Zdravím všechny,
Jsem nucen se připojovat na MSSQL 2012 EXPRESS verzi databáze - zkouknout LOG online v systému dodaného "na klíč". Abych vyloučil nějaké špatné nastavení rozjel jsem si EXPRESS verzi i na svém firemním PC, kde to vše testuju.
Pokud jsem na stejném subsegmentu sítě (např. 192.168.1.0/24), vše chodí jak má i včetně mého připojení z domu pomocí soft VPN, kde mi to emuluje součást firemní sítě.
Pokud se chci přihlásit z jiného subsegmentu sítě (bez VPN v rámci firmy, nebo z domu pomocí hardwarové VPN) na původní (např. z 192.168.55.0/24 na originál 192.168.1.0/24), tak mi to hodí chybovou hlášku:
A connection was successfully established with the server, but then an error occurred during the pre-login handshake. (provider: TCP Provider, error: 0 – The specified network name is no longer available.) (Microsoft SQL Server, Error: 64)
Tu hlášku hodí "cokoliv" SQLcmd, nebo Management Studio, nebo můj program.
Na serveru i klientovi "ver. 11" povoleno pouze TCP/IP, nic jiného. Zkoušel jsem i vše, atd.
Strýček Google moc neporadil, takže můj dotaz tedy zní:
---------------------------------------------------------------------
Je to omezení EXPRESS verze pouze na stejný subsegment sítě, nebo je tam někde ještě nějaké další "schované" nastavení?
Samozřejmě, že při testech není v cestě žádný firewall, nebo podobné "vychytávky" (vše vypnuto). I tak jsem si průchodnost na stejném portu 1433 pomocí vlastního programu při zastavené databázi otestoval a vše mi "jelo" bez problémů - na bázi WinSocku. I podle výše uvedené hlášky se prvotní spojení podaří.....
Poradíte, prosím? Díky.