J.T

  • Příspěvků: 13
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Turbo 2006
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #19 kdy: 27-12-2014, 14:31:55 »
Já jsem si pro vyřešení chyby s "EditorLineEnds.ttr" udělal spouštěcí prográmek funguje mi pro Turbo 2006 a myslím že, bude fungovat i pro novější verze.
http://www16.zippyshare.com/v/30929206/file.html
návod na použití je v archivu společně s aplikací (nevyžaduje instalaci) a aktualizace Windows mohou zůstat povoleny všechny.
« Poslední změna: 27-12-2014, 14:35:33 od J.T »

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #20 kdy: 04-01-2015, 11:19:56 »
Citace
No ze je ten stedrej den:
SEO -> Search Engine Optimization
SO -> www.stackoverflow.com
CO -> nevim, kdes k tomu prisel, ze by Civilni Ochrana?

Díky za ten štědrej den. Dělám tak trochu do emisí, tak se mi tam to CO nějak připletlo (kysličník uhelnatý), ani nevím jak.
Dalibor.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1142
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE8, Sydney
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #21 kdy: 04-01-2015, 16:29:47 »
No, každá uhlíková jednotka je tak trochu exhalátorem, ne?
:)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 228
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Chyba při restartu Delphi
« Odpověď #22 kdy: 05-01-2015, 05:18:03 »
A nejenom CO, že? :)
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)